Πολύ σκληροί για να πεθάνουν Παναθηναϊκός και Σπόραρ!

Άντραζ Σπόραρ

i

©intime

Πολύ σκληροί για να πεθάνουν Παναθηναϊκός και Σπόραρ!

Γιώργος Σακελλαρίου 21:29 - 05.04.2023 / Ανανεώθηκε: 21:56 - 05.04.2023

Ο Παναθηναϊκός με σκόρερ τον Σπόραρ πήρε τεράστια νίκη με 1-0 μέσα στο «Κλ. Βικελίδης» επί του Άρη κι έδειξε ότι θα αγγίξει τα όριά του για τον τίτλο.

Ο Παναθηναϊκός τον περασμένο Φλεβάρη είχε μία ήττα από την Τρίπολη που τον έφερε στη δεύτερη θέση, πίσω από την ΑΕΚ και πήγαινε να παίξει πάλι στην έδρα του Άρη. Μία ομάδα που τώρα έδειχνε σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση μετά το 2-2 με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. 

Ο Παναθηναϊκός φρόντισε και πάλι, λοιπόν, να στείλει μήνυμα ότι δεν θα παραδοθεί και θα φτάσει στα όριά του για τον τίτλο. Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να ήταν ακίνδυνος και σωστά να φωνάζει για μία κόκκινη κάρτα στον Οντουμπάτζο, αλλά ακύρωσε τον Άρη, δεν δέχθηκε φάση από το 41’ και έπειτα και βρήκε ένα γκολ. 

Με ποιον; Μα με τον Σπόραρ. Τα παιχνίδια της ποδοσφαιρικής ζωής. Ο Σλοβένος φορ δεν έβαλε ένα πέναλτι την περασμένη Κυριακή κι απόψε έβαλε ένα με καραμπόλα! Ένα γκολ που μοιάζει με εκείνη την απόδραση με 1-2 με το γκολ του Παλάσιος. Στην ίδια εστία, πάλι από κόρνερ. Η συνέχεια γνωστή. Ο Παναθηναϊκός στην κανονική διάρκεια τερμάτισε πρώτος… 

Όσο για τον Άρη, με εικόνα ανάλογη του δεύτερου ημιχρόνου, δεν είναι βέβαιο ότι θα πάρει το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ τελείωσε και το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Καμαρά στο 92'.

Δοκάρι οι γηπεδούχοι

Ο Άρης μπήκε πιο δυνατά στο ματς, το οποίο είχε ρυθμό στο ξεκίνημα. Οι Θεσσαλονικείς είχαν λύσεις στην πίεση του Παναθηναϊκού και έβρισκαν χώρους. Στο 6' σημειώθηκε η πρώτη τελική, όταν μακρινό σουτ του Νταρίντα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 12’ ο Άρης είχε δοκάρι. Ο Πάλμα πλάγια αριστερά εκτός περιοχής πήρε το φάουλ και την κίτρινη του Σάντσες. Ο ταλαντούχος παίκτης από την Ονδούρα εκτέλεσε με το δεξί το φάουλ, ο Λοντίγκιν έδειχνε να μην ανησυχεί, αλλά η μπάλα έγλειψε το οριζόντιο δοκάρι κι έφυγε άουτ. Στο 19’ κεφαλιά του Νταρίντα στο κόρνερ του Ιτούρμπε δεν βρήκε στόχο και σε εκείνο το σημείο ο ρυθμός έπεσε.

Φωνές για κόκκινη

Ο Παναθηναϊκός περιόρισε τους χώρους μετά το 20’ και ήταν συμπαγής ως συνήθως. Πίεσε τον Νταρίντα κι έκοψε τις εμπνεύσεις του Άρη. Αλλά το «τριφύλλι» δεν μπορούσε να μπει στην περιοχή του Άρη με αξιώσεις, τη στιγμή που η κατοχή ήταν 50%-50%. Στο 27’ έγινε μία φάση που προκάλεσε διαμαρτυρίες από τον Παναθηναϊκό. Αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Οντουμπάτζο στον Κλαϊνχάισλερ. Ο Μπόγκναρ έδειξε κίτρινη, ο συμπατριώτης του Μπέρκε στο VAR δεν τον φώναξε και ο Παναθηναϊκός φώναζε για κόκκινη.

Στο 36’ έγινε η πρώτη σχετικά καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό. Ο Κλαϊνχάισλερ εκτέλεσε φάουλ με το δεξί, η μπάλα κόντραρε στον Ματέο Γκαρσία, αλλά δεν ξεγέλασε τον Σιαμπάνη, ο οποίος μπλόκαρε στην αριστερή γωνία.

Το ημίχρονο έκλεισε με μία καλή ευκαιρία για τον Άρη. Μπαλιά του Μαζικού στον Καμαρά αριστερά, αυτός έστρωσε στον Πάλμα, ο οποίος από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής σούταρε με το δεξί και η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Παναθηναϊκός για το σκληρό τάκλιν του Οντουμπάτζο στον Κλάινχαϊσλερ: «Άραγε για ποιο μαρκάρισμα δίνεται απευθείας κόκκινη κάρτα;»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

20:05 - 05.04.2023

Παναθηναϊκός για το σκληρό τάκλιν του Οντουμπάτζο στον Κλάινχαϊσλερ: «Άραγε για ποιο μαρκάρισμα δίνεται απευθείας κόκκινη κάρτα;»

Στο 27ο λεπτό της αναμέτρησης του «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Οντουμπάτζο έκανε ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Κλάινχαϊσλερ και τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα. Φάση που έφερε την έντονη αντίδραση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μέσω social media.

