Προπονητής Άλκμααρ: «Δεν χρειάζομαι τον Κέιν, έχω ήδη τον Παυλίδη»

Βαγγέλης Παυλίδης

i

© Photo by ANP via Getty Images/Ideal Images

Προπονητής Άλκμααρ: «Δεν χρειάζομαι τον Κέιν, έχω ήδη τον Παυλίδη»

Κώστας Τόπας 09:50 - 21.10.2023

Το εγκώμιο του Βαγγέλη Παυλίδη έπλεξε ο προπονητής της Άλκμααρ, Πασκάλ Γιάνσεν.

Η Eredivisie ήταν και είναι ένα ιδανικό πρωτάθλημα για τους Έλληνες επιθετικούς. Νίκος Μαχλάς, Γιάννης Αναστασίου, Τάσος Δουβίκας, Γιώργος Γιακουμάκης... και Βαγγέλης Παυλίδης. Ο πρώην παίκτης της Μπόχουμ, της Μπορούσια Ντόρτμουντ και της Βίλεμ ΙΙ οδηγεί την Άλκμααρ στην κορυφή, έχοντας σκοράρει 10 γκολ σε οκτώ αγώνες της Eredivisie και κατακτώντας το βραβείο του καλύτερου παίκτη του μήνα, για τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, ο Παυλίδης που έχει σκοράρει οκτώ συνεχόμενες μέρες και μόλις σκοράρει στη νίκη επί του Άγιαξ (1-2), κυνηγάει ένα ρεκόρ πριν από 56 χρόνια! Μόνο ο Γιόχαν Κρόιφ έχει σκοράρει σε περισσότερα συνεχόμενα παιχνίδια στην ιστορία της Eredivisie.

Ο «Παύλι», όπως είναι το παρατσούκλι του στην Ολλανδία, αποτελεί εγγύηση γκολ από τότε που έφτασε από τη Βίλεμ ΙΙ το 2021 για 2,5 εκατομμύρια. Σκόραρε 25 γκολ σε 51 αγώνες το 2021-22, σημείωσε 22 γκολ σε 40 παιχνίδια το 2022 -23 και έχει 11 γκολ σε 14 αγώνες τη φετινή σεζόν.

«Δεν χρειάζομαι τον Χάρι Κέιν, έχω ήδη τον Παυλίδη», αστειεύτηκε ο προπονητής του, Πασκάλ Γιάνσεν, όταν ρωτήθηκε το καλοκαίρι για την πιθανή μετακίνησή του στη Σεβίλλη. «Ελπίζω να σκοράρει 30 γκολ αυτή τη σεζόν», συνέχισε ο προπονητής της Άλμααρ, ο οποίος επαινεί την εξέλιξη που βίωσε στην ομάδα: «Έχει αναπτύξει τη σωματική του ικανότητα και έχει προσθέσει περισσότερα αρχεία στο επιθετικό του παιχνίδι. Έχει επίσης βελτιώσει την κεφαλιά του».