Τα δύο παρθενικά γκολ του Ποντένσε: Από την Μπέρνλι μέχρι την Κηφισιά (vid)

Ποντένσε

i

© Intime

Τα δύο παρθενικά γκολ του Ποντένσε: Από την Μπέρνλι μέχρι την Κηφισιά (vid)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 17:56 - 24.09.2023 / Ανανεώθηκε: 17:57 - 24.09.2023

Ο Ντανιέλ Ποντένσε άνοιξε λογαριασμό με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε αυτήν την επιστροφή του στην Ελλάδα για τη δεύτερη θητεία και το Sportal σας θυμίζει το πρώτο «ερυθρόλευκο» γκολ του Πορτογάλου.

Ο Ντανιέλ Ποντένσε άνοιξε λογαριασμό με τη φανέλα του Ολυμπιακού για δεύτερη φορά.

Στην αναμέτρηση στο «Γ. Καραϊσκάκης» η οποία είναι σε εξέλιξη για την 5η αγωνιστική της Stoiximan Super League, ο Ολυμπιακό προηγείται με 2-0 κόντρα στην Κηφισιά. Ο Ελ Κααμπί άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ενώ στο 25ο λεπτό ο Ποντένσε διπλασίασε τα τέρματα για τους Πειραιώτες.

Ο Ορτέγκα έκανε εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά και ο Πορτογάλος διαμόρφωσε το 2-0 με μία κοντινή κεφαλιά. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του 27χρονου εξτρέμ σε αυτήν τη δεύτερή του θητεία με την «ερυθρόλευκη» φανέλα.

Σε ότι αφορά την πρώτη του θητεία στον Πειραιά, ο Πορτογάλος παίκτης είχε φορέσει ξανά τη φανέλα του Ολυμπιακού για μια διετία από το 2018 μέχρι το 2020. Συνολικά τότε είχε καταγράψει 68 εμφανίσεις με 13 γκολ και 14 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, προερχόμενος από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Το πρώτο του γκολ όντας παίκτης του Ολυμπιακού, ο Ποντένσε το είχε βρει απέναντι στην Μπέρνλι. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ταξίδεψε στην Αγγλία τον Αύγουστο του 2018 με σκοπό να «κλειδώσει» την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, έπειτα από τη νίκη στο πρώτο ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» (3-1).

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Πειραιώτες πήραν το προβάδισμα στο 83ο λεπτό με εκπληκτική ενέργεια του Ποντένσε. Τρία λεπτά αργότερα ο Βίντρα σε μία φάση διαρκείας στη μικρή περιοχή του Γιαννιώτη έκανε το 1-1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Τέλος, όσον αφορά στις ευρωπαϊκές του επιδόσεις στην πρώτη του θητεία, ο Ποντέσε συμμετείχε σε 24 ματς με τον Ολυμπιακό. Κορυφαία στιγμή του αναμφίβολα το γκολ που σημείωσε για το Champions League κόντρα στην Τότεναμ. Σχεδόν πριν από τέσσερα χρόνια, στις 18/9/19 στο «Γ. Καραϊσκάκης» σημείωσε το 1-2 (τελικό σκορ 2-2). 

Όταν η Super League ανήκε στα top-10 πρωταθλήματα και ο Σωτήρης Νίνης ήταν το νέο wonderkid...
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:57 - 23.09.2023

Όταν η Super League ανήκε στα top-10 πρωταθλήματα και ο Σωτήρης Νίνης ήταν το νέο wonderkid...

Περίπου 12 χρόνια πριν, το Bleacher Report είχε δημοσιεύσει τη λίστα με τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Σε αυτά βρισκόταν η Super League, η οποία καταλάμβανε θέση στην πρώτη δεκάδα, έχοντας για wonderkid τον Σωτήρη Νίνη.

Ο Πορτογάλος άσος είχε ακόμα έξι ματς στα προκριματικά της διοργάνωσης και με απίστευτη έμπνευση εκτέλεσε και την Κράσνονταρ στο εντός έδρας 4-0, την ίδια σεζόν (21/8/19). Ο βραχύσωμος εξτρέμ είχε ακόμα 12 αγώνες στο Europa League. Συγκεκριμένα, έπαιξε την περίοδο 2018-19 σε 8 αγώνες για τους ομίλους του Europa League και μέτρησε μία ασίστ.