Η ομολογία του Χάαλαντ: «Θα ήταν σαν να τα είχα καταστρέψει όλα»

Έρλινγκ Χάαλαντ

Η ομολογία του Χάαλαντ: «Θα ήταν σαν να τα είχα καταστρέψει όλα»

Κώστας Τόπας 08:49 - 04.02.2024

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, Έρλινγκ Χάαλαντ μίλησε για την πρώτη του σεζόν στην Αγγλία και τι θα σήμαινε να μην κατακτήσει την Premier League.

Η πρώτη σεζόν του Έρλινγκ Χάαλαντ στη Μάντσεστερ Σίτι ήταν ιδανική. Κατάκτηση τρεμπλ, 52 γκολ σε 53 αγώνες και αμέτρητα ρεκόρ που καταρρίφθηκαν. Ούτε στα πιο τρελά όνειρα του Νορβηγού δεν μπορούσε να προβλέψει ένα τέτοιο ξεκίνημα στην Αγγλία. Ωστόσο, ο νεαρός επιθετικός έχει εξομολογηθεί ότι τα πράγματα δεν ήταν πάντα εύκολα αυτούς τους μήνες λόγω της πίεσης.

«Ήθελα να εγκατασταθώ όσο το δυνατόν γρηγορότερα, να γνωρίσω τον κόσμο, ολόκληρο τον σύλλογο, πώς παίζουν και πώς είναι τα πράγματα. Η φιλοδοξία ήταν να κερδίσω το Champions League, αυτό είπα όταν έφτασα, αυτός ήταν ο στόχος», εξήγησε ο Χάαλαντ σε δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της Μάντσεστερ Σίτι. «Από την πρώτη μέρα το απόλαυσα. Υπήρχε μια καλή ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια. Ένα μέρος όπου ήθελα να έρθω και ένα περιβάλλον στο οποίο ήθελα να είμαι. Η Σίτι είχε κερδίσει δύο Premier League στη σειρά, οπότε υπήρχαν πολλά της πίεσης».

«Ήμασταν πίσω από την Άρσεναλ για 248 ημέρες ή κάτι τέτοιο, υπήρχε πίεση. Αν είχα έρθει και δεν είχαμε κερδίσει την Premier League, θα ήταν σαν "καταστράφηκαν τα πάντα!" Αλλά το να το κερδίσω, να τα πάω καλά στο Champions League και το Κύπελλο Αγγλίας, να πετύχω το πλήρες τρεμπλ ήταν εξωπραγματικό», εξομολογείται ο Νορβηγός.

Ο Χάαλαντ εξήγησε επίσης ότι έχει ακόμη στόχους μπροστά του στη Μάντσεστερ Σίτι, ειδικά όσον αφορά την ατομική βελτίωση: «Υπάρχουν ακόμη πολλά πράγματα να βελτιωθούν. Όταν παίζεις τόσους πολλούς αγώνες, είναι δύσκολο να προπονηθείς γιατί πρέπει να προετοιμαστείς και αφοσιωθείτε στο να είστε έτοιμοι για το παιχνίδι. επόμενο παιχνίδι. Θέλω να είμαι ακόμα καλύτερος με την ομάδα, να είμαι πιο συμπαγής και να παίξω στα πιο σημαντικά παιχνίδια. Θέλω να επαναλάβω τα πράγματα που κάναμε την περασμένη σεζόν».