Το γκολ λείπει από τον Παναθηναϊκό και τον εμποδίζει να τρέξει για τον μεγάλο του στόχο

Όσο μένει άσφαιρος ο Παναθηναϊκός, τόσο θ’ απομακρύνεται ο τίτλος

Το γκολ λείπει από τον Παναθηναϊκό και τον εμποδίζει να τρέξει για τον μεγάλο του στόχο

Ο Παναθηναϊκός έμεινε για δεύτερο σερί ματς χωρίς γκολ στα playoffs. Τα τρία ματς που ακολουθούν με Άρη, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και οι συγκρίσεις με τους ανταγωνιστές.

Ο Παναθηναϊκός είναι στην πρώτη θέση έχοντας την πέμπτη χειρότερη επιθετική επίδοση από τις ομάδες των playoffs.

Αν μη τι άλλο, το λες κι επιτυχία. Το συμπαγές σύνολο που έχει παρουσιάσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι η αιτία που ο Παναθηναϊκός παραμένει εντός του μεγάλου στόχου που δεν είναι άλλος από την επιστροφή στην κορυφή έπειτα από 13 χρόνια. Όσο καλά, τα πάει η άμυνα, όμως, τόσο τον πληγώνει η επίθεση κι αποτελεί τροχοπέδη στον δρόμο του για τον τίτλο.

Κόντρα στον Βόλο, για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 0-0. Την περασμένη σεζόν, που τα πήγε αρκετά καλά στο μίνι πρωτάθλημα, δεν σκόραρε στο τελευταίο του παιχνίδι για την διαδικασία, ενώ στο σύνολο των δέκα αγώνων υπήρξαν τρία 0-0, όλα εκτός έδρας. Με τον Άρη στην Θεσσαλονίκη, τον ΠΑΣ στα Γιάννινα και την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Την τρέχουσα σεζόν, ωστόσο, τα 0-0 δεν προσφέρουν τίποτα. Ειδικά όταν παίρνουν νίκες οι ανταγωνιστές, όπως αυτή της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει την καλύτερη άμυνα με 12 γκολ παθητικό. Η ΑΕΚ έχει δεχθεί 14 γκολ, ο Ολυμπιακός 16 και ο ΠΑΟΚ 17. Αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο, αλλά στην πορεία προς την κορυφή μπορεί να μην αποδειχθεί αρκετό.

Σκάουτ του Παναθηναϊκού βρέθηκε στην Πολωνία - Ποιον παίκτη είδε
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:19 - 03.04.2023

Σκάουτ του Παναθηναϊκού βρέθηκε στην Πολωνία - Ποιον παίκτη είδε

Πολωνός δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι απεσταλμένος του Παναθηναϊκού ήταν ανάμεσα στους θεατές σε παιχνίδι του πολωνικού πρωταθλήματος, σε ματς που έπαιξε πρώην ποδοσφαιριστής του Τριφυλλιού.

Ο Παναθηναϊκός στον αντίποδα, έχει σκοράρει 38 γκολ, τη στιγμή που ο τρίτος Ολυμπιακός είναι πρώτος σε ενεργητικό με 58 γκολ, 20 τέρματα περισσότερα. Δεν τη λες και μικρή τη διαφορά. Η Ένωση έχει 52 γκολ, ο ΠΑΟΚ 45 και ο πέμπτος Άρης 41…

Όσο το «τριφύλλι» δεν βρίσκει γκολ ή δεν παρουσιάζεται κυνικό στις φάσεις που δημιουργεί, οι πιθανότητες για τον τίτλο δεν θ’ αυξάνονται. Ο Σπόραρ έχασε το πέναλτι κι αυτό μπορεί να συμβεί, αλλά σε κάθε περίπτωση ο Σλοβένος δεν έχει δικαιολογήσει τα χρήματα που δαπανήθηκαν, ενώ ξεκίνησε καλά τη σεζόν.

Οι Παλάσιος, Μαντσίνι το παλεύουν, αλλά δεν αρκεί, ο Ιωαννίδης, έχει προσφέρει ήδη πολλά, σε σχέση με αυτά που ενδεχομένως περίμεναν όλοι στο ξεκίνημα της σεζόν και έπειτα το χάος. Ειδικά από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο Αϊτόρ. Παίκτες όπως οι Βέρμπιτς, Μπερνάρ δεν έχουν δώσει λύσεις, ο Κλαϊνχάισλερ ακόμα δεν είναι σε θέση να κάνει τη διαφορά και οι Τσέριν, Κουρμπέλης, Πέρεθ δεν έχουν και την καλύτερη σχέση με το γκολ. Προσθέστε ότι και από τις στατικές φάσεις η ομάδα δεν έχει πάρει πολλά από τους στόπερ της.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, δεν παίρνει γκολ από αρκετούς παίκτες και τώρα έχει μία τριάδα αγώνων με Άρη εκτός, Ολυμπιακό εντός και ΠΑΟΚ εκτός που θα κρίνουν πολλά για τον τίτλο. Στα αντίστοιχα ματς της κανονικής διάρκειας ο Παναθηναϊκός πέτυχε πέντε γκολ. Δεν είναι κακή επίδοση και ασφαλώς αν την επαναλάβει, σε συνδυασμό με την αμυντική σταθερότητα, θα πάρει τους απαιτούμενους βαθμούς. Δέχθηκε, βέβαια, τρία γκολ, αλλά και πάλι συγκέντρωσε επτά βαθμούς, αφού νίκησε ΠΑΟΚ, Άρη με 2-1 και ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον Ολυμπιακό.

Οι επτά βαθμοί δεν θα είναι άσχημοι σ’ αυτά τα τρία ματς με δεδομένο ότι στη συνέχεια το πρόγραμμα θα είναι καλύτερο με τρεις αγώνες στη Λεωφόρο κι έναν εκτός με τον Βόλο. Το ζητούμενο είναι να βρει τα γκολ. Έστω ένα και να μπορέσει να κρατήσει το μηδέν. Όσο μένει άσφαιρος, πάντα θα υπάρχει ο κίνδυνος της ήττας και φυσικά της απώλειας του τίτλου.