Ο Φάμπρεγας «δείχνει» τον Τιάγκο Μότα για τον πάγκο της Μπαρτσελόνα
i

© Intime

Ο Φάμπρεγας «δείχνει» τον Τιάγκο Μότα για τον πάγκο της Μπαρτσελόνα

Γιάννης Λιβανός 09:58 - 07.02.2024

Ο Σεσκ Φάμπρεγκας χωρίς να κλείνει την πόρτα του να προπονήσει κάποια στιγμή στο μέλλον την Μπαρτσελόνα, έδειξε την ξεκάθαρη προτίμηση του στον Τιάγκο Μότα για να είναι εκείνος που θα διαδεχθεί τον Τσάβι στην τεχνική ηγεσία των «Μπλαουγκράνα».

O Σεσκ Φάμπρεγας έπαιξε τελευταία με τη φανέλα της ιταλικής Κόμο, στην οποία και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση πέρυσι το καλοκαίρι. Τον Ιούλιο του 2023 προήχθη σε προπονητής της ομάδας νέων της Κόμο, ενώ παράλληλα απέκτησε και το δίπλωμα προπονητή τύπου Α της UEFA, προκειμένου να κοουτσάρει νόμιμα τους πιτσιρικάδες της ιταλικής ομάδας. 

Ωστόσο η απόλυση του Λόνγκο από την πρώτη ομάδα της Κόμο, έφερε τον Φάμπρεγας στον πάγκο της ομάδας ανδρών της Κόμο. Συγκεκριμένα ο Ισπανός ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ιταλικής ομάδας από τις 13 Νοεμβρίου του 2023 έως τις 20 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους. Ωστόσο «αναγκάστηκε» να παραιτηθεί από το πόστο του, γιατί δεν είχε την σχετική άδεια από την UEFA. (UEFA PRO ).

Κάπως έτσι ο Φάμπρεγας παρέμεινε στην Κόμο, ως βοηθός όμως προπονητή και συγκεκριμένα στο τεχνικό επιτελείο του Οσιάν Ρόμπερτς.

Αφότου λοιπόν ο 37χρονος «κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια αποφάσισε να ασχοληθεί πιο ενεργά με την προπονητική, θέλοντας στο μέλλον να κάνει καριέρα στους πάγκους.

Στην ερώτηση μάλιστα αν θα ήθελε να γίνει προπονητής της Μπαρτσελόνα, ο Φάμπρεγας απάντησε: «Αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να ξέρεις. Νομίζω ότι πρέπει πρώτα να ωριμάσω, να κάνω βήματα...», τονίζοντας για την τωρινή του κατάσταση:  «Είμαι ευτυχισμένος εδώ που είμαι, γιατί δεν δέχομαι μεγάλη πίεση».

Ο πρώην παίκτης της Άρσεναλ, της Μπαρτσελόνα, της Τσέλσι, της Μονακό και της Κόμο 1907 ανέφερε σχετικά με τους προπονητές: «Στο τέλος μπορούν να σε κρίνουν, μπορούν να σου πουν ότι είσαι πολύ καλός ή όχι, αλλά στο τέλος είναι η δουλειά που κάνεις μέρα με τη μέρα... Υπάρχουν προπονητές που, ας πούμε, δεν είναι καταξιωμένοι, αλλά τους βλέπεις να δουλεύουν και σκέφτεσαι: "είναι κράχτης". Πρέπει να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου».

Ο Σεσκ Φάμπρεγας παραχωρώντας κάποιες δηλώσεις στο ισπανικό σαιτ «Tot Costa» αναφέρθηκε στον Τσάβι λέγοντας πως η πίεση που έχει υποστεί στην Μπαρτσελόνα πρέπει να είναι αφόρητη.

Ο Φάμπρεγας μεταξύ άλλων είπε: «Είμαστε πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο, έχουμε δει τα πάντα και η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να εκπλαγούμε από κάτι, αλλά γνωρίζω τον Τσάβι,ως άνθρωπο και ως παίκτη, αλλά όχι ως προπονητή. Είναι πολύ θετικό άτομο, χαρούμενος, θέλει πάντα το καλύτερο, να κερδίζει. Πάντα πιστεύει σε αυτό που κάνει, κοιτάζει μπροστά. Νόμιζα ότι η Μπάρτσα χρειαζόταν ένα τέτοιο άτομο. 

Βλέπεις τα παιχνίδια του και βλέπεις πολλά νέα παιδιά, όπως έκανε ο Κούμαν με τον Πέδρι, τον Γκάβι και τον Αραούχο, αλλά τους έκανε να πάνε σε άλλο επίπεδο, ένα βήμα μπροστά. Η εποχή του δεν ήταν εύκολη. Η Μπάρτσα, είναι ένας από τους τρεις μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο και αν η πίεση αυτού του συλλόγου σ' ένα άτομο τόσο θετικό όσο ο Τσάβι είναι αυτή, προφανώς, σημαίνει ότι η πίεση είναι πολύ υψηλή».

Ο Φάμπρεγας «προκρίνει» τον Τιάγκο Μότα για τον πάγκο της Μπαρτσελόνα

Στα λεγόμενα μάλιστα του Φάμπρεγας, εντοπίζεται και η εμφανής προτίμηση του στον Τιάγκο Μότα ως διαδόχου του Τσάβι στην τεχνική ηγεσία των Καταλανών. 

Νέο σκάνδαλο για Ρουμπιάλες: Έκανε... ελιγμούς για να ευνοήσει την Μπαρτσελόνα - Το βίντεο που τον «καίει»!
LA LIGA

22:22 - 06.02.2024

Νέο σκάνδαλο για Ρουμπιάλες: Έκανε... ελιγμούς για να ευνοήσει την Μπαρτσελόνα - Το βίντεο που τον «καίει»!

Ένα βίντεο που «καίει» τον άλλοτε πρόεδρο της ισπανικής ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, που είχε κάνει παρέμβαση ώστε να αποφύγει τιμωρία ο Σέρχιο Μπουσκέτς πριν από Clasico, είδε το φως της δημοσιότητας.

«Η Μπολόνια του Μότα κάνει πράγματα που δεν έχει κάνει η Μπαρτσελόνα τα τελευταία χρόνια, γνωρίζει τον σύλλογο και μου αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο των ομάδων του. Είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσε να προσαρμοστεί στο σύστημα της Μπάρτσα. Σε ποδοσφαιρικό επίπεδο δείχνει πολλά».