Αινιγματικός ο Πογέτ: «Το συμβόλαιό μου τελειώνει τον Μάρτιο ασχέτως αν περάσουμε στο Euro»

Ο Γκουστάβο Πογέτ

Αινιγματικός ο Πογέτ: «Το συμβόλαιό μου τελειώνει τον Μάρτιο ασχέτως αν περάσουμε στο Euro»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:16 - 02.11.2023 / Ανανεώθηκε: 17:28 - 02.11.2023

Στο αβέβαιο μέλλον του με την Εθνική Ελλάδας στάθηκε ο Γκουστάβο Πογέτ, ερωτηθείς για το αν θα αναλάμβανε την Ιρλανδία.

Με τον Γκουστάβο Πογέτ στο τιμόνι θέλει να βρεθεί η Εθνική Ελλάδας στο επερχόμενο Euro, το οποίο θα φιλοξενηθεί από τη Γερμανία το 2024. Η πρώτη - πολύ δύσκολη - «μάχη» χάθηκε, αφού εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, Γαλλία και Ολλανδία θα βρεθούν στα τελικά μέσω των προκριματικών. 

Ωστόσο, η Ελλάδα έχει μία δεύτερη ευκαιρία μέσω των μπαράζ, εκεί όπου θα αντιμετωπίζει το Καζακστάν και αργότερα τον νικητή του Λουξεμβούργο - Γεωργία. Προπονητής της μέχρι τότε θα είναι ακόμα - εκτός και αν αλλάξει κάτι συνταρακτικό - ο Ουρουγουανός κόουτς. Αυτό που παραμένει άγνωστο είναι το αν θα είναι εκείνος στον πάγκο της, εφόσον η «γαλανόλευκη» περάσει στο Euro 2024. 

Πιο αναλυτικά, ο Γκουστάβο Πογέτ παραχώρησε συνέντευξη στο «LIve Score» και ερωτηθείς για το αν θα αναλάμβανε την Ιρλανδία, ο ίδιος στάθηκε στο αβέβαιο μέλλον του στην «επίσημη αγαπημένη». 

«Όταν μιλάς πολύ σε κατηγορούν. Εγώ προσπαθώ όμως να είμαι ειλικρινής. Το συμβόλαιό μου ολοκληρώνεται τον Μάρτιο. Τελειώνω με τους αγώνες των playoffs και μετά λήγει το συμβόλαιο. Δεν έχει σημασία αν προκριθούμε η όχι, διότι δεν υπάρχει επέκταση», ανέφερε σε πρώτο χρόνο ο προπονητής και συνέχισε λέγοντας:

«Όταν ήμουν παίκτης συνηθίζαμε να λέμε πως όταν έχεις έξι μήνες ακόμα στο συμβόλαιό σου, αρχίζεις να ψάχνεις ομάδα. Δεν είναι απίθανο να αρέσω στην Ιρλανδία, αλλά είναι διαφορετικό κομμάτι από το να με πάρουν τηλέφωνο. Τους έδωσα συγχαρητήρια για την ατμόσφαιρα, η οποία ήταν εξαιρετική. Το μέλλον θα μας δείξει τι θα γίνει».