Το όνειρο που αποκάλυψε ο Τσάμπι Αλόνσο το 2018: «Να προπονήσω τη Λίβερπουλ»

Τσάμπι Αλόνσο

i

©Photo by LFC Foundation/LFC Foundation via Getty Images/Ideal Images

Το όνειρο που αποκάλυψε ο Τσάμπι Αλόνσο το 2018: «Να προπονήσω τη Λίβερπουλ»

Κώστας Τόπας 15:43 - 27.01.2024

Ο τεχνικός της Λεβερκούζεν, Τσάμπι Αλόνσο που εμφανίζεται ως φαβορί για να διαδεχθεί τον Κλοπ, είχε εξηγήσει πριν από έξι χρόνια το όνειρό του να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ.

Ο προπονητής της Μπάγερ Λεβερκούζεν, Τσάμπι Αλόνσο, εμφανίζεται ως φαβορί για να γίνει ο διάδοχος του Γιούργκεν Κλοπ ως προπονητής της Λίβερπουλ αυτό το καλοκαίρι, δεδομένου ότι ο Γερμανός ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από τη θέση της τεχνικής ηγεσίας, την οποία κατείχε από τον Οκτώβριο του 2015, στο τέλος αυτής της σεζόν.

Γεγονός είναι ότι το 2018, ένα χρόνο μετά την απόσυρσή του ως ενεργός ποδοσφαιριστής, φορώντας τη φανέλα της Μπάγερν, ο Τσάμπι Αλόνσο έκανε μια δήλωση στην οποία είπε: «Θα ήταν όνειρο να προπονήσω τη Λίβερπουλ μια μέρα, ο σύλλογος σημαίνει πολλά για εμένα. Αλλά πρώτα πρέπει να προετοιμαστώ και να αποδείξω τον εαυτό μου. Μετά πρέπει να δούμε αν διασταυρωθούν οι δρόμοι μας».

Ο Τσάμπι Αλόνσο ο οποίος έπαιξε στη Λίβερπουλ μεταξύ 2004 και 2009 (πριν υπογράψει στη Ρεάλ Μαδρίτης , όπου έπαιζε μεταξύ 2009 και 2014) έκανε αυτές τις δηλώσεις στο Talksport. Ο τότε πρώην μέσος είπε επίσης ότι ο Στίβεν Τζέραρντ, ο θρυλικός πρώην αρχηγός της Λίβερπουλ και νυν προπονητής της Αλ Ετιφάκ της Σαουδικής Αραβίας, πιθανότατα θα είχε την ευκαιρία να ηγηθεί των «Reds», πριν από αυτόν.

Εκείνη την εποχή (2018) ο Τζέραρντ προπονούσε την ομάδα Under 18 της Λίβερπουλ με τον Τσάμπι Αλόνσο να λέει: «Πιστεύω ότι ο Τζέραρντ θα έχει την ευκαιρία πρώτος, είναι λογικό». Η περιπέτεια της Σαουδικής Αραβίας φαίνεται ότι κράτησε τον πρώην «κόκκινο» αρχηγό μακριά από την προπονητική της ομάδας του «Άνφιλντ» βραχυπρόθεσμα. 

Ο Τσάμπι Αλόνσο έχει συμβόλαιο με την Λεβερκούζεν έως το 2026. Για την ιστορία πάντως, ο Τζέραρντ μόλις ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2027 με την Αλ Ετιφάκ.