Βίκτορ Oσίμεν: Ο «μαχητής» της ζωής που καθάριζε λούκια στους δρόμους έκανε το ποδόσφαιρο να υποκλιθεί ξανά! (vids)
i

Ο Βίκτορ Οσιμέν πανηγυρίζει κόντρα στη Γιουβέντους/©Photo by Ivan Romano/Getty Images/Ideal Images

Βίκτορ Oσίμεν: Ο «μαχητής» της ζωής που καθάριζε λούκια στους δρόμους έκανε το ποδόσφαιρο να υποκλιθεί ξανά! (vids)

Κώστας Τόπας 11:33 - 14.01.2023 / Ανανεώθηκε: 15:11 - 14.01.2023

Ο Βίκτορ Οσίμεν έχει ζήσει δύσκολα παιδικά χρόνια. Ωστόσο, δεν το έβαλε ποτέ κάτω, πάλεψε για να φτάσει στην κορυφή και σήμερα είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στην Ευρώπη, φορώντας τη φανέλα της Νάπολι.

Η Νάπολι έκανε πάρτι κόντρα στην Γιουβέντους και κατάφερε να πάρει το ντέρμπι στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» με το εμφατικό 5-1. Πριν το μεγάλο παιχνίδι, η «Γηραιά Κυρία» μετρούσε οκτώ διαδοχικά ματς χωρίς να δεχθεί γκολ, ωστόσο οι Ναπολιτάνοι φρόντισαν να αποτυπώσουν στο χορτάρι πως είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο, έχοντας για μεγάλους πρωταγωνιστές τους Βίκτορ Οσίμεν και Χβίτσα Κβαρατσχέλια.

Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι όχι μόνο κατέκτησε με άνεση το τρίποντο αλλά σκόραρε  πέντε γκολ εναντίον των «μπιανκονέρι» για δεύτερη φορά στην ιστορία της στη διοργάνωση, μετά τις 20 Νοεμβρίου 1988. Από την άλλη, τελευταία φορά που η Γιουβέντους είδε την εστία της να παραβιάζεται πέντε φορές σε αγώνα της Serie A ήταν στις 30 Μαΐου 1993 (5-1 από την Πεσκάρα).

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι έτριβε τα χέρια του, βλέποντας τους Βίκτορ Οσίμεν και Χβίτσα Κβαρατσχέλια να σκοράρουν το ένα γκολ μετά το άλλο. Ο 24χρονος Νιγηριανός επιθετικός έχει βρει το ταίρι του στην επίθεση και αμφότεροι κάνουν θαύματα στην αιχμή του δόρατος των «παρτενοπέι».

Το αποτυχημένο ξεκίνημα στην Βόλφσμπουργκ και το ξεπέταγμα στη Λιλ

Ο Οσίμεν παρουσιάστηκε στον ποδοσφαιρικό πλανήτη με την φανέλα της Βόλφσμπουργκ, αλλά δεν διακρίθηκε. Ήταν μόλις 17 ετών άλλωστε, και κατόρθωσε να καταγράψει σε μία τριετία 15 συμμετοχές επί γερμανικού εδάφους, δίχως μάλιστα να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ακολούθησε η μετακίνηση στην Σαρλερουά του Βελγίου. Υπέγραψε διετές συμβόλαιο, σκόραρε σε 34 αναμετρήσεις, 19 φορές, και σαφώς δεν θα μπορούσε να ολοκληρώσει την συμφωνία του με τους Βέλγους, μιας και οι προτάσεις συνεργασίας «έπεφταν βροχή». 

Τελικά, νικήτρια στην κούρσα απόκτησής του αναδείχθηκε η Λιλ, η οποία φρόντισε να τον αγοράσει, δίχως όμως να γνωρίζει ότι όπως και η πρώην ομάδα του, έτσι και αυτή δεν θα μπορέσει να τον διατηρήσει στο ρόστερ της. Στη Ligue 1 αγωνίστηκε 27 φορές και συμμετείχε είτε με άμεσο, είτε με έμμεσο τρόπο σε 18 γκολ, πετυχαίνοντας μάλιστα το 60% αυτών! Ετσι, φρόντισε να δείξει ότι ήταν έτοιμος για την επιστροφή του στο υψηλότερο επίπεδο, το οποίο επί της ουσίας δεν βίωσε ουδέποτε, εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας του!

Μετά την «πεντάρα» ο Σπαλέτι... κυνηγούσε τον Αλέγκρι για να του δώσει το χέρι (vid)
SERIE A

10:24 - 14.01.2023

Μετά την «πεντάρα» ο Σπαλέτι... κυνηγούσε τον Αλέγκρι για να του δώσει το χέρι (vid)

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι έγινε viral, με το βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media να τον δείχνει να κυνηγάει τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι για να του δώσει το χέρι, μετά το τέλος του ντέρμπι Νάπολι - Γιουβέντους και τον θρίαμβο των «παρτενοπέι» με 5-1.

Τα 70 εκατομμύρια ευρώ της Νάπολι

Το καλοκαίρι του 2020, η Νάπολι έβαλε από τα ταμεία της 70 εκατομμύρια ευρώ για να τον εντάξει στο ρόστερ της και σήμερα πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένη για την επιλογή της, να δαπανήσει τόσα χρήματα. Φέτος βέβαια ένας σοβαρός τραυματισμός ταλαιπώρησε τον Οσίμεν με αποτέλεσμα να χάσει ένα μεγάλο διάστημα από την εκκίνηση της Serie A. Τον περασμένο Οκτώβρη επέστρεψε στην αγωνιστική δράση κι έκτοτε δεν σταματάει να «πυροβολεί» τα αντίπαλα δίχτυα. 

