Ο Πινέδα των μεγάλων παιχνιδιών

Πινέδα

i

© intime

Ο Πινέδα των μεγάλων παιχνιδιών

Κώστας Τσίλης 08:47 - 01.11.2023 / Ανανεώθηκε: 20:53 - 27.02.2024

Η ακριβότερη μεταγραφή της ΑΕΚ, έχει «μιλήσει» με γκολ στα πιο σημαντικά παιχνίδια.

Για το ποιός είναι ο Ορμπελίν Πινέδα και τι μπορεί να δώσει σε μια ομάδα, ο Ματίας Αλμέιδα έβαζε το χέρι του στην φωτιά, ήδη από το καλοκαίρι του 2021. Όταν ακόμα ο Μεξικανός δεν είχε έρθει καν στην ΑΕΚ και είχε κλείσει ένα κακό δεύτερο μισό της σεζόν με την Θέλτα. Ο Αλμέιδα ήξερε τι μπορεί να κάνει ο Πινέδα. Επίσης η ΑΕΚ το ήξερε, εξ ου και το καλοκαίρι έδωσε τα περισσότερα χρήματα στην ιστορία της για να τον αποκτήσει με ελεύθερη μεταγραφή. Και ο Πινέδα δεν σταματάει να δείχνει τι μπορεί να κάνει. 

Ο Πινέδα ήταν από τους κορυφαίους παίκτες της ΑΕΚ στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Έβαλε και μάλιστα με το κεφάλι, το γκολ με το οποίο η Ένωση προηγήθηκε. Είναι το δεύτερο τέρμα που πετυχαίνει ο Μεξικανός στο φετινό πρωτάθλημα. Το πρώτο; Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο. Ένα γκολ που έδωσε στην ΑΕΚ τη νίκη με 2-1. Ενώ πέρυσι ο Πινέδα είχε σκοράρει δυο φορές απέναντι στους "πράσινους". 

Ο Μεξικανός φέτος μετράει τρία γκολ. Δυο στο πρωτάθλημα, με Παναθηναϊκός και με ΠΑΟΚ και ένα στην Ευρώπη. Στο Βελοντρόμ απέναντι στην Μαρσέιγ την προηγούμενη Πέμπτη. Που ήταν και το πρώτο στην καριέρα του στην Ευρώπη. Και όλα αυτά, ο Πινέδα τα έχει κάνει έχοντας ήδη προλάβει φέτος να παίξει σε πέντε διαφορετικές θέσεις μέσα στο γήπεδο. Το γκολ με την Μαρσέιγ, το πέτυχε παίζοντας ως δεξί μπακ. 

Ο Αλμέιδα έβγαλε από το καπέλο του, τη νταμπλούχο ΑΕΚ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

23:39 - 30.10.2023

Ο Αλμέιδα έβγαλε από το καπέλο του, τη νταμπλούχο ΑΕΚ

Με κομβικές απουσίες, με κούραση σωματική και πνευματική απ' όσα έγιναν στο Βελοντρόμ, ο τεράστιος προπονητής που λέγεται Αλμέιδα, βρήκε τρόπο να βγάλει απέναντι στον πλήρη ΠΑΟΚ, την ομάδα που πέρυσι σάρωσε τα πάντα και που δεν αντιμετωπίζεται. Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Όμως ο Πινέδα είναι ευτυχισμένος. Ακόμα και ως δεξί μπακ. Διανύει στην ΑΕΚ τις καλύτερες ποδοσφαιρικές του μέρες και το απολαμβάνει. Οι Μεξικανοί τον παρακολουθούν πλέον καθημερινά και για χάρη του μεταδίδουν τηλεοπτικά ακόμα και τα παιχνίδια της ΑΕΚ.Πινέδα είναι on fire" έγραψαν τα ΜΜΕ στο Μεξικό μετά το γκολ επί του ΠΑΟΚ. Και ο Αλμέιδα ξέρει πως όσο θα μπορεί να βασιστεί αγωνιστικά, είτε σε μεγάλα, είτε σε πιο μικρά ματς στον Πινέδα, δεν έχει να φοβάται τίποτα.