Οι μεγαλύτερες γκάφες του Κλοπ στη Λίβερπουλ: Από το να κατηγορεί τον αέρα μέχρι το «τρολάρισμα» από ένα ball boy (vids)

Γιούργκεν Κλοπ

i

©Photo by Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images/Ideal Images

Οι μεγαλύτερες γκάφες του Κλοπ στη Λίβερπουλ: Από το να κατηγορεί τον αέρα μέχρι το «τρολάρισμα» από ένα ball boy (vids)

Κώστας Τόπας 09:42 - 27.01.2024

Η λαμπρή θητεία του Γιούργκεν Κλοπ στη Λίβερπουλ δεν είχε αποκλειστικά νίκες, δόξα και ευτυχισμένες ημέρες. Παρακάτω είναι μερικές από τις μεγαλύτερες γκάφες από την καριέρα του Γερμανού στο Μέρσεϊσαϊντ.

Είναι το τέλος μιας απίστευτης εποχής για τους οπαδούς της Λίβερπουλ, οι οποίοι την Παρασκευή (26/01) είδαν τον Γιούργκεν Κλοπ να ανακοινώνει ότι αποχωρεί από τον σύλλογο αυτό το καλοκαίρι. 

Η είδηση αυτή​​άφησε τους οπαδούς των «Reds» σε όλο τον κόσμο εντελώς αποκαρδιωμένους. Η θητεία του στο Μέρσεϊσαϊντ ήταν γεμάτη με συγκινητικές αναμνήσεις και τρόπαια, καθώς επανέφερε τη Λίβερπουλ στη θέση της ως μία από τις μεγάλες ποδοσφαιρικές δυνάμεις της Ευρώπης. Αν και σίγουρα θεωρείται ένας από τους καλύτερους προπονητές στην ιστορία της Premier League, η εννιάχρονη παρουσία του στον σύλλογο δεν ήταν χωρίς... μερικές γκάφες. Και για κάποιες αποφάσεις θα μετανιώσει βαθιά μέσα του.

Αλλωστε, κανείς στη Γη δεν είναι τέλειος, και αυτό περιλαμβάνει και τον Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος έζησε πραγματικά μερικές συγκλονιστικές στιγμές ως επικεφαλής των «Reds».

Η περίεργη μεταγραφή του Στίβεν Κόλκερ

Έχοντας ανάγκη από αμυντικές ενισχύσεις στην πρώτη του σεζόν στη Λίβερπουλ, ο Κλοπ επέλεξε την απόκτηση με τη μορφή δανεισμού, του σέντερ μπακ Στίβεν Κόλκερ, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε ως επιθετικός στη σύντομη θητεία του στο Άνφιλντ.

Η κόντρα με τον Γκουαρδιόλα

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Κλοπ από τότε που έφτασε στη Λίβερπουλ, με τον Γερμανό τεχνικό να έχει ενοχληθεί από τις υπόλοιπες ομάδες που προσπαθούν περισσότερο εναντίον του παρά κόντρα στη Σίτι. «Απέναντι στη Σίτι, τις βλέπεις και αναρωτιέσαι τι κάνουν. Μια εβδομάδα αργότερα παίζουν με εμάς και σκέφτονται, σωστά, ας προσπαθήσουμε».

Κατηγορώντας τον άνεμο που δεν κέρδισε

Απογοητευμένος μετά το 0-0 της Λίβερπουλ με την Έβερτον το 2019, ο Κλοπ χρησιμοποίησε... τον αέρα ως δικαιολογία για να τονίσει τον λόγο που η ομάδα του δεν πήρε τους τρεις βαθμούς καθώς είπε: «Ξέρω ότι δεν αρέσει στον κόσμο όταν το λέω, αλλά ο άνεμος ερχόταν από όλες τις διαφορετικές κατευθύνσεις».

