Ο Κλοπ φέρνει «επανάσταση»: Οι προπονητές θέλουν να μειώσουν τον αριθμό των συνεντεύξεων Τύπου

Γιούργκεν Κλοπ

i

PrtScr

Ο Κλοπ φέρνει «επανάσταση»: Οι προπονητές θέλουν να μειώσουν τον αριθμό των συνεντεύξεων Τύπου

Κώστας Τόπας 12:02 - 27.01.2024

Ο Γιούργκεν Κλοπ στον αποχαιρετιστήριο λόγο του ανέφερε μεταξύ άλλων πως οι πολλές και συνεχόμενες συνεντεύξεις Τύπου που έπρεπε να δώσει ως προπονητής, τον «άδειασαν» ψυχολογικά.

Ο Γιούργκεν Κλοπ το έβαλε στη λίστα με τους λόγους που τον οδήγησαν να νιώθει εκείνη την κούραση που τον «αναγκάζει» να παραμερίσει στο τέλος της σεζόν, τόσο ώστε να φύγει από τον πάγκο της Λίβερπουλ. Ο Γερμανός αναφέρθηκε στο γεγονός ότι για πολλές εβδομάδες πρέπει να δώσει έξι συνεντεύξεις Τύπου, κάτι που χαρακτήρισε εξουθενωτικό. Δεν είναι ο πρώτος που λέει κάτι τέτοιο μπροστά σε κάμερες. Οι προπονητές αισθάνονται πιεσμένοι και για πολλούς συσσωρεύουν περισσότερη ένταση από ό,τι στα ενενήντα λεπτά ενός παιχνιδιού.

Εξηγήσεις κάθε είδους, φωνή και πρόσωπο του συλλόγου για αθλητικά θέματα και αυτά που δεν είναι, σχεδόν καθημερινή ρουτίνα όλων όσων συμβαίνουν γύρω του, των ποδοσφαιριστών, του συλλόγου του και άλλων, η αλήθεια είναι ότι οι προπονητές έχουν ήδη ζητήσει να μειώσουν τον αριθμό των συνεντεύξεων τους στα ΜΜΕ, αφού εκτός από το πέρασμα από την αίθουσα Τύπου, σε πολλά ματς υπάρχουν επιπλέον συνεντεύξεις από τηλεοπτικούς σταθμούς.

Στην τελευταία συνάντηση προπονητών που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη, ορισμένοι προπονητές ζήτησαν να ενορχηστρώσουν μια λύση σε αυτό που θεωρούν υπερβολική έκθεση του εαυτού τους. Για πολλούς είναι πιο περίπλοκο από την καθημερινή προπόνηση. Οι συνεντεύξεις Τύπου ετοιμάζονται με εξωτερικούς συμβούλους και τα τμήματα επικοινωνίας του συλλόγου.

Οι μεγαλύτερες γκάφες του Κλοπ στη Λίβερπουλ: Από το να κατηγορεί τον αέρα μέχρι το «τρολάρισμα» από ένα ball boy (vids)
PREMIER LEAGUE

09:42 - 27.01.2024

Οι μεγαλύτερες γκάφες του Κλοπ στη Λίβερπουλ: Από το να κατηγορεί τον αέρα μέχρι το «τρολάρισμα» από ένα ball boy (vids)

Η λαμπρή θητεία του Γιούργκεν Κλοπ στη Λίβερπουλ δεν είχε αποκλειστικά νίκες, δόξα και ευτυχισμένες ημέρες. Παρακάτω είναι μερικές από τις μεγαλύτερες γκάφες από την καριέρα του Γερμανού στο Μέρσεϊσαϊντ.

Για πολλές εβδομάδες, οι ομάδες που ξεκινούν τη σεζόν παίζοντας στην Ευρώπη συγκεντρώνουν έως και έξι συνεντεύξεις Τύπου, συν την προσθήκη των flash συνεντεύξεων. Δεν ξέρουν όλοι οι προπονητές πώς να χειριστούν την περίσταση. Ο πρώτος που ύψωσε τη φωνή του και έφυγε από την αίθουσα Τύπου ήταν ο Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος κατά τη διάρκεια της θητείας του ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, έστελνε τον βοηθό του τον Αϊτόρ Καράνκα στην αίθουσα Τύπου πολλές φορές, μια περίσταση που οδήγησε ορισμένους δημοσιογράφους να μην συμμετάσχουν.