Η μητέρα του Πελέ ζει ακόμα, «αόρατος φρουρός» στη ζωή του «Βασιλιά»
i

Ο Πελέ και η μητέρα του/©IG:Pele

Η μητέρα του Πελέ ζει ακόμα, «αόρατος φρουρός» στη ζωή του «Βασιλιά»

Κώστας Τόπας 12:11 - 30.12.2022

Ο Βραζιλιάνος θρύλος του ποδοσφαίρου, Πελέ, έφυγε για πάντα αλλά η μητέρα του, Σελέστ, είναι ακόμη εδώ.

Ο Πελέ άφησε την Πέμπτη (29/12) την τελευταία του πνοή, στο κρεβάτι του Νοσοκομείου «Άλμπερτ Αϊνστάιν» στο Σάο Πάολο, με τη Βραζιλία να «βυθίζεται» σε τριήμερο εθνικό πένθος για την απώλεια του σπουδαιότερου ποδοσφαιριστή που ανέδειξε η χώρα.

Αυτό όμως που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι η μητέρα του, Πελέ, Σελέστε, διανύει το 100ο έτος της ηλικίας της και είδε τον γιο της να γεννιέται και να πεθαίνει, καθώς είναι ακόμα εν ζωή, αφού έκανε σε πολύ μικρή ηλικία τον τεράστιο Πελέ. Πρόκειται για μία μητέρα, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη ζωή του αλλά και στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Υπήρξε ένας «αόρατος φρουρός» που φρόντιζε τον «βασιλιά» όπως του άρμοζε.

Πρόσφατα, στις 20 Νοεμβρίου, η Σελέστε έγινε 100 ετών, και ο Πελέ, λίγες μέρες πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο, αφιέρωσε στο Instagram μερικά λόγια στη γυναίκα που τον γέννησε.

«Σήμερα γιορτάζουμε τα 100 χρόνια της Ντόνα Σελέστ. Από μικρή ηλικία, με έμαθε την αξία της αγάπης και της ειρήνης. Έχω πολλούς περισσότερους από 100 λόγους για να είμαι ευγνώμων που είμαι γιος της. Μοιράζομαι αυτές τις φωτογραφίες μαζί σας με μεγάλη συγκίνηση για να γιορτάσω αυτή την ημέρα. Σε ευχαριστώ για κάθε μέρα που πέρασα στο πλευρό σου μαμά» έγραψε ο Πελέ.

Κάπου εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο η εφημερίδα O'Globo είχε ανακηρύξει πρόσφατα τη Σελέστ ως «Βραζιλιάνα μητέρα της χρονιάς». Σήμερα, η ηλικιωμένη γυναίκα, σύμφωνα με βραζιλιάνικα ΜΜΕ, δεν έχει επαφή με το περιβάλλον και είναι κλινήρης.