Η ανακοίνωση της Θέλτα για την πώληση του Πινέδα στην ΑΕΚ
i

Ορμπελίν Πινέδα/©intime

Η ανακοίνωση της Θέλτα για την πώληση του Πινέδα στην ΑΕΚ

Κώστας Τσιακλής 12:55 - 01.07.2023 / Ανανεώθηκε: 21:05 - 27.02.2024

Η Θέλτα εξέδωσε και αυτή ανακοίνωση για τη μεταγραφή του Ορμπελίν Πινέδα στην ΑΕΚ.

Η Θέλτα εξέδωσε και αυτή με τη σειρά της ανακοίνωση για την παραχώρηση του Ορμπελίν Πινέδα στην ΑΕΚ. Ο Μεξικανός θα ανήκει πλέον μόνιμα στην Ένωση μέχρι το 2027.

Αίσιο τέλος είχε το σίριαλ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τη Θέλτα για τη μεταγραφή του Ορμπελίν Πινέδα. Ο Μεξικανός χαφ υπέγραψε συμβόλαιο με την Ένωση μέχρι το 2027, αποτελώντας έτσι τη μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου. Με ανακοίνωσή τους, οι «κιτρινόμαυροι» γνωστοποίησαν τη συμφωνία με την ομάδα της Ισπανίας για την αγορά του 100% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή.

Σε ανακοίνωση προχώρησε και η Θέλτα, η οποία ευχαρίστησε τον ποδοσφαιριστή μεταξύ άλλων για την υποδειγματική του συμπεριφορά και τον επαγγελματισμό του.

Η ανακοίνωση της Θέλτα για την αποχώρηση του Πινέδα:

«Η Θέλτα και η ΑΕΚ έκλεισαν σήμερα τη μεταγραφή Μεξικανού επιθετικού, Ορμπελίν Πινέδα, ο οποίος αγωνίστηκε ήδη την τελευταία σεζόν στην ελληνική ομάδα ως δανεικός. Ο επιθετικός κλείνει έτσι το στάδιο του στην ομάδα του ουρανού, στην οποία εντάχθηκε τον Ιανουάριο του 2022 αφού ολοκλήρωσε το συμβόλαιό του με την Κρουζ Αζούλ.

Η Θέλτα θα ήθελε να ευχηθεί στον Ορμπελίν πολλές επιτυχίες σε αυτή τη νέα αθλητική του φάση και να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της για την υποδειγματική συμπεριφορά, τον επαγγελματισμό και την αφοσίωσή του κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην ομάδα του Βίγο».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πινέδα έγινε μακράν η πιο ακριβοπληρωμένη μεταγραφή στην ιστορία της ΑΕΚ. Η Ένωση έβγαλε από τα ταμεία της 6,5 εκατομμύρια ευρώ και έτσι ο Πινέδα άφησε πίσω του τον Ράφικ Τζιμπούρ που κόστισε περίπου 3,5 εκατομμύρια λιγότερα.

Η διαπραγμάτευση ήταν πολύ ζόρικη ανάμεσα στην ΑΕΚ και στην Θέλτα. Πολλές φορές κατά την διάρκεια της, βρέθηκε σε οριακό σημείο και όπως πολλές φορές είχατε διαβάσει στο sportal.gr, χρειάστηκε πολύ λεπτούς και προσεκτικούς χειρισμούς από την πλευρά της ΑΕΚ. Ενώ καταλυτικό ρόλο έπαιξε και η στάση του ίδιου του Πινέδα, που από την πρώτη στιγμή είχε βάλει και ο ίδιος στο τραπέζι ως σχεδόν αδιαπραγμάτευτη, την επιθυμία του να συνεχίσει μόνο στην ΑΕΚ.