«Δεν είχα ιδέα πως θα αντιδρούσαν έτσι μετά την αποχώρησή μου»

Ο Γκουστάβο Πογέτ

i

© Intime

«Δεν είχα ιδέα πως θα αντιδρούσαν έτσι μετά την αποχώρησή μου»

Δημήτρης Χούπης 14:38 - 19.02.2024

Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδος, Γκουστάβο Πογέτ, μίλησε σε ένα podcast και αναφέρθηκε στην αποχώρησή του από την Τσέλσι στην Τότεναμ, λέγοντας πως δεν ήξερε ότι θα σήκωνε τόσο μεγάλες αντιδράσεις από τους οπαδούς των «μπλε».

Ο Γκουστάβο Πογέτ είχε μια αρκετά επιτυχημένη θητεία στην Premier League κυρίως με τη φανέλα της Τσέλσι, ενώ αγωνίστηκε και στην Τότεναμ. Ο Ουρουγουανός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος λοιπόν μίλησε στο podcast courtesy of Full Circle with Bet365 και αναφέρθηκε στην αποχώρησή του από τους «μπλε» στην Τότεναμ, τονίζοντας ότι δεν ήξερε ότι θα σήκωνε τόσο μεγάλη αντίδραση από τους οπαδούς της Τσέλσι

«Θα είμαι ειλικρινής, ήμουν πολύ αφελής. Ορκίζομαι δεν είναι ψέμα, δεν είχα καμία ιδέα πως θα αντιδρούσαν οι οπαδοί της Τσέλσι. Η εξήγησή μου είναι μία, επειδή όταν έπαιζα στην Τσέλσι, οι δύο ομάδες που ήθελα να κερδίσω ήταν η Άρσεναλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ήταν μία από τις δύο που κέρδιζαν το πρωτάθλημα

Δεν σκεφτόμουν καν την Τότεναμ, με κάθε σεβασμό. Πιο μεγάλη ήταν η κόντρα με τη Λιντς, λόγω της ιστορίας των δύο ομάδων. Όταν ήμουν στην Τσέλσι ήταν μια περίοδος που κερδίζαμε συχνά την Τότεναμ και δεν γινόταν καν θέμα, ήταν φυσιολογικό», ήταν τα λόγια του αρχικά. 

«Είχα μερικές προτάσεις από μερικές ομάδες, εκτός Αγγλίας και μία από αυτές ήταν και η Τότεναμ και ήθελα να μείνω στο Λονδίνο. Έτσι πήρα τη μεταγραφή και ο Γκλεν Χοντλ ήταν μεγάλο μέρος αυτού, αλλά μετά από την είδηση αυτή η κατάσταση ξέφυγε. Δεν ήξε τι είχα κάνει, ήταν μια τρέλα. Τότε συνειδητοποίησα τι είχα κάνει, αλλά η αλήθεια είναι ότι ήμουν αφελής. 

Πογέτ: «Θέλω να μείνω στην Ελλάδα, αλλά... »
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

15:22 - 04.02.2024

Πογέτ: «Θέλω να μείνω στην Ελλάδα, αλλά... »

Ο Γκουστάβο Πογέτ σε συνέντευξη του σε αγγλικό μέσο τόνισε και πάλι την επιθυμία του να παραμείνει στο τιμόνι της Εθνικής Ελλάδος, δεν παρέλειψε όμως να αναφέρει πως η Αγγλία εξακολουθεί να είναι πρώτη στα πλάνα του για επιστροφή.

Δεν συνειδητοποίησα πόσο δραματική ήταν η κατάσταση, αλλά τώρα είμαι στην άλλη πλευρά με μία ομάδα που δεν κέρδιζε την Τσέλσι για αρκετό καιρό. Όσο αγαπούσα την Τσέλσι, ο χαρακτήρας μου, μου έλεγε να δώσω τα πάντα για να κερδίσει η Τότεναμ. Στα πρώτα παιχνίδια απέναντι στην Τσέλσι χάσαμε, αλλά τελικά τους κερδίσαμε στην τρίτη προσπάθεια νομίζω. Ήταν μια περίεργη νύχτα, αλλά και σημαντική επαγγελματικά», πρόσθεσε.