Πελέ: Το περίεργο έθιμο τη Βραζιλίας που μπέρδεψε του φιλάθλους

Πελέ

i

©Intime

Πελέ: Το περίεργο έθιμο τη Βραζιλίας που μπέρδεψε του φιλάθλους

Sportal newsroom 18:40 - 03.01.2023 / Ανανεώθηκε: 19:01 - 03.01.2023

Με ένα περίεργο έθιμο τιμά η Βραζιλία τους αθλητές, που έχουν φύγει από τη ζωή, το οποίο έχει μπερδέψει αρκετά το κόσμο.

Από τη Δευτέρα έχουν ξεκινήσει οι τελετουργίες στη Βραζιλία για τον θάνατο του Πελέ. Η σορός του Βραζιλιάνου είχε μεταφερθεί στο γήπεδο της Σάντος προκειμένου να τεθεί υπό λαϊκό προσκύνημα. 

Πριν όμως η σορός του πέρασε από τους δρόμους του Σάο Πάολο. Εκεί υπήρχε μεγάλη παρουσία αστυνομικών οχημάτων που προσπαθούσαν να «καθαρίσουν» τους δρόμους για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στη μεταφορά. 

Σάλος με τις φωτογραφίες πάνω από το φέρετρο του Πελέ - Σέλφι ο Ινφαντίνο, χαμόγελα από τις κόρες του (vids)
REST OF THE WORLD

09:00 - 03.01.2023

Σάλος με τις φωτογραφίες πάνω από το φέρετρο του Πελέ - Σέλφι ο Ινφαντίνο, χαμόγελα από τις κόρες του (vids)

Σάλο έχουν ξεσηκώσει οι σέλφι του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο πάνω από το φέρετρο του Πελέ, αλλά και οι φωτογραφίες από τις... χαμογελαστές κόρες του θρυλικού Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή.

Ένα παράξενο θέαμα αντίκρισε όμως ο χιλιάδες κόσμος που βρέθηκε εκεί. Συγκεκριμένα το φέρετρο του Πελέ ήταν στη κορυφή ενός πυροσβεστικού οχήματος, το οποίο προστατευόταν από στρατιώτες. Παρόλα αυτά η εικόνα δεν άρεσε σε πολλούς.

«Μοιάζει με ντροπή η σορός του Πελέ να βρίσκεται σε ένα πυροσβεστικό όχημα. Κανένας από το δρόμο δε μπορεί να τη δει», έγραφε ένα tweet.

Μπορεί πολλοί φίλαθλοι να ένιωσαν ότι δεν σεβάστηκαν τον Πελέ, αλλά αυτό αποτελεί έθιμο που η Βραζιλία χρησιμοποιεί για να τιμήσει το κόσμο των αθλήματων. Συγκεκριμένα με τον ίδιο τρόπο είχαν τιμήσει και τον Γκαρίντσα, συμπαίχτη του Πελέ, αλλά και του Αΐρτον Σένα, πρωταθλητή της Formula 1.