Υπόθεση Πογκμπά: Οι εκβιαστές εκμεταλλεύτηκαν τη χορηγία του Γάλλου ξοδεύοντας πάνω από 50.000 ευρώ σε αγορές

Ο Πογκμπά

i

© Intime

Υπόθεση Πογκμπά: Οι εκβιαστές εκμεταλλεύτηκαν τη χορηγία του Γάλλου ξοδεύοντας πάνω από 50.000 ευρώ σε αγορές

Κώστας Τόπας 11:25 - 11.06.2024 / Ανανεώθηκε: 11:25 - 11.06.2024

Η «L'Équipe», σε ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στην υπόθεση Πογκμπά, κάνει μια αναδρομή στα τρελά έξοδα συγγενών που έκαναν κατάχρηση του συμβολαίου χορηγίας του παίκτη με την Adidas.

Σε ένα ντοκιμαντέρ για την υπόθεση εκβιασμού με στόχο τον Πολ Πογκμπά, που μεταδόθηκε στις 13 Ιουνίου, το κανάλι L'Équipe επιστρέφει σε ένα από τα πιο εκπληκτικά στοιχεία της έρευνας: Αυτό των αγορών που έκαναν οι εκβιαστές στο Adidas Store des Champs-Elysées. Από το έργο των ερευνητών προέκυψε ότι συγγενείς του ποδοσφαιριστή εκμεταλλεύτηκαν ρήτρα συμβολαίου για να αγοράσουν 633 είδη στο κατάστημα, με το ποσό αγορών να φτάνει τα 57.227 ευρώ!

Χορηγούμενος από την Adidas, ο Πολ Πογκμπά θα μπορούσε να αποκτήσει δωρεάν προϊόντα από αυτό το κατάστημα. Όταν ξέσπασε η υπόθεση, το «BFMTV» αποκάλυψε συγκεκριμένα ότι ο Γάλλος μέσος είχε ανώτατο όριο 30.000 ευρώ για αυτό το είδος αγοράς και ότι είχε αναγκαστεί να πληρώσει τη διαφορά όταν τα ράφια είχαν «κλέψει» έναν όρο που χρησιμοποιούσε ο διευθυντής του καταστήματος συνέντευξή του στην αστυνομία.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι είχε αναγκαστεί να πληρώσει τη διαφορά, δηλαδή περίπου 27.000 ευρώ. Οι εν λόγω συγγενείς περιλαμβάνουν τον Μακικούρ και τον Αντάμα, οι οποίο κατηγορήθηκαν, όπως και τέσσερα άλλα άτομα, συμπεριλαμβανομένου του Ματίας Πογκμπά, μεγαλύτερου αδερφού του σταρ ποδοσφαιριστή, σε αυτή την υπόθεση που ξέσπασε τον Αύγουστο του 2022.

Ο Αντάμα είναι παιδικός φίλος του Πολ Πογκμπά. Συνελήφθη τον Μάρτιο του 2023 μετά από αναζήτηση αρκετών μηνών από τη γαλλική δικαιοσύνη. Φέρεται ύποπτος ότι ενορχήστρωσε την απαγωγή του ποδοσφαιριστή, που συνέβη τον Μάρτιο του 2022.

Ο ανακριτής που είναι υπεύθυνος για την έρευνα ολοκλήρωσε τις έρευνές της στα τέλη Μαΐου, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο. Εναπόκειται πλέον στην εισαγγελία να υποβάλει τις παρατηρήσεις της για τους έξι κατηγορούμενους, ο ένας εκ των οποίων βρίσκεται ακόμη προφυλακισμένος. Ο Ματίας Πογκμπά, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, θεωρείται ύποπτος ότι παρείχε ενεργή βοήθεια για να πείσει τον αδελφό του να πληρώσει τους ληστές.