Λύτρωση με Σπόραρ

Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο βγήκε πιο αποφασισμένος, ενώ ο Τερζής έβαλε τον Ντουκουρέ δίπλα στον Ετέμπο για ν’ απελευθερώσει τον Νταρίντα. Δεν του βγήκε, όμως. Ο Παναθηναϊκός είχε τον απόλυτο έλεγχο, πήρε την κατοχή κι αφού διασφάλισε ότι δεν κινδυνεύει έψαξε το γκολ της νίκης.

Στο 57’ από ωραία ενέργεια του Ιωαννίδη, ο Παλάσιος εντός περιοχής έκανε το δεξί σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Μαζικού. Στο 63’ ο Παναθηναϊκός άγγιξε το 0-1. Κυκλοφόρησε ωραία τη μπάλα, ο Παλάσιος έβγαλε εξαιρετική πάσα στον Σπόραρ, ο οποίος μόνος του με τον Σιαμπάνη πλάσαρε κι έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 68’, ωστόσο, έγινε το 0-1 με τρόπο σχεδόν παρόμοιο με το 1-2 του Παλάσιος στο προηγούμενο ματς των δύο ομάδων. Ο Τσέριν από δεξιά και πάλι εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σάρλια έκανε την κεφαλιά και η μπάλα πήγε στον Σπόραρ, ο οποίος με κάποιο τρόπο έστειλε τη μπάλα με το κεφάλι να περάσει τη γραμμή. Δεν πρόλαβε να διώξει ο Μαζικού και ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα.

Στο 72’ σουτ του Κουρμπέλη από καλή θέση κατέληξε στα χέρια του Σιαμπάνη, ενώ στο 74’ φάουλ του Μπερνάρ σε εξαιρετικό σημείο κόντραρε σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός πλέον είχε τον πρώτο λόγο, αφού πλην του Σλοβένου σκόρερ, έδωσε τρομερή πνοή στην ομάδα ο Μαντσίνι. Αντίθετα, ο Τερζής δεν πήρε τίποτα από τις αλλαγές.

Στο 89’ ο Μαντσίνι έκανε τρομερή ενέργεια, από το κέντρο βγήκε τετ α τετ, αλλά το δεξί πλασέ έφυγε λίγο άουτ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ 

Ένα ματς που τελειώνει 0-1, κρίνεται στο γκολ. Τόσο απλά. Ο Παναθηναϊκός δεν επέτρεψε στον Άρη ν’ απειλήσει και ήταν δεδομένο ότι με την ποιότητα που έχει μπροστά, θα κάνει 2-3 φάσεις έστω και θα μπορέσει να πετύχει ένα γκολ. Το βρήκε με τον Σπόραρ και συνεχίζει.

Ο MVP 

Ο Σλοβένος φορ Αντράζ Σπόραρ πήρε πίσω το αίμα του για το χαμένο πέναλτι με τον Βόλο. Αν το είχε βάλει, όλα θα ήταν καλύτερη. Ασφαλώς, όμως, έδωσε πνοή στην επίθεση ο Μαντσίνι και ο Παναθηναϊκός είχε ορμή πλέον για ένα γκολ.

 Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ 

Ο Γιοβάνοβιτς ρίσκαρε αφήνοντας εκτός τον Μαντσίνι. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε ταχύτητα και στα δύο άκρα, ο Κλαϊνχάισλερ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει και έτσι ακυρώθηκε στο πρώτο μέρος. Ο Γιοβάνοβιτς, όμως, έριξε στη μάχη τον Μαντσίνι και τον Σπόραρ και πήρε το ματς. Ο Τερζής αντίθετα δεν πέτυχε με την αλλαγή του Ματέο Γκαρσία. Ο Άρης ήταν παθητικός και χωρίς εμπνεύσεις στο δεύτερο μέρος. Κατά κράτος επικράτηση του Γιοβάνοβιτς στην τακτική στο δεύτερο μέρος. 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 

Ο Παναθηναϊκός μετά τη σπουδαία νίκη θα αναζητήσει μία ακόμα στο ντέρμπι αιωνίων με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο την ερχόμενη Κυριακή (21.00). Ο Άρης αντίθετα και πάλι με πληγωμένη ψυχολογία θα παίξει στην OPAP Arena με την ΑΕΚ (18.00) 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ 

Ο Ούγγρος Μπόγκναρ ασφαλώς ελέγχεται για τη φάση στο 27’. Δεν έδειξε κόκκινη κάρτα στον Οντουμπάτζο για το σκληρό φάουλ στον Κλαϊνχάισλερ, ενώ και ο συμπατριώτης του Μπέρκε στο VAR δεν τον κάλεσε και προφανώς συμφώνησε με το χρώμα της κάρτας.

Άρης (Απόστολος Τερζής): Σιαμπάνης, Οντουμπάτζο, Μαζικού (85’ Πίρσμαν), Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ετέμπο (79’ Γκρέι), Νταρίντα, Πάλμα (70’ Καμάτσο), Γκαρσία (46’ Ντουκουρέ), Ιτούρμπε (70’ Χριστοδουλόπουλος), Καμαρά. 

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Σάντσες, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Σάρλια, Πέρεθ, Κουρμπέλης, Τσέριν (92' Μάγκνουσον), Κλαϊνχάισλερ (60’ Μαντσίνι), Παλάσιος (70’ Μπερνάρ), Ιωαννίδης (60’ Σπόραρ).

Tags: