Παύλος Μαρινάκης για τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό: «Η Αστυνομία έκανε τις προβλεπόμενες προσαγωγές, δεν θέλουμε να συμμετέχουμε στην αντιπαράθεση μεταξύ των ομάδων»

Παύλος Μαρινάκης

i

©Intime

Παύλος Μαρινάκης για τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό: «Η Αστυνομία έκανε τις προβλεπόμενες προσαγωγές, δεν θέλουμε να συμμετέχουμε στην αντιπαράθεση μεταξύ των ομάδων»

Sportal newsroom 14:11 - 04.12.2023 / Ανανεώθηκε: 14:11 - 04.12.2023

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων τόσο για την ανακοίνωση του Ολυμπιακού, όσο και για τη χρήση χημικών από την αστυνομία στο Πανθεσσαλικό.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών κλήθηκε να σχολιάσει τα επεισόδια όπου συνέβησαν στο ματς της Κυριακής (03/12) στο Πανθεσσαλικό μεταξύ Βόλου και Ολυμπιακού την ανακοίνωση των «ερυθρόλευκων», αλλά και τη χρήση χημικών από την αστυνομία.

Για την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός αρχικά ανέφερε: «Εμείς δεν θέλουμε να μπούμε στη διαδικασία να συμμετέχουμε στην αντιπαράθεση μεταξύ των ομάδων. Η Κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόζει το νόμο. Χθες η ΕΛΑΣ σε μια δύσκολη κατάσταση έκανε τις προβλεπόμενες συλλήψεις και προσαγωγές για να προασπίσει την ασφάλεια των πολιτών που θέλουν να πάνε στο γήπεδο.

Το καθήκον της Κυβέρνησης αυτό είναι, όπως και η προάσπιση κατοίκων πόλεων όπου γίνονται αγώνες. Η Κυβέρνηση έχει πάρει σειρά πρωτοβουλιών για την ασφάλεια γηπέδων τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Θα συνεχίσουμε σε αυτή κατεύθυνση χωρίς εκπτώσεις. Έχουμε κάνει ελέγχους σε συνδέσμους και θύρες.

Σίγουρα δεν πρόκειται από το ένα παιχνίδι στο άλλο να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα. Καθήκον μας είναι να τρέχουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ό,τι καταγγέλλεται και αρμοδιότητα των Αρχών είναι να το ελέγχει».

Μπέος για τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό: «Δεν τιμά την ΕΛ.ΑΣ η αδυναμία της να αντιμετωπίσει μία χούφτα φανατικών»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:10 - 04.12.2023

Μπέος για τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό: «Δεν τιμά την ΕΛ.ΑΣ η αδυναμία της να αντιμετωπίσει μία χούφτα φανατικών»

Ο δήμαρχος του Βόλου και πρόεδρος της ομάδας, Αχιλλέα Μπέος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, αναφέρθηκε στα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο Πανθεσσαλικό κατηγορώντας την αστυνομία για την κατάσταση που δημιουργήθηκε.

Οσο για τη χρήση χημικών από την αστυνομία τόνισε: «Δεν μπορώ να κάνω επιχειρησιακή ανάλυση. Η ΕΛΑΣ ακολούθησε συγκεκριμένο πρωτόκολλο με βάση την επικινδυνότητα της στιγμής έκρινε ότι πρέπει να προχωρήσει σε προσαγωγές. Θα συνεχίσει να εφαρμόζει το νόμο σε όποιο γήπεδο λαμβάνει χώρα παράνομη πράξη. Αυτή είναι η δουλειά της ΕΛΛΑΣ. Προφανώς όποια παράλειψη οργάνου σώματος ασφαλείας αξιολογείται. Η επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας έχει συγκεκριμένη περιγραφή. Μέλημα μας είναι να προστατεύουμε ασφάλεια».

🔴Sportal Sunday Live με Βόλος - Ολυμπιακός 2-2, τον Παπαπέτρου, τον Μαρτίνεθ & το σόου του Ιωαννίδη

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!