Ρούμπεν Αμορίμ, υποψήφιος αντί-Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
i

© Instagram

Ρούμπεν Αμορίμ, υποψήφιος αντί-Τσάβι στην Μπαρτσελόνα

Γιάννης Λιβανός 10:20 - 11.02.2024 / Ανανεώθηκε: 10:21 - 11.02.2024

Η λίστα με τους υποψήφιους προπονητές που μπορεί να διαδεχθούν τον Τσάβι στην τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα, όλο και μακραίνει. Αυτή τη φορά προστίθεται άλλος ένας ακόμη Πορτογάλος προπονητής.

Από την στιγμή που ο Τσάβι ανακοίνωσε την απόφαση του να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα άρχισαν να ακούγονται διάφορα ονόματα υποψηφίων που μπορούν να αποτελέσουν την επόμενη μέρα στην τεχνική ηγεσία των Καταλανών.

Η λίστα των υποψηφίων διαδόχων του Τσάβι όλο και μεγαλώνει. Τελευταίο όνομα που ακούγεται για τον πάγκο των «μπλαουγκράνα» είναι o προπονητής της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, Ρούμπεν Αμορίμ.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε καταλανικός ραδιοφωνικός σταθμός, ο τεχνικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα, Ντέκο φέρεται να εξετάζει αρκετές περιπτώσεις προπονητών, εκ των οποίων μάλιστα η μια είναι ο 39χρονος τεχνικός της Σπόρτινγκ, Ρούμπεν Αμορίμ. 

Ο Ντέκο φαίνεται πως κοιτάζει ενδελεχώς μία-μία τις περιπτώσεις προπονητών που υπάρχουν ως διάδοχες λύσεις στην μετά-Τσάβι εποχή και επιθυμεί να προκρίνει την καλύτερη δυνατή για τον πάγκο των Καταλανών.

Εσχάτως ακούστηκε και ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο για την άκρη του πάγκου της Μπαρτσελόνα, αλλά και ο Μίτσελ Σάντσεθ της εξαιρετικής φέτος Χιρόνα. Ο Μίτσελ είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην Καταλονία και χαίρει εκτίμησης σε αρκετούς από τους διοικούντες της Μπάρτσα. Παράλληλα είναι σχεδόν σίγουρο πως η σπουδαία σεζόν του Μίτσελ στην τεχνική ηγεσία της Χιρόνα μόνο απαρατήρητη δεν περνάει από τους «μπλαουγκράνα». 

Βέβαια, η Μπαρτσελόνα δεν είναι η μόνη ομάδα που κοιτάζει την περίπτωσή του Μίτσελ, καθώς φαίνεται πως ο νυν κόουτς της Χιρόνα  αρέσει και σε αρκετές ομάδες της Premier League, όπως για παράδειγμα την Τσέλσι.

Όσον αφορά τώρα τον Ρούμπεν Αμορίμ φαίνεται πως υπάρχει ένα μεγάλο «αγκάθι» σε ενδεχόμενη κίνηση της Μπαρτσελόνα για λογαριασμό του. Ο λόγος φυσικά για τη ρήτρα αποδέσμευσης που έχει τοποθετηθεί στο συμβόλαιο του Αμορίμ, που λήγει το 2026. Η ρήτρα αυτή υπολογίζεται ότι φτάνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ!

Η ρήτρα αυτή τοποθετήθηκε στο συμβόλαιο του Αμορίμ, αφού η Σπόρτινγκ χρειάστηκε να δώσει 10 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από την Μπράγκα το 2020.

Η Τσέλσι είναι πρόθυμη να προσφέρει έως και 100 εκατομμύρια ευρώ για Ντε Γιονγκ
PREMIER LEAGUE

20:57 - 09.02.2024

Η Τσέλσι είναι πρόθυμη να προσφέρει έως και 100 εκατομμύρια ευρώ για Ντε Γιονγκ

Η Τσέλσι φαίνεται να είναι διατεθειμένη να προσφέρει ένα ιδιαίτερα μεγάλο ποσό που θα φτάνει στα 100 εκατομμύρια ευρώ, για να κάνει δικό της τον Ντε Γιονγκ από την Μπαρτσελόνα. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Παρί Σεν Ζερμέν παρουσιάζονται να ενδιαφέρονται επίσης, για τον παίκτη.

Μένει να φανεί αν η Μπαρτσελόνα θα κάνει κάποια κίνηση ή έστω διερευνητική επαφή για τον ελπιδοφόρο κόουτς της Σπόρτινγκ.