Ποια ήταν η τελευταία φορά που ομάδα εγκατέλειψε παιχνίδι στο ημίχρονο (pic)
i

Οπαδοί Άμπιγκντον Τάουν / © PrntScrn

Ποια ήταν η τελευταία φορά που ομάδα εγκατέλειψε παιχνίδι στο ημίχρονο (pic)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:11 - 19.12.2022 / Ανανεώθηκε: 00:30 - 20.12.2022

Ο Ολυμπιακός Β' αποχώρησε στο ημίχρονο του αγώνα με τη Καλλιθέα, διαμαρτυρόμενος για τη διαιτησία. Πριν από αυτόν το έκανε η Άμπινγκτον Τάουν...

Επεισοδιακό φινάλε είχε η αναμέτρηση Καλλιθέα - Ολυμπιακός Β΄, με τους «ερυθρόλευκους» να αρνούνται να κατέβουν στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης. Αφορμή αποτέλεσαν οι αποφάσεις του διαιτητή Νικόλαου Παπακωνσταντίνου, οι οποίες πυροδότησαν και την αποχώρηση της ομάδας από το «Ελ Πάσο».

Για να βρει κανείς, λοιπόν, προηγούμενη άρνηση ομάδας να αγωνιστεί στο δεύτερο 45λεπτο, θα πρέπει να γυρίσει το χρονόμετρο του στο 2019 και να ταξιδέψει στην Αγγλία. Άμπιγκντον Τάουν και Άμπιγκντον Γιουνάιτεντ αγωνίζονται για την Hellenic Football League (μία από τις μικρές κατηγορίες του βρετανικού ποδοσφαίρου), στο τοπικό ντέρμπι της ομώνυμης πόλης.

Η Άμπιγκντον Τάουν δεν διανύει και το καλύτερο φεγγάρι της, αφού στο πρωτάθλημα πάει από το κακό στο χειρότερο και βρισκόταν στη ζώνη του υποβιβασμού. Το μεγάλο ματς κόντρα στη μισητή αντίπαλο. εκτός έδρας μάλιστα, ήταν η μοναδική ελπίδα για ανάκαμψη, όμως το πλάνο δεν πήγε και πολύ καλά. Με αυτά και με εκείνα η φιλοξενούμενη βρέθηκε να χάνει με 8-0 στα πρώτα 45 λεπτά, με την απογοήτευση να φτάνει στο απόγειο.

Τι συνέβη τότε λοιπόν; Ο προπονητής της Άμπιγκντον Τάουν «ετσιθελικά» αποφασίζει μαζί με τους παίκτες του πως δεν θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο και το ματς δεν θα συνεχιστεί, υποστηριζόμενοι πως η ομάδα δεν μπορεί να υποστεί κι άλλη ντροπή. Το πρόβλημα είναι πως δεν ειδοποιούν ποτέ την διοίκηση του συλλόγου και οι ιθύνοντες αναρωτιούνται το που βρίσκεται η ομάδα τους.

«Μετά τα χθεσινά γεγονότα στο ντέρμπι, προσπαθούμε να μάθουμε τι προκάλεσε την αποχώρηση στο ημίχρονο. Ο προπονητής και οι παίκτες δεν εκπροσώπησαν τις επιθυμίες του συλλόγου. Ζητάμε συγγνώμη από όλους όσους εμφανίστηκαν ελπίζοντας να παρακολουθήσουν 90 λεπτά ποδόσφαιρο και εμείς στη διοίκηση συμφωνούμε ότι αυτό είναι ντροπιαστικό και δεν συμμερίζεται το πνεύμα του παιχνιδιού», είχε αναφέρει στην ανακοίνωση του το κλαμπ, μετά τα όσα συνέβησαν.