Ο δεύτερος «τελικός» του Παναθηναϊκού με τον Άρη και η νίκη που τον επανέφερε στον ίσιο δρόμο

Ο Παλάσιος έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό στο πρώτο εκτός έδρας ματς με τον Άρη.

i

©intime

Ο δεύτερος «τελικός» του Παναθηναϊκού με τον Άρη και η νίκη που τον επανέφερε στον ίσιο δρόμο

Ο Παναθηναϊκός παίζει ξανά με τον Άρη εκτός έδρας υπό καθεστώς πίεσης. Πήρε το πρώτο ματς, τώρα ήρθε η ώρα για το επόμενο και πιο σημαντικό.

Η ισοπαλία με τον Βόλο έβαλε και πάλι τον Παναθηναϊκό σε καθεστώς αμφισβήτησης και τρομερής πίεσης.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς παραμένει στην κορυφή, αλλά το γεγονός ότι πέταξε δύο βαθμούς στο θεωρητικά πιο εύκολο παιχνίδι στα play offs, προκάλεσε έντονο προβληματισμό. Ανάλογο με αυτόν που επικρατούσε μετά την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης, τότε που ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά, από το ξεκίνημα της σεζόν, βρέθηκε στη δεύτερη θέση.

Η ποδοσφαιρική ζωή τα έφερε έτσι, ώστε ο Παναθηναϊκός να παίζει ξανά με την πλάτη στον τοίχο κόντρα στον Άρη. Και πάλι στη Θεσσαλονίκη. Ήταν 12 Φεβρουαρίου, Σάββατο, όταν για την 22η αγωνιστική ο Παναθηναϊκός πήγαινε στο «Κλ. Βικελίδης», ενώ ήταν στο -2 από την ΑΕΚ.

Την επόμενη μέρα η Ένωση θα φιλοξενούσε τον Λεβαδειακό. Σαφώς πιο εύκολο έργο. Απαραίτητη σημείωση. Εκκρεμούσε το ματς με τον Ατρόμητο, το οποίο τελικά πήρε η ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο. Γίνεται αντιληπτό, ότι μία ισοπαλία ή μία ήττα θ’ άφηνε τον Παναθηναϊκό στο -4 ή -5, αντίστοιχα. Τη στιγμή που για 20 αγωνιστικές ήταν μπροστά κι οδηγούσε την κούρσα εκείνο θα ήταν ένα ισχυρό πλήγμα.

Για το «τριφύλλι» το ματς ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 10’ με γκολ του Οντουμπάτζο. Δεν έχασε, όμως, το μυαλό του. Πήρε μετά το 30’ τον έλεγχο και στο 36’ από εξαιρετική ενέργεια του Ιωαννίδη και πάσα στον Μαντσίνι έγινε το 1-1. Ο πρώην παίκτης του Άρη έδωσε το φιλί της ζωής στον Παναθηναϊκό.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, είχε τον έλεγχο του αγώνα και η εικόνα του ματς έδειχνε ότι αν κάποια ομάδα έβρισκε γκολ αυτή θα ήταν το «τριφύλλι». Όπως και συνέβη. Ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο 63’ στη μάχη τον Παλάσιος αντί του Τσέριν και λίγο αργότερα πέρασε και τους Σπόραρ, Βέρμπιτς, Κλαϊνχάισλερ, Πούχατς.

Τα έπαιξε όλα για όλα κι από μία στατική φάση στο 86’, ένα κόρνερ, ο Παλάσιος βρέθηκε στη μικρή περιοχή και σκόραρε για το 1-2 που ήταν και το τελικό σκορ. Αυτή η νίκη πανηγυρίστηκε έξαλλα στον Παναθηναϊκό. Ήταν μία νίκη που τον επανάφερε στον ίσιο δρόμο και δεν τον άφησε σε απόσταση περισσότερο από έναν αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ. Οι τέσσερις ή πέντε βαθμοί διαφοράς ασφαλώς είναι χειρότερα από το -2.

Ο Παναθηναϊκός με τις νίκες στην πορεία και τις ήττες της ΑΕΚ από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό (είχε προηγηθεί το «Χ» στο ντέρμπι αιωνίων) πέρασε ξανά μόνος πρώτος στο φινάλε της κανονικής διάρκειας. Τώρα είναι ξανά σε πίεση και μπορεί αν δεν νικήσει να βρεθεί στο -2 ή -3. Τη στιγμή που ακολουθούν ο Ολυμπιακός εντός έδρας και ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ένας ακόμα «τελικός», λοιπόν, ξανά με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Ακόμα πιο κρίσιμος από τον πρώτο. Τα πράγματα είναι απλά. Παίρνει το ματς ο Παναθηναϊκός στέλνει μηνύματα ότι δεν θα τα παρατήσει κι ότι είναι το αφεντικό. Δεν φεύγει νικητής, τότε η πίεση αυξάνεται και οι πιθανότητες δεν θα είναι με το μέρος του.