«Είστε κλόουν παίξτε μπάλα»: Έξαλλοι οι οπαδοί της Πόρτο μετά την γκέλα με την Αρόουκα
i

© PrtScr

«Είστε κλόουν παίξτε μπάλα»: Έξαλλοι οι οπαδοί της Πόρτο μετά την γκέλα με την Αρόουκα

Γιάννης Λιβανός 16:15 - 13.02.2024 / Ανανεώθηκε: 16:29 - 13.02.2024

Περίπου πενήντα οπαδοί περίμεναν την άφιξη του λεωφορείου της Πόρτο, λίγες ώρες μετά την ήττα της ομάδας με 3-2 από την Αρόουκα, προκειμένου να τους επιτεθούν φραστικά.

Έκρυθμη ήταν η κατάσταση στην οποία βρίσκονταν οι πενήντα σχεδόν οπαδοί που υποδέχθηκαν την αποστολή της Πόρτο, έπειτα από την ήττα της ομάδας από την Αρόουκα με 3-2 για την 21η αγωνιστική της Primeira Liga.

Μετά από αυτή την ήττα από την Αρόουκα τη Δευτέρα (12/02), η Πόρτο έμεινε ακόμη περισσότερο πίσω στην κούρσα διεκδίκησης του τίτλου. Συγκεκριμένα η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο βρίσκεται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του πορτογαλικού πρωταθλήματος, έχοντας 45 βαθμούς, ενώ Μπενφίκα και Σπόρτινγκ ισοψηφούν με 52 στην κορυφή.

Η Αρόουκα έπειτα από την σπουδαία αυτή νίκη απέναντι στην Πόρτο «αναρριχήθηκε» στην έβδομη θέση της βαθμολογίας με 28 βαθμούς.

Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα την απογοήτευση κάποιων ένθερμων οπαδών των «δράκων» που περίμεναν την αποστολή της ομάδας να επιστρέψει στο Ντραγκάο.

Στο πάρκινγκ λοιπόν του Ντραγκάο πενήντα περίπου οπαδοί θέλησαν να «ταρακουνήσουν» και να ξυπνήσουν τους παίκτες της Πόρτο φωνάζοντας τους: «Καραγκιόζηδες, παίξτε μπάλα» και «Αίσχος, είστε αίσχος».

Προάγγελος βέβαια των όσων θα ακολουθούσαν ώρες μετά το τέλος του αγώνα αποτέλεσε ένα συμβάν που έλαβε χώρα στο γήπεδο της Αρόουκα λίγο μετά από το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης. 

Συγκεκριμένα η ομάδα της Πόρτο κατευθύνθηκε στους οπαδούς της μετά την ήττα με 3-2 από την Αρόουκα και «έλαβε» αποδοκιμασίες, ιαχές και περιφρονητικά σφυρίγματα. Οι παίκτες «των δράκων» πλησίασαν τους οπαδούς τους, όπως πάντα, για να τους ευχαριστήσουν, αλλά γρήγορα κατάλαβαν ότι η δυσαρέσκεια που έβγαινε από τις κερκίδες ήταν πολύ έντονη. Έτσι οι παίκτες της πορτογαλικής ομάδας κατέληξαν να κατευθυνθούν προς το τούνελ που οδηγεί στα αποδυτήρια.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως η Αρόουκα έχει «ψωμοτύρι» της να βάζει δύσκολα στις ομάδες με εγνωσμένα μεγαλύτερο εκτόπισμα στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Για του λόγου το αληθές η Αρόουκα ήταν αυτή που τον Αύγουστο του 2016 παρά λίγο να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε κάζο άνευ προηγουμένου για τα προκριματικά της φάσης των ομίλων του Europa League. Τελικά ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τη νίκη-πρόκριση (2-1, στην παράταση) με ήρωα τον Τσόρι Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ.