Τα είχε… όλα, ήρθε και το «στήσιμο»

Βόλος - Ολυμπιακός

i

Βόλος - Ολυμπιακός/©Intime

Τα είχε… όλα, ήρθε και το «στήσιμο»

Διονύσης Βερβελές 10:00 - 04.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:12 - 04.12.2023

Την είδαν… Πετρετζίκης στο VAR οι Γκορτσίλας, Πάτρας, «μπλόκο» για τον Ολυμπιακό στο Βόλο και τώρα… τρέχει! Ο Διονύσης Βερβελές αναλύει στο blog του στο SPORTAL.

Δύο «πουλέν» από το σύνδεσμο της Μακεδονίας, έκαναν ό,τι ήθελαν τον Αθηναίο ρέφερι Παπαπέτρου στο Πανθεσσαλικό και κάπως έτσι, ο κακός κατά τα άλλα Ολυμπιακός, έχασε δύο ακόμη βαθμούς. Σε ένα γήπεδο που παλιότερα διαμαρτυρόταν για λάθος γραμμές πάλι σε γκολ του Σουντανί. Τότε, με Μαρτίνς στον πάγκο, έμεινε στο 0-0. Τώρα, με Μαρτίνεθ στον πάγκο, έμεινε στο 2-2.

Πάμε, όμως, να τα πάρουμε με τη σειρά. Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τον Ισπανό προπονητή στον πάγκο του. Κόντρα στις εκτιμήσεις αρκετών, ο Μαρτίνεθ ήταν αυτός που οδήγησε τους Πειραιώτες και σε αυτό το ματς. Η προετοιμασία, ελάχιστη. Τι προετοιμασία να κάνεις, όταν έχεις επιστρέψει από το 5-0 με την Φράιμπουργκ. Ξέρεις, όμως, πως δεν θα είναι εύκολο ματς, ο Βόλος έχει τις δυσκολίες του. Και κάπως έτσι, ο 42χρονος προπονητής, έβαλε τον Μπιανκόν στόπερ στο πλευρό του Ρέτσου, κράτησε Ορτέγκα με Ροντινέι στα άκρα, ενώ στο πλευρό του Μαντί Καμαρά ξεκίνησε τον Ιμπόρα. Κατά τα άλλα, καμία έκπληξη. 

Η φάση του 18’, ήταν ικανή να αλλάξει κατά πολύ τα δεδομένα. Ο Ρέτσος βγήκε ψηλά για να πάρει το οφσάιντ, ο Ροντινέι κάλυψε ξανά, έτρεχε μετά ο Έλληνας στόπερ που έκανε το λάθος να ανατρέψει τον αντίπαλό του. Όχι μόνο παραχώρησε το πέναλτι, αποβλήθηκε κιόλας και το έργο έγινε με το «καλημέρα» δύσκολο. Ο Μαρτίνεθ «θυσίασε» τον Μπιέλ για να βάλει τον Έσε, αλλά περισσότερο εκτέθηκε με την εικόνα Ιμπόρα, Μπιανκόν ως στόπερ. Ο Ισπανός άλλωστε, ήταν αυτός που στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου έκανε το πέναλτι, ενώ και οι δύο, ανέτοιμοι άλλωστε, με το… ζόρι έβγαλαν το ματς.

Ο Ολυμπιακός μέσα στο πρώτο ημίχρονο βρήκε απάντηση με το ίδιο νόμισμα, με πέναλτι, είδε παίκτη του Βόλου να αποβάλλεται. Κι αντί να εμφανιστεί όπως πρέπει στο δεύτερο μέρος, έδωσε πάλι δικαίωμα, κυνηγούσε πάλι σκορ, ανεξάρτητα αν βρήκε απάντηση αμέσως για το 2-2. Μετά, ήταν η ώρα των εξυγιαντών. Ο Παπαπέτρου δεν πέτυχε φάση στο Πανθεσσαλικό, λες και του είχε… πει ο Γκορτσίλας, «άσε κουμαντάρω εγώ από την οθόνη». Ένας διαιτητής της… πλάκας κατά την άποψή μου, έκανε όντως ό,τι ήθελε από το VAR. Μαζί και ο συμπατριώτης του Πάτρας. Το γκολ του Μασούρα, ένας Θεός ξέρει πως και γιατί ακυρώθηκε. Κι αφού κοιτούσαν για οφσάιντ, βάζοντας λάθος τις γραμμές, τον Παπαπέτρου γιατί τον έστειλαν για να το δει; Για να τους φύγουν οι… τύψεις.