Τελευταία του παράσταση, αυτή κόντρα στην Γιουβέντους, όπου σημείωσε δύο τέρματα, έκανε πράγματα και θαύματα με τον συμπαίκτη του Χβίτσα Κβαρατσχέλια και οδήγησε τη Νάπολι στη νίκη με 5-1. Μετά το «comeback» του, όπου ήταν στις 16 Οκτωβρίου, ο Οσίμεν έχει αγωνιστεί σε εννέα παιχνίδια, σκοράροντας τον ίδιο αριθμό τερμάτων και μοιράζοντας και τρεις ασίστ. Καθόλου άσχημα...

Ο καλύτερος επιθετικός στην Ευρώπη

Η Νάπολι αισθάνεται ευλογημένη που διαθέτει στο ρόστερ της δύο ποδοσφαιριστές τέτοιας κλάσης, οι οποίοι είναι πρώτοι σε γκολ και σε ασίστ στη Serie A. Το εντυπωσιακότερο όμως όλων είναι ότι ο Όσιμεν έχει τα περισσότερα γκολ στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης από τότε που επέστρεψε από τραυματισμό στις 16 Οκτωβρίου 2022. 

Ξεπερνώντας με αυτόν τον τρόπο τους Βιντσέντζο Γκρίφο, Τσούπο Μότιγνκ, Σεζν Γκνάμπρι, Έρλινγκ Χάαλαντ, Ροντρίγκο, Αλεξάντρ Λακαζέτ και Χάρι Κέιν. Ολοι τους έχουν από έξι γκολ ενώ ο Οσίμεν από τον Οκτώβρη και ύστερα έχει βρει δέκα φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για έναν από τους καλύτερους στράικερ της Ευρώπης.

Μικρός καθάριζε λούκια στους δρόμους και είχε ίνδαλμα τον Ντρογκμπά

Βέβαια για να φτάσει μέχρι εδώ που είναι σήμερα, ο Βίκτορ Οσίμεν πέρασε αρκετές δυσκολίες στη ζωή του. Ο ίδιος δεν ξεχνά τα δύσκολα παιδικά χρόνια που έζησε και το πώς κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του.

«Είμαι πραγματικά ευγνώμων στον Θεό για αυτό. Ως παιδί, καθάριζα υδρορροές στους δρόμους για ελάχιστα χρήματα και για να εξασφαλίσω λίγο νερό. Δεν παραπονιόμουν, είμαι χαρούμενος που το έκανα γιατί πιστεύω ότι το να δουλεύω τόσο πολύ για να πάρω αυτά τα χρήματα, ήταν σημαντικό για μένα, είχα συνείδηση στο πώς να ξοδέψω αυτά τα χρήματα και να βοηθήσω την οικογένειά μου. Ο αδερφός μου πουλούσε εφημερίδες και η αδερφή μου πορτοκάλια. Ήμουν στους δρόμους κουβαλώντας και έπρεπε να κυνηγάω αυτοκίνητα, για να τους το πουλήσω. Νιώθω ότι αυτοί οι αγώνες με βοήθησαν στη ζωή.

Πάντα το όνειρό μου ήταν να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Το είδωλό μου από το οποίο εμπνεύστηκα ήταν ο Ντιντιέ Ντρογκμπά και άλλοι σπουδαίοι θρύλοι, όπως ο Οντιόν Ιγκαλό και ο Ομπί Μικέλ. Νιώθω ότι έχω πετύχει ένα κατόρθωμα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά μου στη ζωή. Είμαι ευγνώμων για το πού βρίσκομαι σήμερα και για όσα πέρασα, που με διαμόρφωσαν στον άνθρωπο που είμαι».

Στο στόχαστρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Κάπως έτσι, ο Βίκτορ Οσίμεν εκτόξευσε τις μετοχές του. Το όνομά του έχει μπει για τα καλά στα μπλοκάκια των κορυφαίων ποδοσφαιρικών κλαμπ, και ο Νιγηριανός είναι και με τη βούλα… πιο ώριμος από ποτέ! Το βήμα παραπάνω το έχει ήδη πραγματοποιήσει! Έχει αγωνιστεί στα τρία από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα, μόλις στην ηλικία των 22. Μένει η Premier League και η La Liga. 

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πάντως έχει στη λίστα της τον 24χρονο Νιγηριανό επιθετικό. Ειδικά μετά την αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο από το Ολντ Τράφορντ. Η χρηματιστηριακή αξία του Οσίμεν αυτή τη στιγμή υπερβαίνει τα 70 εκατομμύρια ευρώ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πολύ περισσότερο ο προπονητής της, Έρικ Τεν Χαχ θα ήθελαν να εντάξουν το προσεχές καλοκαίρι στο δυναμικό τους τον 24χρονο επιθετικό. 

Τα χρήματα δεν είναι εμπόδιο καθώς ο κουμπαράς των «κόκκινων διαβόλων» μπορεί να καλύψει κάθε επιθυμία του Ολλανδού τεχνικού. Το θέμα είναι αν η Νάπολι αποφασίσει να αφήσει έναν από τους καλύτερους επιθετικούς που έχει περάσει από την ιστορία της ομάδας…