Τρομερός Παυλίδης: Είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του Conference League

Βαγγέλης Παυλίδης

i

PrtScr

Τρομερός Παυλίδης: Είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του Conference League

Κώστας Τόπας 15:35 - 06.12.2023

Τρομερό επίτευγμα από τον Βαγγέλη Παυλίδη, καθώς ο Έλληνας στράικερ είναι ο κορυφαίος σκόρερ του Conference League από τότε που ιδρύθηκε η νεοσύστατη διοργάνωση της UEFA.

Η Άλκμααρ στις 30 Νοεμβρίου υποδέχθηκε τη Ζρίνσκι στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa Conference League. Η ομάδα του Βαγγέλη Παυλίδη χρειαζόταν τη νίκη για να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης και ο Έλληνας επιθετικός έκανε τα πάντα για να τα καταφέρει η ομάδα του. Στην εν λόγω αναμέτρηση ο Παυλίδης ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι για το 1-0, όπου ήταν και το τελικό σκορ.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Έλληνας διεθνής επιθετικός έφτασε τα 12 γκολ σε 20 παιχνίδια και κατάφερε να «σκαρφαλώσει»  στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Από το 2021/22, από τότε δηλαδή που ιδρύθηκε η νέα διοργάνωση της UEFA, ο Βαγγέλης Παυλίδης είναι ο κορυφαίος σκόρερ μαζί με τον Άρθουρ Κάμπραλ.

Ο Βαγγέλης Παυλίδης συνεχίζει να διαπρέπει στα γήπεδα της Ολλανδίας με τη φανέλα της Άλκμααρ, μετρώντας 15 γκολ στην Eredivisie τη φετινή σεζόν. Σε συνέχεια της περσινής εξαιρετικής σεζόν, ο Έλληνας φορ επιβεβαιώνει πως αισθάνεται άνετα στην ομάδα και δε σταματά να εντυπωσιάζει. Με τις επιδόσεις του τη φετινή χρονιά, βρίσκεται στην 13η θέση της κούρσας για το χρυσό παπούτσι, έχοντας 21 βαθμούς. Υπενθυμίζουμε πως το Ολλανδικό πρωτάθλημα έχει συντελεστή 1,5 στη μέθοδο υπολογισμού των βαθμών του κάθε ποδοσφαιριστή.