Βέβαια νωρίτερα, είχαν «πνίξει» μέσα σε δευτερόλεπτα το χέρι του Μωραϊτη στην κεφαλιά του Ιμπόρα. Αν ήταν ανάποδα, θα το είχαν δει εύκολα. Νομίζω πως αυτός ο συνδυασμός των αποφάσεων, «διέλυσε» τα μυαλά των «ερυθρολεύκων» για τα καλά. Λύσεις δεν υπήρχαν, ο Μαρτίνεθ είδε δύο παίκτες του να πανηγυρίζουν γκολ αγκαλιάζοντάς τον, ένα ο Μασούρας, ένα ο Ελ Κααμπί, αλλά κανένα δεν μέτρησε. Δεν τον… πήγε ούτε αυτό τον Ισπανό που μετράει ώρες λογικά στον πάγκο του Ολυμπιακού. Παραξενεύτηκαν αρκετοί μάλιστα με την κίνηση αυτών των δύο παικτών, αλλά δεν μου ξενίζει. Έπαιξαν πολύ μαζί του, τους στήριξε, σαν «ευχαριστώ» τους το είδα, παρά για οικογενειακό κλίμα. Όπως έγραψα και μετά το 5-0, οικογένεια είσαι όταν στο πέταλο για να τα ακούσουν, πηγαίνουν όλοι. Όχι οι μισοί και οι… άλλοι μισοί να παίζουν με τα κινητά τους στα αποδυτήρια.

Ο Ολυμπιακός έχει θέμα ψυχολογικό και είναι ξεκάθαρο. Το εξωαγωνιστικό, είναι επίσης σοβαρό. Νομίζεις πως κάποιοι έχουν βάλει στοίχημα να πειράξουν και άλλο τα μυαλά των ανθρώπων του Ολυμπιακού, πως τους θέλουν… εγκλωβισμένους. Και μέσα σε όλα αυτά, στο τέλος είχαμε και το θέμα με τη διακοπή, με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων. Μαζική είσοδος στο γήπεδο δεν υπήρξε, αν για πέντε έγινε όλο αυτό, είναι να σηκώνεις τα χέρια ψηλά, ειλικρινά. Τι φταίνε τα παιδάκια στην εξέδρα, οι οικογένειες; Έτρεχαν να φύγουν και ήταν και κλειστές οι πόρτες, απίστευτες καταστάσεις, στη δύση του 2023.

Ο Ολυμπιακός άκρη με τη διαιτησία δεν θα βγάλει, γιατί η κυβέρνηση είναι σε… άλλη φάση. Δεν ιδρώνει αυτί για τις τραγελαφικές καταστάσεις που έχουμε δει με την ΕΠΟ, μια παρέα κάνει ό,τι γουστάρει και η λύση, είναι μία. Όντως να βρει τους καλύτερους παίκτες και τις συνθήκες για να μπορέσει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Γιατί όταν σε «καθαρίζουν» έτσι στο Βόλο, γιατί να μη γίνει το ίδιο σε Σέρρες, Περιστέρι και Λαμία που είναι και πιο δύσκολες έδρες δεδομένα;

Ξεκαθαρίζω κάτι. Δεν φταίει ο Μαρτίνεθ για όλα. Στα δικά μου μάτια, τεράστια ευθύνη έχουν και οι ποδοσφαιριστές. Ορισμένοι μάλλον δεν έχουν καταλάβει που παίζουν. Ε, όταν βλέπω π.χ. τον Σκάρπα την ώρα του αγώνα να ανεβάζει στο Instagram για skateboard, μάλλον κάτι έχει… χαθεί. Αλλού γι’ αλλού και δεν αποτελεί δικαιολογία ότι ήταν εκτός αποστολής. Αμφιβάλλω δε, αν όλοι όσοι ήταν εκτός, παρακολούθησαν και το ματς, σε τέτοιο βαθμό.

Ολυμπιακός: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο διοικείται από μία ομάδα ανθρώπων που λειτουργεί στα πρότυπα της μαφίας»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:01 - 03.12.2023

Ολυμπιακός: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο διοικείται από μία ομάδα ανθρώπων που λειτουργεί στα πρότυπα της μαφίας»

Οργισμένη ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για όσα συνέβησαν στο 2-2 με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό. Σοβαρή καταγγελία από τους Πειραιώτες που μεταξύ άλλων υποστηρίζουν ότι «άνδρες-ντροπή της ΥΜΕΤ κρυμμένοι στις εξέδρες πέταξαν βόμβες κρότου λάμψης σε οικογένειες που έφευγαν μέσα σε πανικό»

Η δουλειά της διοίκησης του Ολυμπιακού είναι μεγάλη και για σήμερα, αλλά και για τις επόμενες ημέρες. Θα χρειαστεί ένα όσο το δυνατόν περισσότερο καθαρό μυαλό, ίσως αυτό το έχει ο Πέδρο Άλβες που ήρθε για να αναλάβει τεχνικός διευθυντής. Ο Κορδόν κατά τα άλλα ήταν στο Βόλο, όπως και ο Μαρτίνεθ. Αύριο, μπορεί να ξημερώσει μια άλλη ημέρα στο αγωνιστικό κομμάτι. Στο εξωαγωνιστικό, δεν πρόκειται…