Αινιγματικός Γκουαρντιόλα για την ανανέωση συμβολαίου του: «Έχουμε χρόνο»

Πεπ Γκουαρντιόλα

i

© PrtScr

Αινιγματικός Γκουαρντιόλα για την ανανέωση συμβολαίου του: «Έχουμε χρόνο»

Στέλιος Βαρδάκης • 11:31 - 31.01.2024 / Ανανεώθηκε: 11:49 - 31.01.2024

Ο Πεπ Γκουρντιόλα στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του ματς της Μάντσεστερ Σίτι εναντίον της Μπέρνλι ρωτήθηκε σχετικά με το μέλλον του στη Μάντσεστερ Σίτι.

Η Μάντσεστερ Σίτι φιλοξενεί τη Μπέρνλι (31/01 21:30) στο «Έτιχαντ» στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Premier League με μοναδικό στόχο τη νίκη που σε περίπτωση γκέλας της Λίβερπουλ (αντεμετωπίζει την Τσέλσι στο «Άνφιλντ» λίγα λεπτά αργότερα) θα τη φέρει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή. 

Οι «πολίτες» αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο -5 από τους «Κόκκινους» και -3 από την Άρσεναλ, έχόντας όμως ένα ματς λιγότερο (δύο λιγότερα από τους «κανονιέριδες»).

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε πριν το ματς κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Μία από τις ερωτήσεις είχε να κάνει με το μέλλον του Καταλανού τεχνικού στον πάγκο των «σίτιζενς», με τον ίδιο να δηλώνει ότι υπάρχει αρκετός χρόνος ακόμη:

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Έχουμε χρόνο. Τώρα νιώθω πολύ καλά, αλλά το ποδόσφαιρο αλλάζει συνεχώς. Είμαι της άποψης ότι όταν έχεις ενάμιση χρόνο ακόμη συμβόλαιο είναι αρκετός χρόνος».

Στην συνέχεια, πρόσθεσε: «Συνήθως, όταν αποφασίζω να επεκτείνω το συμβόλαιό μου, η απόφαση είναι γρήγορη. Εμπιστεύομαι τα συναισθήματα και το ένστικτό μου και η οικογένειά μου συμμετέχει. Κάθε φορά που (η Σίτι) προσφέρει (νέο συμβόλαιο), δεν χρειάζεται πολύς χρόνος. Όταν αισθάνομαι ότι είναι εντάξει, νιώθω καλά, με θέλουν, τότε εντάξει. Πρέπει να δούμε πώς είναι η συμπεριφορά των παικτών, αν τηρούμε τα στάνταρ μας. Του χρόνου θα είναι εννέα σεζόν, που είναι πολύς χρόνος. Η επέκταση μετά από δύο χρόνια δεν είναι το ίδιο με την επέκταση μετά από εννέα χρόνια. Έχουμε πολύ χρόνο. Αλλά τώρα αισθάνομαι πολύ καλά».

Υπενθυμίζεται ότι το συμβόλαιο του Πεπ Γκουαρντιόλα έχει μπει στους τελευταίους 18 μήνες της ισχύς του καθώς ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2025. Από τη στιγμή που ανέλαβε το τιμόνι της Σίτι το 2016, ο Γκουαρντιόλα έχει υπογράψει τρεις επεκτάσεις, το 2018, το 2020 και το 2022.

Με τον Πεπ στον πάγκο της, η Μάντσεστερ Σίτι έχει κατακτήσει κάθε λογής τρόπαιο, μεταξύ των οποίων και το Champions League τη περυσινή σεζόν, που ήταν και το πολυπόθητο για τη διοίκηση του συλλόγου. Όσο βρίσκεται στη Σίτι έχει καθίσει στον πάγκο της 446 φορές με το άκρως εντυπωσιακό ρεκόρ 329-53-64 και μέσο όρο κερδισμένων πόντων ανά ματς 2,33(!).

Τρομερή δήλωση του Γκουαρντιόλα: «Ήρθε η ώρα να κοιμάμαι ήσυχος» (vid)
PREMIER LEAGUE

08:03 - 27.01.2024

Τρομερή δήλωση του Γκουαρντιόλα: «Ήρθε η ώρα να κοιμάμαι ήσυχος» (vid)

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, απέτισε φόρο τιμής στον «απίστευτο προπονητή», όπως τον χαρακτήρισε, Γιούργκεν Κλοπ αφού ο τελευταίος ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από προπονητής της Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν.

Μάλιστα, κατέχει και το ρεκόρ συγκομιδής πόντων στη Premier League (100 βαθμούς τη σεζόν 2017/18 ενώ έχει ξεπεράσει τους 90 βαθμούς σε άλλες δύο σεζόν. 

Έχει πάντως πάρα πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί σε αυτή την υπόθεση με δεδομένο ότι σε λίγους μήνες θα βγει η ετυμηγορία της Premier League για πιθανή τιμωρία της Μάντσεστερ Σίτι λόγω της παραβίασης των όρων του FFP (Fianancial Fair Play).