Τι είδε και τι δεν είδε ο Αλμέιδα από τον Πισάρο
i

© Intime

Τι είδε και τι δεν είδε ο Αλμέιδα από τον Πισάρο

Κώστας Τσίλης 08:00 - 25.07.2023 / Ανανεώθηκε: 08:00 - 25.07.2023

Το πρώτο 45άλεπτο του Πισάρο με την φανέλα της ΑΕΚ δεν ήταν ενδεικτικό για όσα μπορεί να κάνει ο Μεξικανός, αλλά ο Αλμέιδα έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα και το Sportal.gr τα αναλύει

Ο Ματίας Αλμέιδα ξέρει ίσως καλύτερα από τον καθένα, πόσο δύσκολη είναι η προσαρμογή σε μια νέα ομάδα ειδικώς και στην Ευρώπη γενικώς, για έναν ποδοσφαιριστή που έρχεται από την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ειδικά αν το κάνει για πρώτη φορά στην καριέρα του. Επομένως ήξερε καλά ο Αργεντινός τεχνικός της ΑΕΚ, πριν καν ο Ροντόλφο Πισάρο πιάσει δουλειά στα Σπάτα, πως θα ήθελε τον χρόνο του προκειμένου να ενσωματωθεί και να βρει τα πατήματα του. 

Έβγαλε συμπεράσματα για Πισάρο ο Αλμέιδα

Ως εκ τούτου δεδομένα δεν περίμενε ο Αλμέιδα πως η πρώτη συμμετοχή του Μεξικανού μεσοεπιθετικού με την φανέλα της ΑΕΚ στο χθεσινό φιλικό με τον Βόλο, θα ήταν ενδεικτική για το τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα. Παρόλα αυτά ο Αργεντινός τεχνικός έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα και απ' όσα είδε και απ' όσα δεν είδε από τον Πισάρο. Άλλωστε τα γεμάτα 45 λεπτά που έδωσε ο Αλμέιδα στον Μεξικανό δεν ήταν και λίγα. 

Καταρχάς ο Αργεντινός τεχνικός χρησιμοποίησε τον Πισάρο στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Εκεί που επιλέγει συνήθως είτε τον Γκατσίνοβιτς, είτε τον Πινέδα. Ο Μεξικανός έδειξε πως την ήξερε καλά την θέση. Επί Αλμέιδα στην Τσίβας, τις μισές του συμμετοχές ο Πισάρο, τις έκανε παίζοντας σ' αυτόν τον ρόλο. Σίγουρα ο Αργεντινός τεχνικός έμεινε ικανοποιημένος από τις κινήσεις που έκανε ο Μεξικανός. Ειδικά χωρίς την μπάλα στα πόδια του και μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Είναι κάτι που ο Αλμέιδα και το θέλει και το δουλεύει. 

Σίγουρα επίσης του άρεσε, που ο Πισάρο μπήκε μέσα σε φάσεις. Πρόλαβε να καταγράψει συνολικά τέσσερις τελικές ο Μεξικανός μεσοεπιθετικός και αυτό ήταν κάτι που ικανοποίησε τον Αλμέιδα. Όπως και το γεγονός πως είδε τον Πισάρο, να αισθάνεται καλά μέσα στο γήπεδο και όχι έξω από τα νερά του. 

Φυσικά υπήρχαν και στοιχεία που δεν τα είδε ο Αλμέιδα και τα... θέλει. Όπως για παράδειγμα την ένταση στο παιχνίδι ή την ακόμα καλύτερη τακτική ενσωμάτωση. Ή περισσότερο παιχνίδι με την μια και χωρίς πολύ κράτημα της μπάλας. Αλλά όλα αυτά, ξέρει ο Αργεντινός τεχνικός πως είναι ζήτημα χρόνου. Ειδικά το κομμάτι της έντασης και της τακτικής ενσωμάτωσης.