Γκουαρντιόλα για το ενδιαφέρον της Ρεάλ για τον Χάαλαντ: «Ας τηλεφωνήσουν και ρωτήσουν»

Πεπ Γκουαρντίολα & Έρλινγκ Χάαλαντ

i

Photo by Ahmad Mora/DeFodi Images via Getty Images/Ideal Images

Γκουαρντιόλα για το ενδιαφέρον της Ρεάλ για τον Χάαλαντ: «Ας τηλεφωνήσουν και ρωτήσουν»

Κώστας Τόπας 10:59 - 05.02.2024

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δηλώνει «ερωτευμένος» με τον Έρλινγκ Χάαλαντ, τονίζοντας ότι θέλει να έχει για πολλά χρόνια ακόμα στη διάθεσή του τον Νορβηγό στράικερ.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα θέλησε να ξεκαθαρίσει την επιθυμία των της Μάντσεστερ Σίτι να συνεχίσει να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Έρλινγκ Χάαλαντ για τα επόμενα 10 χρόνια παρά τις πληροφορίες που συνδέουν τον Νορβηγό αστέρα με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο μέλλον σε μια επιχείρηση 200 εκατομμυρίων ευρώ.

«Με ένα ρεπορτάζ, από έναν δημοσιογράφο ή έναν λογαριασμό στο Twitter και στο Instagram, πιστεύετε ότι θα αλλάξουν κάτι σχετικά με το τι πρόκειται να συμβεί; Δεν πρόκειται να συμβεί. Θα συμβεί όταν ο Χάαλαντ αποφασίσει να παρατείνει το συμβόλαιο ή όχι, όταν ο σύλλογος αποφασίσει να επεκτείνει το συμβόλαιο ή όχι, ή όταν έχουμε πιθανές προσφορές για αυτόν ή όχι», είπε ο Καταλανός τεχνικός όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του Χάαλαντ.

«Αν κάποιος θέλει τον Χάαλαντ, είναι εύκολο. Καλέστε τη Μάντσεστερ Σίτι και ρωτήστε. Αυτό κάνουμε όταν θέλουμε να υπογράψουμε κάποιον. Δεν είναι πιο περίπλοκο από αυτό», είπε ο Γκουαρντιόλα για τον Νορβηγό επιθετικό, ο οποίος σημείωσε 52 γκολ στην πρώτη του χρονιά στη Σίτι και αυτή τη σεζόν (στην οποία έχει χάσει πολλά παιχνίδια λόγω τραυματισμού στο πόδι) έχει 19 τέρματα. 

Ο Γκουαρντιόλα θέλει τον Χάαλαντ για μια δεκαετία στη Μάντσεστερ Σίτι: «Είμαστε ερωτευμένοι μαζί του»

Ο Γκουαρδιόλα ήταν έντονος όταν συζητούσε για το μέλλον του Χάαλαντ στο Μάντσεστερ: «Τι πιστεύεις; Δεν θέλουμε ο Έρλινγκ να μείνει εδώ για μια δεκαετία; Ειλικρινά. Ναι, θέλουμε να μείνει σε αυτόν τον σύλλογο για πολύ καιρό. Είμαστε ερωτευμένοι με αυτόν».

Επιπλέον, ο τεχνικός των Πολιτών αναγνώρισε ότι «είναι φυσιολογικό η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα να θέλουν τους καλύτερους παίκτες, ή τις ιταλικές ομάδες ή την Παρί... Εμείς θέλουμε τους καλύτερους παίκτες και η Γιουνάιτεντ θέλει τους καλύτερους παίκτες, και η Λίβερπουλ και η Άρσεναλ και όλοι. Είναι φυσιολογικό, δεν αποτελεί έκπληξη».

Για το υποτιθέμενο ενδιαφέρον για την απόκτηση του Χάαλαντ, ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι δεν θέλησε να εμπλακεί πολύ: «Είναι αλήθεια; Δεν ξέρω. Απλά για να κάνω λίγο θόρυβο. Είναι μια χαρά. Φυσικά και το αγνοώ. Δεν με ενοχλεί καθόλου... Από τη στιγμή που οι παίκτες είναι συγκεντρωμένοι σε αυτό που πρέπει να κάνουν, τα υπόλοιπα δεν είναι σημαντικά».