«Απέδρασε» από την Πορτογαλία η Μπαρτσελόνα - Φωνάζει η Πόρτο

Πόρτο - Μπαρτσελόνα

i

© Photo by Carlos Rodrigues/Getty Images

«Απέδρασε» από την Πορτογαλία η Μπαρτσελόνα - Φωνάζει η Πόρτο

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:57 - 04.10.2023 / Ανανεώθηκε: 00:17 - 05.10.2023

Η Μπαρτσελόνα πανηγύρισε τη νίκη κόντρα στην Πόρτο εκτός έδρας, στο ματς της 2ης αγωνιστικής του UEFA Champions League, ωστόσο οι Πορτογάλοι έχουν έντονα παράπονα από τη διαιτησία του Άντονι Τέιλορ.

Με την... ψυχή στο στόμα η Μπαρτσελόνα πανηγύρισε τη νίκη στο «Ντραγκάο», επικρατώντας της Πόρτο με 1-0. Ώστόσο, το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με έντονα παράπονα από πλευράς Πορτογάλων, οι οποίοι φώναξαν για δύο περιπτώσεις πέναλτι στο ματς.

Η γηπεδούχος μπήκε δυνατά στο ματς και στο 17' είχε την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, με του σουτ του Εουστάκιο να σταματάει στον Τερστέγκεν. Λίγη ώρα αργότερα, ήρθε η φάση που πυροδότησε την πρώτη «έκρηξη» στο στρατόπεδο των «Δράκων» προς το πρόσωπο του Τέιλορ. Ο Κουντέ φαίνεται να βρίσκει τον Ταρεμί, ωστόσο ο διαιτητής έδειξε «παίζετε» και προκάλεσε τις φωνές του Κονσεϊσάο. Το γκολ των Ισπανών ήρθε στο 45+1' και το έφερε ο Φεράν Τόρες, ο οποίος σκόραρε μετά το τραγικό λάθος του Μπαρό.

Στο β' μέρος η Πόρτο συνέχισε να πιέζει για την ισοφάριση, με την πρώτη ευκαιρία να έρχεται από τον Ζοάο Μάριο στο 46'. Στο 53' ήρθε η δεύτερη «έκρηξη», η οποία προέκυψε για το χέρι του Κανσέλο, το οποίο ο Τέιλορ καταλόγισε στην αρχή πέναλτι. Όμως ο ίδιος το πήρε πίσω, θεωρώντας πως ο Εουστάκιο έχει βρει επίσης την μπάλα με το χέρι προηγουμένως. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι υποστήριξαν πως η επαφή ήταν στον ώμο. Τελικά το 1-1 έγινε πράξη, εντούτοις ακυρώθηκε ως οφσάιντ στον Ταρεμί, ο οποίος σκόραρε με απίθανο ψαλιδάκι στο 83',

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: