Παυλίδης: «Δύσκολο να σπάσω το ρεκόρ του Κρόιφ» (vid)

Βαγγέλης Παυλίδης

i

©Photo by ANP via Getty Images/Ideal Images

Παυλίδης: «Δύσκολο να σπάσω το ρεκόρ του Κρόιφ» (vid)

Κώστας Τόπας 12:09 - 22.10.2023

Ο Βαγγέλης Παυλίδης δεν μπόρεσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του για το γεγονός ότι πέτυχε χατ-τρικ κόντρα στην Χέρενφεν και παραμένει στο κυνήγι του θρυλικού Γιόχαν Κρόιφ.

Δεν έχει σταματημό ο Βαγγέλης Παυλίδης. Πέτυχε χατ τρικ απέναντι στην Χέρενφεν, φτάνοντας τα 13 γκολ συνολικά στην Eredivisie. Πλέον, έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, κάτι που είχε σημειωθεί μόλις μία φορά στο παρελθόν, τη σεζόν 1966-1967, από τον κορυφαίο παίκτη στην ιστορία της Eredivisie και όχι μόνο, τον Γιόχαν Κρόιφ! Μάλιστα, ο Παυλίδης έπιασε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ τον Σαντιάγκο Χιμένες, ο οποίος πέτυχε… μόνο ένα γκολ στο άνετο 4-0 της Φέγενορντ επί της Φίτεσε.

Ο Παυλίδης ρωτήθηκε από το ολλανδικό EPSN για το όμορφο ορόσημο κι ανέφερε: «Γιόχαν Κρόιφ… Φυσικά και τον ξέρω, τον ξέρουν όλοι. Ένας θρύλος. Είναι πάντα ωραίο να κάνεις ρεκόρ, αλλά σκόραρε στα πρώτα του 14 ματς», είπε ο Έλληνας φορ για τον Κρόιφ, ο οποίος στη συνέχεια τόνισε: «Δεν ξέρω αν θα φτάσω τα 14, αλλά είναι ήδη ωραίο.

Αυτό ήταν το δεύτερο χατ τρικ στην καριέρα μου, πολύ ωραίο! Τώρα μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι», είπε, ενόψει της Πέμπτης, όταν η Άστον Βίλα θα ταξιδέψει στην Ολλανδία για να αντιμετωπίσει την ομάδα του Βαγγέλη Παυλίδη (26/10, 19:45) για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων της Conference League.

Ενώ ο ίδιος ο Παυλίδης παρέμεινε σεμνός, ο αρχηγός της Άλκμααρ, Τζόρντι Κλάσι δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τον Έλληνα επιθετικό. «Είναι παράξενο, νομίζω ότι είναι πολύ ολοκληρωμένος. Φυσικά σκοράρει πολλά γκολ, αλλά είναι τόσο καλός στην μπάλα, μπορεί να μπει στη μεσαία γραμμή και επίσης να πάει στα βαθιά. Αλλά φυσικά, είναι τόσο καλός, ειδικά μπροστά από το τέρμα. τόσο έξυπνος. Απλά κοιτάξτε πώς βάζει τα γκολ του, είναι πάντα πιο γρήγορος και πιο έξυπνος από τους αντιπάλους του ».