Περνά στην αντεπίθεση η Γιουβέντους μετά την αφαίρεση βαθμών (pic)
i

Γιουβέντους/ ©Intime

Περνά στην αντεπίθεση η Γιουβέντους μετά την αφαίρεση βαθμών (pic)

Η Γιουβέντους ανακοίνωσε πως θα ασκήσει έφεση για την άρση ή μείωση της ποινής, μετά την αφαίρεση 15 βαθμών που της επιβλήθηκε από το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Ιταλίας.

Σα «βόμβα» έσκασε η είδηση πως το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο επέβαλε στη Γιουβέντους ποινή αφαίρεσης 15 βαθμών από το πρωτάθλημα για την υπόθεση με τα ψευδή λογιστικά στοιχεία. 

Η «Γηραιά Κυρία» κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε λογιστικά «τρικ» για να εξωραΐσει τους λογαριασμούς της, προκειμένου να παρακάμψει το οικονομικά δίκαιο παιχνίδι (financial fair play).

Μετά από αυτό οι «μπιανκονέρι» έπεσαν στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισοβαθμώντας με τις Μπολόνια και Έμπολι και στο -12 από τις ευρωπαϊκές θέσεις.

Ωστόσο, η Γιουβέντους δεν θα το αφήσει έτσι. Οι «μπιανκονέρι» ανακοίνωσαν πως θα ασκήσουν έφεση για την άρση ή μείωση της τιμωρίας. «Ο σύλλογος περιμένει τη δημοσίευση των λόγων (σ.σ πίσω από την απόφαση) και ανακοινώνει από τώρα την έφεση στο Sports Guarantee College με βάση τον Κώδικα Αθλητικής Δικαιοσύνης» αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση της «Γηραιάς Κυρίας».

Tags: