Ο Βινίσιους έγινε πρεσβευτής καλής θέλησης της UNESCO

Βινίσιους

i

PrtScr

Ο Βινίσιους έγινε πρεσβευτής καλής θέλησης της UNESCO

Γιάννης Λιβανός • 22:05 - 02.02.2024

Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης ορίστηκε πρεσβευτής καλής θέλησης για την πρωτοβουλία «Εκπαίδευση για Όλους» της UNESCO, όπως ανακοίνωσε η τελευταία σήμερα (02/02).

Ο διεθνής με την Εθνική της Βραζιλίας, Βινίσιους Τζούνιορ διορίστηκε με το αξίωμα του πρεσβευτή της UNESCO στο προπονητικό κέντρο της Ρεάλ Μαδρίτης. Με αυτόν τον τρόπο ο Βινίσιους έγινε ο δεύτερος ποδοσφαιριστής από τη Βραζιλία που χρίζεται με τον τιμητικό αυτό ρόλο από την UNESCO.  Θυμίζουμε ότι ο πρώτος Βραζιλιάνος ήταν ο «μεγάλος» Πελέ.

«Ο Βινίσιους Τζούνιορ δεν είναι μόνο ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, αλλά έχει επίσης δεσμευτεί από νεαρή ηλικία στην προώθηση των ίσων ευκαιριών μέσω της εκπαίδευσης στη Βραζιλία». Αυτά ήταν λόγια της γενικής διευθύντριας της UNESCO, Οντρέ Αζουλέ, η οποία συμπλήρωσε για τον Βινίσιους: «Είναι πρότυπο για μια ολόκληρη γενιά και η UNESCO έχει την τιμή να τον έχει σήμερα ως έναν από τους πρεσβευτές καλής θέλησής της».

Ο 23χρονος αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης, δημιούργησε το Ινστιτούτο «Vinicius Jr» το 2021 με στόχο την προώθηση της εκπαίδευσης στα παιδιά και τους εφήβους της Βραζιλίας σε φτωχές και κοινωνικά κατώτερες γειτονιές: «Αγωνιζόμουν για την εκπαίδευση από τα 19 μου και μέχρι φέτος είχα μόνο τους δικούς μου πόρους και το ινστιτούτο μου μεγαλώνει μήνα με τον μήνα στη Βραζιλία», είπε ο Βινίσιους Τζούνιορ. «Με τη δύναμη που έχει η UNESCO, θα επηρεάσουμε τον κόσμο», πρόσθεσε.