Η γκολάρα του Τσούμπερ ήταν αρκετή για να αποδράσει η ΑΕΚ από τα Γιάννενα
i

© Intime

Η γκολάρα του Τσούμπερ ήταν αρκετή για να αποδράσει η ΑΕΚ από τα Γιάννενα

Κώστας Τσίλης 18:57 - 26.11.2023 / Ανανεώθηκε: 19:13 - 26.11.2023

Με ένα υπέροχο γκολ του Στίβεν Τσούμπερ η σαφώς ανώτερη ΑΕΚ κατάφερε να πάρει τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα με το... φτωχό -βάσει και της εικόνας του αγώνα- 1-0 στους «Ζωσιμάδες».

Τη «μάχη» της ΑΕΚ στα Γιάννενα ήταν υποχρεωμένοι λόγω προβλημάτων τραυματισμών να την παρακολουθήσουν από την τηλεόραση και ο Γκαρσία και ο Αραούχο και ο Γιόνσον. Ενώ ο Πόνσε παρόλο που ήταν στην αποστολή, δεν ήταν έτοιμος για να ξεκινήσει στην βασική ενδεκάδα. Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ έκανε απέναντι στον ΠΑΣ, ότι δεν είχε καταφέρει πέρυσι. Με γκολ του Τσούμπερ, που συνεχίζει να είναι ο πρώτος σκόρερ της στο πρωτάθλημα, η Ένωση πήρε το ματς με 1-0.

Το εντυπωσιακό είναι παρά τις πολλές απουσίες στην επιθετική γραμμή, η ΑΕΚ έκανε ένα από τα καλύτερα πρώτα ημίχρονα στην φετινή σεζόν. Κυρίως ως προς την επιθετική της λειτουργία. Ο Δικέφαλος στο πρώτο 45λεπτο βρήκε ένα γκολ με τον Τσούμπερ και μάλιστα με εξαιρετικά δομημένη επίθεση από την αρχή μέχρι το τέλος της. Ενώ δημιούργησε και έχασε ευκαιρίες απ’ αυτές που δύσκολα χάνονται. Είναι εξάλλου χαρακτηριστικό πως η Ένωση έκλεισε το πρώτο ημίχρονο, έχοντας κάνει επτά τελικές προσπάθειες στον στόχο. Ενώ είχε και ένα δοκάρι σε μια διπλή ευκαιρία του Τσούμπερ.

Κυρίως χάρη στη κινητήρια δύναμη που λέγεται Πινέδα ως προς το δημιουργικό κομμάτι, η ΑΕΚ σ’ όλο το πρώτο 45λεπτο έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και θα μπορούσε να είχε πάει το ματς στο 2-0 ή και στο 3-0. Όπως και θα μπορούσε βέβαια, σε μια αντεπίθεση του ΠΑΣ και σε μια επίσης τρομερή και φοβερή διπλή ευκαιρία, να είχε ισοφαριστεί. Αλλά και πάλι εκεί ο Στάνκοβιτς φώναξε παρών, ενώ στη συνέχεια την βοήθησε το… δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ περισσότερο προσπάθησε να διαχειριστεί το προβάδισμα και λιγότερο να ανεβάσει ρυθμούς. Αυτό κράτησε τον ΠΑΣ ζωντανό στο παιχνίδι μέχρι και το φινάλε. Παρόλα αυτά και ακόμα και αν οι Γιαννιώτες στο φινάλε κέρδισε δυο απανωτά κόρνερ, φάση που πραγματικά να κινδυνέψει η Ένωση δεν είχε μέχρι τέλους. Αντίθετα θα μπορούσε με καλύτερα τελειώματα, κυρίως από τον Γκατσίνοβιτς, να είχε «κλειδώσει» τη νίκη πολύ νωρίτερα.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Πανάγου, Τσαούσης, Εραμούσπε, Παντελάκης, Καραχάλιος (90’ Μπακαδήμας), Ριένστρα, Τζίμας (66’ Λέο), Παμλίδης, Ροσέρο (85’ Κόντε), Μπάλαν (66’ Γκάρο).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς(83’ Μήτογλου), Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Ελίασον (75’ Άμραμπατ), Πινέδα (75’ Γαλανόπουλος), Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος (75’ Πισάρο), Τσούμπερ (75’ Πόνσε).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Η ΑΕΚ σ’ αντίθεση μ’ ότι έκανε στο ματς με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, μπήκε πολύ δυνατά στα Γιάννενα. Έβαλε στο παιχνίδι τους δικούς της κανόνες, έβαλε και ένα γρήγορο γκολ και εκεί ουσιαστικά κρίθηκε και το αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που φυσικά η ΑΕΚ με τόσες ευκαιρίες που έκανε θα μπορούσε να το είχε καθαρίσει πολύ νωρίτερα.

MVP

Ο Στίβεν Τσούμπερ έβαλε το γκολ που έκρινε τον νικητή. Ήταν μέσα και στις περισσότερες καλές φάσεις της ΑΕΚ. Επομένως παίρνει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη, παρόλο που ο Ορμπελίν Πινέδα ήταν παντού και έκανε τα πάντα στο παιχνίδι.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

Διατήρησε το κλασικό του πλέον ιδιόμορφο 4-4-2 ο Ματίας Αλμέιδα. Αλλά αυτή την φορά με τον Τσούμπερ και τον Μάνταλο ως επιθετικό δίδυμο και τον Γκατσίνοβιτς με τον Ελίασον στα δυο άκρα της επίθεσης. Ενώ ο Πινέδα ήταν δίπλα στον Σιμάνσκι στα χαφ. Από την άλλη μεριά ο Θανάσης Στάικος πήγε με το 4-2-3-1. Με τον Μπάλαν να είναι στην κορυφή και τους Τζίμα, Παμλίδη και Ρόσερο να βγαίνουν ως τριάδα ακριβώς από πίσω.