Πένθος στη Ρεάλ: «Έφυγε» ο θρυλικός τερματοφύλακας Μιγκέλ Άνχελ
i

Photo by David Benito/Getty Images

Πένθος στη Ρεάλ: «Έφυγε» ο θρυλικός τερματοφύλακας Μιγκέλ Άνχελ

Sportal newsroom 17:10 - 06.02.2024

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών ο θρυλικός τερματοφύλας, Μιγκέλ Άνχελ, ο οποίος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο Μιγκέλ Άνχελ Γκονθάλεθ Σουάρεθ, πιο γνωστός ως Μιγκέλ Άνχελ, θρυλικός τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης μεταξύ των δεκαετιών του '70 και του '80. Ο «El Gato» (ο γάτος), όπως ήταν το παρατσούκλι του, έπασχε από ALS (νόσος του κινητικού νευρώνα).

window.setTimeout(function (){const cssHref='https://www.sportal.gr/css/sport-widgets.css?v=1699615566';if (!document.querySelector(`[href="${cssHref}"]`)){let scriptCss=document.createElement('link');scriptCss.href=cssHref;scriptCss.rel='stylesheet';scriptCss.type='text/css';document.body.appendChild(scriptCss);}const scriptSrc='https://widgets.sportal365.com/loader.bundle.min.js';if (!document.querySelector(`[src="${scriptSrc}"]`)){let scriptTag=document.createElement('script');scriptTag.src=scriptSrc;scriptTag.defer=true;scriptTag.onload=function (){let widgetLoaderConfig={CDN_URL: 'https://widgets.sportal365.com',ODD_CLIENT: 'default',APP_LINK: 'desktop',API_URL: 'https://football.cache.proxy.sportal365.com/',API_KEY: '2f852b4de2f3a5cf3188e74b33087bb4:2c18422f8e826a7d11aeed52edb2449e',LANG: 'el',REQUEST_INTERVAL: 30,ENABLE_BET_SLIP: false,AUTHOR: false,THEME: "light",TOURNAMENT_ORDER: "sportal_gr",LINK_OPTIONS_V2: {'player': {'url': '/podosfairo/paixtes/{playerId}'},'team': {'url': '/podosfairo/{teamId}'},'tournament': {'url': '/podosfairo/diorganoseis/{tournamentId}'},'match': {'url': '/podosfairo/agonas/{matchId}','sort': {'criteria': 'alphabetically', 'direction': 'asc'}},'configuration': {'newWindow': false},'standings_tournament': {'url': '/podosfairo/diorganoseis/{standingsId}/vathmologies'}}};window.setTimeout(function (){new SMPWidgetsLoader(widgetLoaderConfig);}, 200);};document.head.appendChild(scriptTag);} else {new SMPWidgetsLoader(widgetLoaderConfig);}}, 0);

Ο Μιγκέλ Άνχελ αγωνίστηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης για 18 σεζόν στις οποίες έπαιξε 346 παιχνίδια. Κέρδισε 18 τίτλους, καθώς και ένα τρόπαιο «Θαμόρα» το 1976. Ήταν διεθνής 18 φορές και έγινε ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1978 στην Αργεντινή. Ήταν επίσης μέλος της ομάδας που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο 1982 στην Ισπανία. Μετά την απόσυρση του από την ενεργό δράση, παρέμεινε στη «Βασίλισσα» σε άλλο πόστα.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης, ο πρόεδρος και το διοικητικό της συμβούλιο λυπούνται βαθιά για τον θάνατο του Μιγκέλ Άνχελ Γκονσάλεθ, ενός από τους σπουδαίους τερματοφύλακες της ιστορίας μας, ενός θρύλου της Ρεάλ Μαδρίτης και του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα ήθελε να εκφράσει τα συλλυπητήρια και την αγάπη της στη σύζυγό του,  Μαρία ντε Πιλάρ, στον γιο του Μιγκέλ Άνχελ, στα εγγόνια του Ντανιέλα και Μάουρο, στην οικογένειά του, στους συμπαίκτες του και σε όλα τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Στις δεκαοκτώ σεζόν που ο Μιγκέλ Άνχελ φόρεσε τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, από το 1968 έως το 1986, κέρδισε 2 Κύπελλα UEFA, 8 πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα Ισπανίας και 1 Λιγκ Καπ. Τη σεζόν 1975-1976 κέρδισε το τρόπαιο «Θαμόρα». Ο Μιγκέλ Άνχελ ήταν 18 φορές διεθνής με την Ισπανία και ήταν μέλος της ισπανικής ομάδας σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα: Αργεντινή 78 και Ισπανία 82», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της η Ρεάλ Μαδρίτης.

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }