Περισσότερα από 20 γήπεδα ενδέχεται να πλημμυρίσουν μέχρι το 2050 λόγω της κλιματικής αλλαγής! (vid)

Στάμφορντ Μπριτζ

i

Στάμφορντ Μπριτζ/©Photo by Joe Prior/Visionhaus via Getty Images/Ideal Images

Περισσότερα από 20 γήπεδα ενδέχεται να πλημμυρίσουν μέχρι το 2050 λόγω της κλιματικής αλλαγής! (vid)

Κώστας Τόπας 19:08 - 14.03.2023

Περισσότερα από 20 γήπεδα ποδοσφαίρου στην Ευρώπη κινδυνεύουν από πλημμύρες, λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με μια επιστημονική μελέτη.

Από την Γερμανία μέχρι την Γαλλία και την Αγγλία, τα ποδοσφαιρικά γήπεδα στην Ευρώπη θα μπορούσαν να πληγούν από πλημμύρες, λόγω αύξησης της θερμοκρασίας. Αυτό προκύπτει από τα ευρήματα μιας μελέτης, η οποία δημοσιεύτηκε στο Environmental Research Letters, και διαπίστωσε ότι οι θερμοκρασίες θα μπορούσαν να ανέβουν κατά 4 βαθμούς Κελσίου υψηλότερα.

«Για μένα, το κύριο μήνυμα είναι πόσο μεγάλη είναι η διαφορά μεταξύ των πιθανών μελλοντικών κόσμων μας, ανάλογα με το αν θα μειώσουμε απότομα τη ρύπανση ή θα συνεχίσουμε πιο κοντά ως συνήθως», ανέφερε αρχικά ο Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής επιστήμονας του Climate Central, Μπεν Στράους για να συνεχίσει λέγοντας: «Οι απόγονοί μας θα αντιμετωπίζουν αυτές τις συνέπειες για εκατοντάδες χρόνια», κατέληξε.

Με τις θερμοκρασίες που αναμένεται να ανέβουν κατά 4 βαθμούς Κελσίου από τα προβιομηχανικά επίπεδα σε όλο τον κόσμο, τέσσερα στάδια της Premier League, ενδέχεται να πληγούν σημαντικά έως το 2050. Τόσο το «Στάμφορντ Μπριτζ» της Τσέλσι όσο και το Στάδιο του Λονδίνου της Γουέστ Χαμ θα μπορούσαν να πλημμυρίσουν, σύμφωνα με την έρευνα, η οποία τονίζει πως μεταξύ των γηπέδων συμπεριλαμβάνεται το γήπεδο της Νόριτς,, της Σαουθάμπτον, πέντε από την Championship, έξι από την League 1, πέντε από την League 2, της Μπορντό και της Βέρντερ Βρέμης.