Ποιο ντέρμπι κορυφής; Η «Βασίλισσα» έκανε... πλάκα στη Χιρόνα με τεσσάρα!
i

Photo by Angel Martinez/Getty Images

Ποιο ντέρμπι κορυφής; Η «Βασίλισσα» έκανε... πλάκα στη Χιρόνα με τεσσάρα!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 21:24 - 10.02.2024 / Ανανεώθηκε: 21:35 - 10.02.2024

Μία «μάχη» για την πρωτιά η Ρεάλ Μαδρίτης τη μετέτρεψε σε πάρτι, επικρατώντας της Χιρόνα με 4-0 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Μεγάλοι πρωταγωνιστές οι Βινίσιους και Μπέλιγχαμ, που ήταν μέσα στα τρία από τα τέσσερα γκολ.

Μπορεί η Χιρόνα να ζει το όνειρο φέτος, διεκδικώντας τον τίτλο της La Liga, όμως κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης ζει έναν εφιάλτη. Μετά το 0-3 του πρώτου γύρου, η «Βασίλισσα» πήρε μία εμφατική νίκη με 4-0 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» το απόγευμα του Σαββάτου (10/2) και ξέφυγε στο +5 από την ομάδα του Μίτσελ.

Απόλυτοι πρωταγωνιστές οι Βινίσιους και Μπέλιγχαμ, που είχαν συμμετοχή στα τρία από τα τέσσερα γκολ της ομάδας τους, ενώ το... κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Ροντρίγκο από την άσπρη βούλα.

Οι «μερένχες» μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και είχαν από τα πρώτα λεπτά το πάνω χέρι, ενώ ευτύχισαν στην πρώτη τους καλή στιγμή, που ήρθε στο 6ο λεπτό, να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Βινίσιους για ακόμη μία φορά απέδειξε την κλάση του, καθώς μετά από ένα σλάλομ εξαπέλυσε ένα υπέροχο σουτ, «εκτελώντας» τον Γκαζανίγκα.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση και να εκμεταλλευτούν το πρόβλημα στα μετόπισθεν των Μαδριλένων, οι οποίοι δεν είχαν σέντερ μπακ στη διάθεση τους, με τους Καρβαχάλ-Τσουαμένι να είναι το δίδυμο των στόπερ, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Αντίθετα, δέχτηκαν και δεύτερο γκολ στο 35', όταν ο Βινίσιους με μία υπέροχη μπαλιά με εξωτερικό φάλτσο έβγαλε τον Μπέλιγχαμ σε θέση τετ α τετ και ο Άγγλος άσος έγραψε το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη παρότι η ομάδα του Μίτσελ είχε ένα καλό ξεκίνημα, δεν μπόρεσε να επιστρέψει στο παιχνίδι και οι γηπεδούχοι το μετέτρεψαν σε πάρτι. Στο 54' ο Μπέλιγχαμ βρέθηκε στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή, πήρε το ριμπάουντ μετά από μία προσπάθεια του Βινίσιους και έκανε το 3-0, ενώ έπειτα από επτά λεπτά ο Ροντρίγκο με ένα εξαιρετικό τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Από 'κει και έπειτα η Ρεάλ Μαδρίτης διαχειρίστηκε το προβάδισμα της, έχασε και κάποιες ευκαιρίες για ακόμα μεγαλύτερο σκορ, με τον Χοσέλου μάλιστα να αστοχεί από την άσπρη βούλα στο 90' και κάπως έτσι το 4-0 παρέμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα.

Η 24Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ LA LIGA

Η 25Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ LA LIGA

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA