Ο Κόντε προτάθηκε στην Μπαρτσελόνα, που «ονειρεύεται» τον Κλοπ

Αντόνιο Κόντε - Γιούργκεν Κλοπ

i

© PrtScr

Ο Κόντε προτάθηκε στην Μπαρτσελόνα, που «ονειρεύεται» τον Κλοπ

Πάνος Κορομηλάς 19:00 - 08.02.2024 / Ανανεώθηκε: 19:01 - 08.02.2024

Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, ο Αντόνιο Κόντε προτάθηκε μεταξύ άλλων για τον πάγκο της Μπαρτσελόνα, όμως οι «μπλαουγκράνα» έχουν ως κύριο στόχο τον Γιούργκεν Κλοπ.

Ο Τσάβι αποχωρεί από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα στο τέλος της σεζόν και ήδη ακούγονται πολλά ονόματα για τη διαδοχή του στον τιμόνι των Καταλανών. Χάνσι Φλικ και Μίτσελ ακούγονταν έντονα το τελευταίο διάστημα, όμως ισπανικά δημοσιεύματα βγάζουν νέα ονόματα στο προσκήνιο.

Ο λόγος για τον Αντόνιο Κόντε, που φαίνεται να προτάθηκε στη διοίκηση της Μπαρτσελόνα και να εξετάζεται σαν μια πιθανή επιλογή. Ο Ιταλός προπονητής δεν εργάζεται σε κάποια ομάδα από τον Μάρτιο του 2023, όταν και ολοκλήρωσε τη θητεία του στην Τότεναμ. Ένας προπονητής με μεγάλη εμπειρία και παρουσία σε Γιουβέντους, Τσέλσι, Ίντερ αλλά και την εθνική ομάδα της Ιταλίας.

Πρόκειται πάντως μια δύσκολη περίπτωση, καθώς ο 54χρονος τεχνικός έχει μπει στο στόχαστρο πολλών ομάδων ακόμη. Μίλαν, Γιουβέντους, Νάπολι και Ρόμα τον έχουν στο στόχαστρο εν όψει του καλοκαιριού. Λογικό, αν αναλογιστούμε πως πρόκειται για έναν τεχνικό με σημαντικές διακρίσεις στο παλμαρέ του.

Μετά τρία πρωταθλήματα Ιταλίας με τη Γιουβέντους και ένα με την Ίντερ, ενώ στην Αγγλία οδήγησε την Τσέλσι στην κατάκτηση της Premier League τη σεζόν 2016 - 2017.

Ντέκο: «Φίλος μου ο Μουρίνιο - Δεν ξέρω τι θα γίνει με τον Εμπαπέ»
LA LIGA

10:51 - 08.02.2024

Ντέκο: «Φίλος μου ο Μουρίνιο - Δεν ξέρω τι θα γίνει με τον Εμπαπέ»

Τηλεοπτική συνέντευξη παραχώρησε ο αθλητικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα, Ντέκο, όπου μίλησε για θέματα που αφορούν το σύλλογο. Μεταξύ άλλων κλήθηκε να μιλήσει για το ζήτημα του προπονητή ενώ ρωτήθηκε για Μουρίνιο, Τιάγκο Μότα ακόμη και για τον Εμπαπέ.

Πάντως, το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως διακαής πόθος των «μπλαουγκράνα» είναι ο Γιούργκεν Κλοπ. Ο Γερμανός προπονητής αποχωρεί το καλοκαίρι μετά από 8,5 χρόνια παρουσίας στη Λίβερπουλ και κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο της καριέρας του. Ωστόσο, το σενάριο αυτό συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες μιας και ο Γερμανός προπονητής έχει δηλώσει πως θέλει να μείνει εκτός πάγκων τουλάχιστον για έναν χρόνο, προκειμένου να ξεκουραστεί.