Πάρτι στα γενέθλια του Μέσι και στο «αντίο» του σπουδαίου Μάξι Ροντρίγκες – Παρών και ο «εχθρός» για τη Νιούελς Ντι Μαρία! (vid)

Πάρτι στα γενέθλια του Μέσι και στο «αντίο» του σπουδαίου Μάξι Ροντρίγκες – Παρών και ο «εχθρός» για τη Νιούελς Ντι Μαρία! (vid)

Ο Λιονέλ Μέσι θα είναι παρών στην αγαπημένη του Νιούελς Ολντ Μπόις, στην εκδήλωση προς τιμήν του Μάξι Ροντρίγκες. Στο γήπεδο και ο Άνχελ Ντι Μαρία που έχει παίξει στη «μισητή» Ροζάριο Σεντράλ.

Στο Ροζάριο έχει στηθεί ένα πάρτι.

Το αποχαιρετιστήριο πάρτι για τον Μάξι Ροντρίγκες μαγνητίζει όλα τα βλέμματα σε μια μέρα που ο Λιονέλ Μέσι γίνεται 36 ετών και είναι ο μεγάλος καλεσμένος στην εκδήλωση προς τιμήν του πρώην συμπαίκτη του στην Εθνική Αργεντινής, του σπουδαίου Μάξι Ροντρίγκες, ο οποίος έχει σημειώσει κι ένα από τα ωραιότερα γκολ στην ιστορία των Μουντιάλ.

Δείτε τη γκολάρα του Μάξι κόντρα στο Μεξικό.

Ο «βασιλιάς» Μέσι θα επιστρέψει στο σπίτι του και θα συνοδεύσει τον φίλο του στο πάρτι. Μια παρουσία που αναμένεται πως και πως από όλους τους φιλάθλους της Νιούελς στο γήπεδο του συλλόγου, όπου τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. Η εκδήλωση για το αντίο στην ποδοσφαιρική καριέρα του 42χρονου πλέον Μάξι Ροντρίγκες είναι και η τέλεια δικαιολογία για να επιστρέψει σπίτι του ο Λιονέλ Μέσι. Για τον παγκόσμιο πρωταθλητή και αρχηγό της Εθνικής Αργεντινής, αυτή είναι η τρίτη φορά που αγωνίζεται στο γήπεδο της ομάδας, της οποίας είναι οπαδός. Ακριβώς στα 36α γενέθλιά του!

Η πρώτη ήταν πριν από 14 χρόνια, στις 12 Ιουνίου 2009 κι επίσης με πρωταγωνιστή το «τέρας», όπως είναι το παρατσούκλι του Μάξι. Εκείνη την ημέρα, ένα βράδυ της Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε από τη Νιούελς φιλανθρωπικός αγώνας κατά της παιδικής εργασίας, όπου οι φίλοι του Μάξι αντιμετώπισαν τους φίλους του Χαβιέ Ζανέτι. Συμμετείχε μάλιστα και η Ατλέτικο Μαδρίτης στην οποία ανήκε τότε ο Μάξι.

Το αξιοσημείωτο ήταν ότι ο Μέσι (που βρισκόταν στη Μπαρτσελόνα) έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο με την ομάδα του Μάξι με φανέλα που είχε το σήμα της Ατλέτικο και με το νούμερο 11! Ο Μέσι είχε επιστρέψει στη χώρα του, αφού κέρδισε το τρεμπλ με την Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα και σκόραρε στον τελικό του Champions League.

«Ο Μέσι έχει λέπρα», τραγούδησε ο κόσμος, αφού το παρατσούκλι των φίλων της Νιούελς είναι «λεπροί» κι εκείνος χαιρετούσε. «Πάντα ήθελα να παίξω εδώ, με όλους αυτούς τους ανθρώπους. Το να παίζω στο σπίτι μου είναι το πιο όμορφο πράγμα από όλα», είχε δηλώσει ο Λίο. Μία μέρα που συνέπεσε με την επίσημη πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης για την αγορά του Κριστιάνο Ρονάλντο!

Η δεύτερη φορά ήταν στις 13 Ιουνίου 2011, πριν από το Copa América. Στο Marcelo Bielsa, το σενάριο επαναλήφθηκε μεταξύ των φίλων του Μάξι και του και του ιδρύματος κατά της παιδικής εργασίας και ο Μέσι έπαιξε ένα ημίχρονο για την κάθε ομάδα, με το 10 στην πλάτη του. «Και το βλέπεις και το βλέπεις, αυτό είναι το σπίτι σου, μπορείς να επιστρέψεις», φώναξαν οι οπαδοί στον Μέσι.

Ντι Μαρία

Καλεσμένος στο αποχαιρετιστήριο «πάρτι» του Μάξι, όμως, είναι κι ένας ακόμα Αργεντινός σταρ. Ο Άνχελ Ντι Μαρία, ο οποίος αποχώρησε από τη Γιουβέντους κι επέστρεψε στη Μπενφίκα. Για τον έτερο παγκόσμιο πρωταθλητή, πάντως, υπάρχει μία «ανησυχία» για το πως θα τον υποδεχθεί ο κόσμος, αφού έχει παίξει κι έχει δηλώσει οπαδός της, στη συμπολίτισσα, τη μισητή Ροζάριο Σεντράλ.