Η ιστορία με το ball boy

Ήταν λίγο μετά το σφύριγμα της λήξης του ΈβερτονΛίβερπουλ (0-0) το 2019 που… έριξε τους «Reds» στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Premier League. Ο Γιούργκεν Κλοπ είδε την ομάδα του να γκελάρει στην έδρα της συμπολίτισσας, τη Μάντσεστερ Σίτι να περνά στην κορυφή και ένα ball boy να του ρίχνει… δούλεμα! Τη στιγμή που ο ο Γερμανός αποχωρούσε από τον αγωνιστικό χώρο, πέρασε μπροστά από κάποια ball boys της Έβερτον και είδε ένα από αυτά να τον χειροκροτάει ειρωνικά.

Η μεγαλύτερη ήττα στην καριέρα του Κλοπ

Στη μεγαλύτερη ήττα της καριέρας του στη Λίβερπουλ, η ομάδα του Κλοπ διασύρθηκε από την Άστον Βίλα, η οποία πέτυχε περίφημη νίκη με 7-2 το 2020, για την οποία ο 56χρονος παραδέχτηκε ότι δεν είχε καμία δικαιολογία.

Οταν έχασε τη βέρα του

Καθώς η Λίβερπουλ είχε ολοκληρώσει θριαμβευτικά την αναμέτρηση απέναντι στη Νιουκάστλ, όπως μαρτυρά και το τελικό 4-2, ο Γερμανός τεχνικός κατευθυνόταν προς την πλευρά των οπαδών της ομάδας για να πανηγυρίσει. Ωστόσο, εκεί συνειδητοποιεί ότι έχει χάσει κάτι. Ο τηλεοπτικός φακός εντόπισε τον Κλοπ να κοιτάει το χορτάρι, ψάχνοντας το βρει. Γρήγορα έγινε αντιληπτό πως ήταν η βέρα του. Μετά από λίγη αναζήτηση, τη βρήκε. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η βοήθεια ενός καμεραμάν.

Οταν έσπασε τα γυαλιά του

Το 2016, ο Γιούργκεν Κλοπ έγινε «ένα» με τους παίκτες της Λίβερπουλ στους πανηγυρισμούς του 5-4 επί της Νόριτς και μάλιστα έσπασαν και τα γυαλιά του πάνω στον χαμό. Συγκεκριμένα, πάνω στους έξαλλους πανηγυρισμούς, όπου μάλιστα έπιασε το σβέρκο του Λαλάνα, έφυγαν τα γυαλιά του από την θέση τους και έσπασαν. Χαλάλι, είναι σίγουρο πως δεν έχει κανένα πρόβλημα, ούτε τον ενόχλησε. 

Κουβαλώντας τον Μανέ στην πλάτη του

Η πρώτη αγωνιστική της σεζόν 2016/17 είδε τον Κλοπ να δείχνει την εκτίμησή του για τη νέα υπογραφή της ομάδας του, Σάντιο Μανέ, κρατώντας τον Σενεγαλέζο σταρ στην πλάτη του μετά από ένα εκπληκτικό ντεμπούτο γκολ στη νίκη 4-3 επί της Άρσεναλ στο «Έμιρειτς».

Σαντιό Μανέ & Γιούργκεν Κλοπ ©GettyImages

Η κόντρα του Κλοπ με τον Πολ Τίρνεϊ

Ο Γερμανός έχει μακρά ιστορία με τον διαιτητή Πολ Τίρνεϊ και έφτασε στο σημείο να υποδηλώνει ότι μπορεί να είναι προκατειλημμένος προς τη Λίβερπουλ μετά από μια αμφιλεγόμενη εμφάνιση στη νίκη των Reds με 4-3 επί της Τότεναμ πέρυσι. «Πραγματικά δεν ξέρω τι έχει εναντίον μας», είπε ο Κλοπ στο Sky Sports.

 «Είπε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι αλήθεια. Πώς με κοιτάζει, δεν το καταλαβαίνω... Ο πανηγυρισμός μου ήταν περιττός και η κάρτα δίκαιη, αλλά αυτό που μου είπε όταν μου έδωσε την κίτρινη κάρτα δεν είναι εντάξει».