«Φωτιά» στη μάχη για το χρυσό παπούτσι: Μία ανάσα μακριά από τον Μπέλιγχαμ ο Παυλίδης που βρίσκεται στη λίστα με τους κορυφαίους

Ο Βαγγέλης Παυλίδης

i

© Intime

«Φωτιά» στη μάχη για το χρυσό παπούτσι: Μία ανάσα μακριά από τον Μπέλιγχαμ ο Παυλίδης που βρίσκεται στη λίστα με τους κορυφαίους

Sportal newsroom 18:10 - 27.11.2023

Συνεχίζεται η «μάχη» για το χρυσό παπούτσι στα ευρωπαϊκά γήπεδα, με τον Βαγγέλη Παυλίδη να βρίσκεται στη 13η θέση της λίστας με 14 γκολ και 21 βαθμούς συνολικά.

Ο Βαγγέλης Παυλίδης συνεχίζει να διαπρέπει στα γήπεδα της Ολλανδίας με τη φανέλα της Άλκμααρ, μετρώντας 14 γκολ στην Eredivisie τη φετινή σεζόν. Σε συνέχεια της περσινής εξαιρετικής σεζόν, ο Έλληνας φορ επιβεβαιώνει πως αισθάνεται άνετα στην ομάδα και δε σταματά να εντυπωσιάζει. Με τις επιδόσεις του τη φετινή χρονιά, βρίσκεται στην 13η θέση της κούρσας για το χρυσό παπούτσι, έχοντας 21 βαθμούς. Υπενθυμίζουμε πως το Ολλανδικό πρωτάθλημα έχει συντελεστή 1,5 στη μέθοδο υπολογισμού των βαθμών του κάθε ποδοσφαιριστή. 

Αυτή τη στιγμή, την κούρσα οδηγεί ο Νιγηριανός επιθετικός της Μονπελιέ, Ακόρ Άνταμς, έχοντας σημειώσει 22 γκολ και 36,5 βαθμούς. Ακολουθεί ο Χάρι Κέιν, ο οποίος έχει κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στη Μπάγερν Μονάχου, με 18 γκολ και 36 βαθμούς. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Αμάλ Πελεγκρίνο τη Μπόντο Γκλιμτ, ενώ ακολουθούν σπουδαία ονόματα από κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης, όπως ο Κίλιαν Εμπαπέ, ο Έρλινγκ Χάαλαντ και ο Λαουτάρο Μαρτίνες.

Ο Παυλίδης συνεχίζει να ηγείται της Άλκμααρ στην προσπάθεια που κάνει για τον τίτλο στην Ολλανδία και με τις επιδόσεις του έχει αποκτήσει σταθερή θέση στη λίστα του χρυσού παπουτσιού για την τρέχουσα σεζόν. Το αποτέλεσμα της δουλειάς του φαίνεται στο γήπεδο και αντικατοπτρίζεται από την εικόνα της Άλκμααρ στην Eredivisie. H ομάδα του Πασκαλ Γιάνσεν, βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, πίσω από Αιντχόφεν και Φέγενορντ, με τον Έλληνα επιθετικό να είναι καθοριστικός στο κομμάτι της επίθεσης. 

Ακολουθεί η λίστα για το χρυσό παπούτσι της τρέχουσας σεζόν:

  1. Ακόρ Άνταμς (Μονπελιέ/Λίλεστρομ) 36,5 βαθμοί
  2. Χάρι Κέιν (Μπάγερν Μονάχου) 36 βαθμοί
  3. Αμάλ Πελεγκρίνο (Μποντό Γκλιμτ) 34,5 βαθμοί
  4. Σερού Γκιρασί (Στουτγκάρδη) 30 βαθμοί
  5. Κίλιαν Εμπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν) 28 βαθμοί
  6. Έρλινγκ Χάαλαντ (Μάντσεστερ Σίτι) 28 βαθμοί
  7. Λαουτάρο Μαρτίνες (Ίντερ) 26 βαθμοί
  8. Αντρέι Ίλιτς (Βαλερέγκα/Ρίγα) 26 βαθμοί 
  9. Σαντιάγκο Χιμένες (Φέγενορντ) 24 βαθμοί
  10. Μπαρντ Φίνε (Μπραν) 24 βαθμοί
  11. Φαρίς Μπουμπάγκνα (Μποντο Γκλιμτ) 22,5 βαθμοί 
  12. Τζουντ Μπέλιγχαμ (Ρεάλ Μαδρίτης) 22 βαθμοί
  13. Βαγγέλης Παυλίδης (Άλκμααρ) 21 βαθμοί 
  14. Σόλβι Βατνχαμάρ (Βίκινγκουρ) 21 βαθμοί
  15. Τόμας Όλσεν (Λίλεστρομ) 21 βαθμοί 
  16. Βεγκάρντ Έλιεντ (Τρόμσο) 21 βαθμοί