Ο Ντέκο θέλει τον Αλέις Γκαρθία της Χιρόνα για να ξεκινήσει από αυτόν το project Μπαρτσελόνα 2024-2025

Αλέις Γκαρθία

i

© PrtScr

Ο Ντέκο θέλει τον Αλέις Γκαρθία της Χιρόνα για να ξεκινήσει από αυτόν το project Μπαρτσελόνα 2024-2025

Γιάννης Λιβανός 13:27 - 07.02.2024

Η Χιρόνα φέτος διανύει μία εξαιρετική σεζόν στην Ισπανία, ούσα στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η «αρμάδα» που έχει χτίσει ο Μίτσελ ονειρεύεται τίτλο στη La Liga, ενώ παράλληλα πολλοί παίκτες την έχουν τραβήξει τα βλέμματα ομάδων με μεγαλύτερο εκτόπισμα. Ένας από αυτούς είναι ο Αλέις Γκαρθία, για τον οποίο φέρεται να κινείται η Μπαρτσελόνα.

Η Μπαρτσελόνα φαίνεται πως έχει θέσει σαν ένα από τα σταθερά της στοιχήματα για την επερχόμενη καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο τον Αλέις Γκαρθία της Χιρόνα. Ο 26χρονος παίκτης εκτιμάται ιδιαίτερα από το σημερινό τεχνικό επιτελείο της Μπάρτσα, το οποίο έχει ήδη πιέσει έντονα τον παίκτη από τον Ιανουάριο. 

Την προοπτική μάλιστα την διαβλέπουν στον Γκαρθία, τόσο ο τωρινός προπονητής των «μπλαουγκράνα», Τσάβι, που αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν το προσεχές καλοκαίρι, ενώ τις δυνατότητες του παίκτη αναγνωρίζει και ο τεχνικός διευθυντής των Καταλανών, Ντέκο.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο Γκαρθία αποτελεί μεταγραφικό στόχο της Μπαρτσελόνα για το φετινό καλοκαίρι, προκειμένου να αποτελέσει την απαρχή του πρότζεκτ της νέας χρονιάς.

Η Μπαρτσελόνα επικοινώνησε ήδη με τη Χιρόνα για να την ενημερώσει ότι θέλει να υπογράψει τον Αλέις Γκαρθία, ο οποίος έχει συμβόλαιο με τον σύλλογο μέχρι το 2026. Ο σύλλογος της Χιρόνα υπολογίζει στον 26χρονο μέσο, ο οποίος χαίρει και της απόλυτης εμπιστοσύνης του προπονητή του, Μίτσελ. 

Παρολ' αυτά στον σύλλογο της Χιρόνα γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι δύσκολο να κλείσουν τις πόρτες ενός τόσο μεγάλου συλλόγου όπως είναι η Μπαρτσελόνα σε έναν παίκτη που πάντα αποδίδει ικανοποιητικά και ο οποίος έχει επίσης μια πολύ προσιτή ρήτρα εξαγοράς και αποτελεί μια από τις αποκαλύψεις της La Liga εφέτος.

Η ρήτρα του μεσοεπιθετικού της Χιρόνα αποτελεί ένα «μικρό μυστήριο». Ενώ ο σύλλογος της Χιρόνα και το περιβάλλον του Αλέις λένε ότι είναι 20 εκατομμύρια, πηγές της Μπάρτσα λένε ότι θα είναι χαμηλότερη και ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες τους, θα μπορούσε να αποκτηθεί με περίπου 14-15 εκατομμύρια. Από τον σύλλογο των Καταλανών αφήνουν να εννοηθεί ότι η τιμή θα μπορούσε να μειωθεί ακόμη και με το να προσφερθεί κάποιος ποδοσφαιριστής από τους «μπλαουγκράνα» ως έμψυχο αντάλλαγμα για τον Γκαρθία της Χιρόνα.

Ο Φάμπρεγας «δείχνει» τον Τιάγκο Μότα για τον πάγκο της Μπαρτσελόνα
LA LIGA

09:58 - 07.02.2024

Ο Φάμπρεγας «δείχνει» τον Τιάγκο Μότα για τον πάγκο της Μπαρτσελόνα

Ο Σεσκ Φάμπρεγκας χωρίς να κλείνει την πόρτα του να προπονήσει κάποια στιγμή στο μέλλον την Μπαρτσελόνα, έδειξε την ξεκάθαρη προτίμηση του στον Τιάγκο Μότα για να είναι εκείνος που θα διαδεχθεί τον Τσάβι στην τεχνική ηγεσία των «Μπλαουγκράνα».

Ο Αλέις Γκαρθία αρέσει πολύ στην Μπαρτσελόνα για τη θέση του εσωτερικού μέσου, ενώ ο παίκτης μπορεί να αποδώσει καλά και ως κεντρικός μέσος. Παράλληλα ο Γκαρθία είναι ένας ποιοτικός μέσος, με εξαιρετική ικανότητα στις μακρινές μεταβιβάσεις, καλές ικανότητες χειρισμού της μπάλας, δυνατός να κάνει παιχνίδι από πίσω, με δεξιότητα να κλέβει μπάλες. Τέλος ο Γκαρθία είναι ειδικός στις στημένες φάσεις, τόσο στα ελεύθερα χτυπήματα φάουλ, όσο και στα κόρνερ.