Η αποκαλυπτική απάντηση της Λεβερκούζεν για τον Τσάμπι Αλόνσο και την «μυστική ρήτρα» για τη Λίβερπουλ

Τσάμπι Αλόνσο

i

Τσάμπι Αλόνσο/ ©picture alliance/ Getty Images

Η αποκαλυπτική απάντηση της Λεβερκούζεν για τον Τσάμπι Αλόνσο και την «μυστική ρήτρα» για τη Λίβερπουλ

Κώστας Τόπας 08:15 - 27.01.2024 / Ανανεώθηκε: 08:18 - 27.01.2024

Ο διευθύνων σύμβουλος της Λεβερκούζεν αποκάλυψε το μέλλον του Τσάμπι Αλόνσο όταν ρωτήθηκε για την υποτιθέμενη μυστική «ρήτρα Λίβερπουλ» στο συμβόλαιο του Ισπανού τεχνικού.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Λεβερκούζεν τα αποκάλυψε όλα όταν ρωτήθηκε για μια υποτιθέμενη μυστική «ρήτρα Λίβερπουλ» στο συμβόλαιο του Τσάμπι Αλόνσο. Ο πρώην μέσος των «Reds» έκανε απίστευτο ξεκίνημα στη σεζόν, ως επικεφαλής στις «ασπιρίνες», οι οποίες βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αήττητοι μετά από 18 αγώνες.

Με τον Γιούργκεν Κλοπ να ανακοινώνει ότι θα αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, οι φήμες για αντικατάσταση του με την άφιξη του Τσάμπι Αλόνσο έχουν αυξηθεί. Ο Ισπανός ήταν βασικός παράγοντας της ομάδας που κέρδισε το Champions League των «Reds» το 2005 και δεδομένης της θρυλικής του θέσης δεν αποτελεί έκπληξη ότι είναι κορυφαίος υποψήφιος για να διαδεχθεί τον «Kloppο».

Μάλιστα έχουν κυκλοφορήσει φήμες ότι έχει μια ειδική ρήτρα στο συμβόλαιό του με τη Λεβερκούζεν που θα του επέτρεπε να φύγει για έναν από τους πρώην συλλόγους του. Σε πρόσφατη συνέντευξη, ο CEO της γερμανικής ομάδας, Φερνάντο Κάρο, απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι υπάρχει μια τέτοια ρήτρα, αλλά επέμεινε ότι ο σύλλογος έχει μια εξαιρετική σχέση με τον Αλόνσο και δεν θα τον έκανε να μείνει αν ήθελε να φύγει.

Ο Μπεν Τζέικομπς ανέφερε ότι «ο Κάρο μου είπε ότι δεν υπάρχει ρήτρα που να του επιτρέπει να φύγει για την Λίβερπουλ, αλλά πρόσθεσε ότι «μερικές φορές οι συμφωνίες που δεν είναι στα χαρτιά είναι επίσης συμφωνίες».

Τα νέα θα δώσουν ώθηση στους οπαδούς της Λίβερπουλ που θα ελπίζουν ότι ο Αλόνσο αποφασίσει να μετακομίσει στο Μέρσεϊσαϊντ. Ο 42χρονος έσπασε πρόσφατα τη σιωπή του για το ενδεχόμενο να αναλάβει τον Κλοπ την επόμενη σεζόν. Ενώ βρίσκεται ακόμα στα πρώτα στάδια της προπονητικής του καριέρας, έχει δείξει πολλές υποσχέσεις και θα είναι ακόμα πιο δυνατός υποψήφιος αν καταφέρει να κερδίσει την Bundesliga αυτή τη σεζόν.

Τρομερή δήλωση του Γκουαρντιόλα: «Ήρθε η ώρα να κοιμάμαι ήσυχος» (vid)
PREMIER LEAGUE

08:03 - 27.01.2024

Τρομερή δήλωση του Γκουαρντιόλα: «Ήρθε η ώρα να κοιμάμαι ήσυχος» (vid)

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, απέτισε φόρο τιμής στον «απίστευτο προπονητή», όπως τον χαρακτήρισε, Γιούργκεν Κλοπ αφού ο τελευταίος ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από προπονητής της Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν.

Έχει λάβει πολλούς επαίνους για το στυλ παιχνιδιού του, τον προοδευτικό σύστημα 3-4-3 και την ποιότητα της κατοχής που τους επιτρέπει να έχουν το πάνω χέρι στα παιχνίδια, όπως έκανε ο Αλόνσο κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Η μεταμόρφωση του Ισπανού τεχνικού στη Λεβερκούζεν αυτή τη σεζόν ήταν αξιοσημείωτη με μεταγραφές όπως ο Γκρανίτ Τζάκα, ο Άλεξ Γριμάλντο και ο Βίκτορ Μπονιφάς να αποτελούν τα «κλειδιά» της επιτυχίας.