«Πινέδα, ο πιο πετυχημένος δανεικός της Θέλτα», σύμφωνα με τους Ισπανούς

Ορμπελίν Πινέδα

i

© Intime

«Πινέδα, ο πιο πετυχημένος δανεικός της Θέλτα», σύμφωνα με τους Ισπανούς

Κώστας Τόπας 09:29 - 07.06.2023 / Ανανεώθηκε: 20:51 - 27.02.2024

Το εγκώμιο του Ορμπελίν Πινέδα έπλεξαν στην Ισπανία, χαρακτηρίζοντας τον Μεξικανό μέσο που αγωνίστηκε φέτος στην ΑΕΚ με τη μορφή δανεισμού, ως τον «πιο πετυχημένο δανεικό της Θέλτα».

Ο Ορμπελίν Πινέδα, ο οποίος αγωνίζεται στην Ένωση με τη μορφή δανεισμού από την Θέλτα, αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα στην πορεία των «κιτρινόμαυρων» μέχρι την κατάκτηση του τίτλου. Σε 41 εμφανίσεις που κατέγραψε με τον Δικέφαλο στο στήθος, βρήκε δέκα φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, έχοντας παράλληλα μοιράσει και τέσσερις ασίστ σε συμπαίκτες του.

Ο Μεξικανός μέσος ολοκλήρωσε τον δανεισμό του στην ΑΕΚ και επιστρέφει στην ομάδα του Βίγκο, η οποία πήρε τη νίκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα στην τελευταία αγωνιστική της La Liga και εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία. 

Ολόκληρο το Μπαλαϊδός ήταν στο πόδι και πανηγύριζε. Παρόλα αυτά στα social media του Πινέδα, δεν υπήρχε, τουλάχιστον μέχρι πριν από λίγο, η παραμικρή αναφορά. Ο Μεξικανός δεν σχολίασε το παραμικρό, παρόλο που τυπικά είναι παίκτης της Θέλτα. Και που, θεωρητικά πάντα, όλο αυτό που έγινε αφορά και το δικό του μέλλον. 

Από την πλευρά του πάντως ο «Όρμπε» έχει αφήσει ανοικτή την επιλογή του να παραμείνει στους «κιτρινόμαυρους».

Πάντως η ισπανική ιστοσελίδα «atlantico.net» χαρακτήρισε τον Πινέδα ως τον «πιο πετυχημένο δανεικό της Θέλτα», με την ομάδα να έχει παραχωρήσει με δανεισμό την περασμένη σεζόν εννέα παίκτες. Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι 27χρονος δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2027, όμως δεν αποκλείεται η Θέλτα να τον πουλήσει.