Παθιασμένος Ολυμπιακός, στάθηκε όρθιος στο πιο δύσκολο τεστ

Παθιασμένος Ολυμπιακός, στάθηκε όρθιος στο πιο δύσκολο τεστ

Διονύσης Βερβελές 08:57 - 20.04.2024 / Ανανεώθηκε: 08:59 - 20.04.2024

Η δοκιμασία στην Κωνσταντινούπολη και το πάθος για την πρόκριση…

Η έδρα της Φενέρμπαχτσε που αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός το βράδυ της Πέμπτης ήταν η πιο «καυτή» που έχει παίξει τη φετινή σεζόν η ομάδα του Πειραιά. Δεν είχαν αντιμετωπίσει κάποια ομάδα σε μία τέτοια έδρα όπως αυτή των Τούρκων, όμως τα πήγαν μια χαρά και κατάφεραν οι «ερυθρόλευκοι» να πάρουν μία ιστορική πρόκριση για τα ημιτελικά του Conference League.

Απίστευτο: Οι Τούρκοι αποκαλύπτουν το... σκονάκι του Τζολάκη στα πέναλτι (pic)
CONFERENCE LEAGUE

23:40 - 19.04.2024

Απίστευτο: Οι Τούρκοι αποκαλύπτουν το... σκονάκι του Τζολάκη στα πέναλτι (pic)

Μια φωτογραφία που δημοσιεύεται στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αποκαλύπτει τις... σημειώσεις του Κωνσταντή Τζολάκη πριν τη διαδικασία των πέναλτι στο παιχνίδι Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός.

Ο προπονητής της Φερεντσβάρος, Ντέγιαν Στάνκοβιτς, είχε υποσχεθεί μία... κόλαση στη Βουδαπέστη όταν θα πήγαινε εκεί να παίξει ο Ολυμπιακός, όμως το γήπεδο σε καμία περίπτωση δεν είχε αυτήν την εικόνα. «Ήσυχο» ήταν και ιδιαίτερα για μία ελληνική ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός που έχει παίξει στη χώρα μας σε πιο δυνατές έδρες. Από την άλλη το γήπεδο της Φενέρ ήταν… άλλη φάση.

Οι Τούρκοι δημιούργησαν μία ατμόσφαιρα αρκετά πιεστική, όμως όπως φάνηκε αυτό δεν ενόχλησε ιδιαίτερα τους Πειραιώτες. Μπόρεσαν να ξεπεράσουν το εχθρικό κλίμα που επικρατούσε και πήραν το εισιτήριο για τους «4» της διοργάνωσης, παρότι βρέθηκαν να χάνουν 1-0 στο 12ο λεπτό, σκορ που οδηγούσε τη σειρά στο 3-3.

«Ερυθρόλευκο» πάθος

Ο Ολυμπιακός, όμως, όχι απλά ξεπέρασε τις… φωνές των Τούρκων, αλλά μάλιστα έβγαλε και μεγάλο πάθος και αυτό φάνηκε δύο φορές μέσα στο «Σούκρου Σαρατσόγλου». Συγκεκριμένα, πριν την έναρξη της παράτασης, όπως και πριν τη διαδικασία των πέναλτι.

Οι «ερυθρόλευκοι» μαζεύτηκαν όλοι μαζί μπροστά από τον πάγκο τους και τις δύο φορές, αγκαλιάστηκαν και φώναξαν «Ολυμπιακός»! Κι αυτό, ανέδειξε και το πάθος που είχαν οι παίκτες του Ολυμπιακού για την πρόκριση και ήθελαν να αντιδράσουν στο κλίμα που είχαν δημιουργήσει οι Τούρκοι.

Μπορεί να μη σκόραραν οι «ερυθρόλευκοι» μέσα στην Πόλη, αλλά μπόρεσαν να υπερασπιστούν το υπέρ τους σκορ από το πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη, έφτασαν το παιχνίδι μέχρι τα πέναλτι και εκεί ήταν πιο ψύχραιμοι και είχαν έναν εκπληκτικό Τζολάκη με τα τρία πέναλτι που έπιασε! Κάπως έτσι έγινε η δουλειά και στο τέλος, σιώπησε και το γήπεδο. Αν και η αίσθηση που δινόταν, ήταν πως οι Τούρκοι έβλεπαν τι έρχεται…