Μετά από 102 τελικές, 538' λεπτά η Σίτι σκόραρε στο γήπεδο της Τότεναμ κι έσπασε την «κατάρα» (vid)

Νέιθαν Άκε

i

PrtScr

Μετά από 102 τελικές, 538' λεπτά η Σίτι σκόραρε στο γήπεδο της Τότεναμ κι έσπασε την «κατάρα» (vid)

Κώστας Τόπας 11:12 - 27.01.2024

Μετά από τόσες ανεπιτυχείς προσπάθειες οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι κατάφεραν να βρουν δίχτυα στο νέο γήπεδο της Τότεναμ και στο τέλος να πανηγυρίσουν μια σπουδαία πρόκριση.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα αστειεύτηκε πριν από μήνες ότι το τελευταίο πράγμα που έπρεπε να πετύχει στην Αγγλία ήταν να σκοράρει η ομάδα του ένα γκολ στο στάδιο της Τότεναμ και μετά από έξι ανεπιτυχείς προσπάθειες το πέτυχε την Παρασκευή (26/01) για να αποκλείσει τα «σπιρούνια» στον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας. Επρόκειτο για την 102η τελική προσπάθεια της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα στο εν λόγω γήπεδο.

Το γκολ του Νέιθαν Άκε στο 88ο λεπτό έβαλε τέλος στην «ξηρασία» των τερμάτων της Σίτι από τη στιγμή που η Τότεναμ μετακόμισε στο λαμπερό νέο της στάδιο. Από την άλλη, οι παίκτες του Άγγελου Ποστέκογλου χάνουν άλλη μια ευκαιρία να κατακτήσουν έναν τίτλο και, αν όχι για ένα θαύμα στην Premier League, θα έχουν περάσει 16 χρόνια από την τελευταία φορά που κέρδισαν ένα τρόπαιο.

Οσον αφορά την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, έπρεπε να περάσουν 538 λεπτά για να σκοράρει στο στάδιο της Τότεναμ, βάζοντας τέλος σε αυτή την «κατάρα». Η Σίτι είχε αποτύχει να σκοράρει και στα πέντε ματς στο νέο γήπεδο των «σπιρουνιών».