Ο Τσιμίκας είναι ο κορυφαίος ντριμπλέρ των προκριματικών του Euro 2024!

Κώστας Τσιμίκας

i

©Intime

Ο Τσιμίκας είναι ο κορυφαίος ντριμπλέρ των προκριματικών του Euro 2024!

Κώστας Τσιακλής 16:00 - 15.10.2023 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 15.10.2023

Ο Κώστας Τσιμίκας έχει το υψηλότερο ποσοστό επιτυχημένων ντριμπλών στα προκριματικά του Euro 2024.

Ο Κώστας Τσιμίκας διαπρέπει με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας σε αυτή την προκριματική φάση και έχει στην κατοχή του ένα εντυπωσιακό στατιστικό.

Η Εθνική Ελλάδας βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση αφού μπορεί να προκριθεί στην τελική φάση του Euro 2024. Αυτό θα κριθεί κυρίως από το αποτέλεσμα του αγώνα με την Ολλανδία που είναι προγραμματισμένος το βράδυ της Δευτέρας (16/10, 21:45) στην «OPAP Arena».

Ένας από τους παίκτες που συνέβαλαν στα μέγιστα στη μέχρι στιγμής προσπάθεια είναι ο Κώστας Τσιμίκας. Ο αμυντικός της Λίβερπουλ στην προκριματική φάση δεν έπαιξε μόνο στο ματς με το Γιβραλτάρ λόγω του τραγικού λάθους που έκανε η ΕΠΟ, η οποία θεωρούσε πως ο Έλληνας μπακ είχε συμπληρώσει απαγορευτικό αριθμό καρτών.

Ο Ρότα μπαίνει με το σπαθί του και χάρη στον Αλμέιδα, σε μπλοκάκια σκάουτερς
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

08:00 - 14.10.2023

Ο Ρότα μπαίνει με το σπαθί του και χάρη στον Αλμέιδα, σε μπλοκάκια σκάουτερς

Με τις εμφανίσεις του τόσο με την ΑΕΚ, όσο και με την εθνική και με την εντυπωσιακή πρόοδο από την δουλειά του Αλμέιδα, ο Ρότα μπαίνει όλο και πιο πολύ στο στόχαστρο των σκάουτερς

Ο Τσιμίκας αρέσκεται στο επιθετικό παιχνίδι και αυτό αποδεικνύεται και από ένα στατιστικό, στο οποίο κατατάσσεται στην πρώτη θέση. Συγκεκριμένα ο 27χρονος έχει το καλύτερο ποσοστό επιτυχημένων ντριμπλών από τους 60 ποδοσφαιριστές που επιχείρησαν τουλάχιστον 15 φορές να περάσουν τον αντίπαλο τους στα προκριματικά του Euro 2024. Ο Τσιμίκας είναι στην κορυφή της λίστας με ποσοστό επιτυχίας 90%!

Ο Έλληνας άσος αναμένεται να είναι φυσικά στην αρχική ενδεκάδα και στον «τελικό» με την Ολλανδία ενώ έχει την ευκαιρία να πάρει φανέλα βασικού και στη Λίβερπουλ αφού ο Άντι Ρόμπερτσον τραυματίστηκε στο ματς της Σκωτίας με την Ισπανία. Με τη φανέλα των «κόκκινων» ο Τσιμίκας μετράει συνολικά 12 ασίστ σε 65 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Κορυφαία του στιγμή ήταν η εύστοχη εκτέλεση στον τελικό του FA Cup με την Τσέλσι το 2022, ένα χτύπημα που χάρισε τον τίτλο στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.