Πογέτ: «Tέτοια ματς πρέπει να πάρουμε για να πάμε στο Euro - Εύχομαι να φτάσει η στιγμή που στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα γίνουμε ένα»

O Γκουστάβο Πογέτ

i

© Intime

Πογέτ: «Tέτοια ματς πρέπει να πάρουμε για να πάμε στο Euro - Εύχομαι να φτάσει η στιγμή που στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα γίνουμε ένα»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:13 - 15.10.2023 / Ανανεώθηκε: 18:27 - 15.10.2023

Στη σημαντικότητα του αγώνα με την Ολλανδία στάθηκε ο Γκουστάβο Πογέτ, μιλώντας στη συνέντευξη τύπου πριν από το ματς της Εθνικής Ελλάδας.

Η Εθνική Ελλάδας υποδέχεται την Ολλανδία, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής αγωνιστικής των προκριματικών για το Euro. Ένα παιχνίδι-τελικός για τη «γαλανόλευκη», η οποία χρειάζεται μόνο νίκη για να συνεχίζει να ελπίζει σε απευθείας πρόκριση.

Μιλώντας για την αναμέτρηση, ο Γκουστάβο Πογέτ υποστήριξε πως τέτοια ματς είναι αυτά που πρέπει να κερδίζει η ομάδα του, προκειμένου να βρεθεί στα τελικά της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Παράλληλα στάθηκε και στην ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου, τονίζοντας πως μόνο με συνεργασία θα μπορεί να φτάσει ψιλά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γκουστάβο Πογέτ: 

Για τον τελικό με την Ολλανδία:

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαστε στο παιχνίδι μέχρι το τέλος. Θεωρώ ότι είναι το μεγαλύτερο μας ματς, δίχως αμφιβολία. Σκεφτόμαστε μόνο τη νίκη. Ήταν πολύ σημαντικό το ματς και με το Κόσοβο. Θέλουμε να μπούμε να παίξουμε το παιχνίδι. Δεν χωράνε λάθη.. Τέτοια παιχνίδια πρέπει να πάρουμε για να πάμε στο Euro»

Για την προσέγγισή του:

«Πάντα προσπαθούμε να έχουμε ισορροπία. Όλοι στον κόσμο χωρίζουν τους προπονητές σε αμυντικογενεις και επιθετικογενεις. Όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα. Εγώ προσπαθώ να κάνω και τους δύο, ανάλογα τους παίκτες. Το σημαντικό είναι ότι μάθαμε πράγματα. Μάθαμε στην Ολλανδία και στη Γαλλία. Θα πρέπει κάθε στιγμή να κάνουμε το σωστό πράγμα. Είμαστε ήρεμοι, έχουμε αυτοπεποίθηση, είναι έτοιμη η ομάδα. Μεγάλη στιγμή για εμάς αύριο. Δεν θέλω να πάω στον όμιλο και να χάσω τρία παιχνίδια».

Χαριστέας για Εθνική Ελλάδας: «Έχουμε την καλύτερη δυναμική εδώ και χρόνια, ο Κούμαν δεν έχει καταφέρει αυτό που έχει κάνει ο Πογέτ»
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

18:11 - 15.10.2023

Χαριστέας για Εθνική Ελλάδας: «Έχουμε την καλύτερη δυναμική εδώ και χρόνια, ο Κούμαν δεν έχει καταφέρει αυτό που έχει κάνει ο Πογέτ»

Ο Άγγελος Χαριστέας μίλησε σε ολλανδικό Μέσο εν όψει του «τελικού» ανάμεσα στην Εθνική Ελλάδα και τους «οράνιε» για τα προκριματικά του Euro και αποθέωσε τον Γκουστάβο Πογέτ.

Για το πρώτο παιχνίδι με τους Ολλανδούς:

«Υπήρχαν πολλά που υστερούσαμε και έφεραν το αποτέλεσμα. Το ένα ήταν η δύναμη. Ήταν καλύτεροι από εμάς. Το άλλο ήταν το ένας προς έναν και το τρίτο η ταχύτητα. Ήταν καλύτεροι από εμάς. Σήμερα θα προπονηθούμε για το αυριανό παιχνίδι. Θα τους βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ. Αύριο θα πρέπει να έχουμε τη σωστή απόδοση. Να ελέγξουμε τις καταστάσεις και εγώ θα βοηθήσω τους παίκτες. Ήθελα να προσθέσω ότι ακόμα και να νικήσουμε με 1-0 η 2-0 υπάρχει πιθανότητα ακόμα και αν χάσουμε να περάσουμε απευθείας. Ας μην κάνουμε δραματικά τα πράγματα. Αύριο οι παίκτες θα πρέπει να είναι παρόντες. Είναι καλύτεροι, πιο ψηλά από εμάς. Εμείς πάμε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε».

Για τις αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Θεωρώ ότι είναι καλή η στιγμή. Για να γίνει καλύτερο το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει μια μέρα να είμαστε μαζί. Ελπίζω να είμαι εκεί εκείνη την ημέρα. Συνεχίζουν να είναι ο ένας απέναντι στον άλλον. Το πιο σημαντικό για εμένα ήταν να παίζουμε σε γεμάτο γήπεδο. . Όταν ήρθα είχα δύο ομαδικούς στόχους. Η πρώτη ήταν η κορυφή του Nations και η άλλη η κορυφή στα προκριματικά του Euro. Στόχος προσωπικός ήταν να γεμίσω το γήπεδο. Ακόμα και αν αυτό δεν συμβεί αύριο θέλω να νικήσουμε για να το γεμίσουμε με τη Γαλλία. Η πίεση που ασκεί στον αντίπαλο κάνει τη μεγάλη διαφορά».