Ετσι αντέδρασαν οι παίκτες της Λίβερπουλ όταν έμαθαν για την αποχώρηση του Κλοπ: «Αλλοι προπονητές θα είχαν απολυθεί»

Ετσι αντέδρασαν οι παίκτες της Λίβερπουλ όταν έμαθαν για την αποχώρηση του Κλοπ: «Αλλοι προπονητές θα είχαν απολυθεί»

Κώστας Τόπας 15:08 - 27.01.2024

Ο Γιούργκεν Κλοπ αποκάλυψε τι ακριβώς είπε στους παίκτες του όταν αποφάσισε να ανακοινώσει το τέλος του από τη Λίβερπουλ.

Ο Γιούργκεν Κλοπ έστειλε την ποδοσφαιρική κοινότητα σε χάος το πρωί της Παρασκευής (26/01), καθώς ο Γερμανός τεχνικός ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από προπονητής της Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν, με ένα συγκινητικό βίντεο. Ο 56χρονος προπονητής είναι στη Λίβερπουλ από το 2015, όταν αντικατέστησε τον Μπρένταν Ρότζερς, έχει κερδίσει κάθε τρόπαιο που έχει προσφερθεί, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου τίτλου πρωταθλήματος της Λίβερπουλ στην εποχή της Premier League.

Ο Κλοπ φέρεται να αποκάλυψε την απόφαση στην ομάδα του κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης της ομάδας που επρόκειτο να συζητήσει την προετοιμασία του συλλόγου για την προετοιμασία της σεζόν 24/25. Προφανώς, η απόφαση του Γερμανού σημαίνει ότι δεν θα είναι παρών για την προετοιμασία της επόμενης σεζόν, οπότε ο 56χρονος βρήκε την ευκαιρία να είναι διαφανής με την ομάδα του.

«Οι παίκτες δεν είχαν πολλές ερωτήσεις, τους μίλησα όλους μαζί και μετά μερικές. Έχουμε έναν πολύ ισχυρό δεσμό», είπε ο Κλοπ. «Συνήθως όταν ένας προπονητής βρίσκεται στα αποδυτήρια και μιλάει έτσι, απολύεται. Δεν είναι έτσι λόγω των πραγμάτων που πετύχαμε και γι' αυτό η ευθύνη μου είναι τόσο μεγάλη. Είχαμε την περσινή κατάσταση και νομίζω ότι πολλοί προπονητές θα είχαν απολυθεί και δεν υπήρχε ποτέ καμία πρόθεση να το κάνω και η ευθύνη μου μεγαλώνει και μεγαλώνει, οπότε όταν δεν είναι πια σωστό πρέπει να το πω», είπε ο προπονητής της Λίβερπουλ.

Ο Κλοπ φέρνει «επανάσταση»: Οι προπονητές θέλουν να μειώσουν τον αριθμό των συνεντεύξεων Τύπου
PREMIER LEAGUE

12:02 - 27.01.2024

Ο Κλοπ φέρνει «επανάσταση»: Οι προπονητές θέλουν να μειώσουν τον αριθμό των συνεντεύξεων Τύπου

Ο Γιούργκεν Κλοπ στον αποχαιρετιστήριο λόγο του ανέφερε μεταξύ άλλων πως οι πολλές και συνεχόμενες συνεντεύξεις Τύπου που έπρεπε να δώσει ως προπονητής, τον «άδειασαν» ψυχολογικά.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του προς τους παίκτες, ο Κλοπ αστειεύτηκε ότι η αποχώρησή του ήταν εν μέρει δικό τους λάθος, επειδή η Λίβερπουλ είχε φτάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο τόσο σύντομα που ένιωσε ότι μπορούσε να δώσει τη σκυτάλη σε κάποιον άλλο. Οπως τόνισε το «Athletic».