Τσάβι: «Το να είσαι προπονητής στην Μπαρτσελόνα δεν αξίζει, δεν απολαμβάνω τη διαδικασία του να προπονώ την ομάδα»

Τσάβι

i

© PrtScr

Τσάβι: «Το να είσαι προπονητής στην Μπαρτσελόνα δεν αξίζει, δεν απολαμβάνω τη διαδικασία του να προπονώ την ομάδα»

Γιάννης Λιβανός • 19:03 - 02.02.2024 / Ανανεώθηκε: 19:03 - 02.02.2024

Λίγες μέρες αφότου ο Τσάβι δήλωσε ότι θα αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα, ο Ισπανός προπονητής εξέφρασε για μία ακόμη φορά τη δυσαρέσκεια του για τις συνθήκες πίεσης κάτω από τις οποίες εργάζεται.

H είδηση της φυγής του Τσάβι από την Μπαρτσελόνα έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα! Ο Ισπανός τεχνικός έπειτα από την ανακοίνωση του πως στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει από το τιμόνι της ομάδας, δεν δίστασε να κάνει γνωστή και τη δυσαρέσκεια του για τον τρόπο που τον αντιμετωπίζουν τα ΜΜΕ αλλά και για τις συνθήκες πίεσης κάτω από τις οποίες είναι αναγκασμένος να εργάζεται στους «μπλαουγκράνα».

«Νομίζω ότι η δουλειά δεν εκτιμάται» είχε πει πριν λίγες μέρες ο Τσάβι, για να έρθουν να προστεθούν νέες δηλώσεις του Καταλανού προπονητή αφήνοντας εκ νέου αιχμές για την όλη κατάσταση που βιώνει στην Μπαρτσελόνα και το πόσο τον έχει φθείρει ψυχολογικά όλο αυτό.

«Φεύγω επειδή έχουν περάσει δυόμιση χρόνια σε αυτή τη δουλειά και η όλη διαδικασία του να είσαι προπονητής στην Μπαρτσελόνα πιστεύω πως απλά δεν αξίζει», είπε αρχικά ο Τσάβι.

Στη συνέχεια ο 44 χρονος κόουτς το πήγε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας: «Κάθε μέρα πολεμάς τα πάντα, ό,τι σε φθείρει. Δεν μπορείς να απολαύσεις τίποτα, ούτε την καθημερινή σου ζωή. Έχω δει προπονητές σε αυτόν τον σύλλογο να υποφέρουν, να δυσκολεύονται ακόμα και όταν πετυχαίνουν. Υπήρχαν προπονητές που πήραν το Champions League και πάλι αμφισβητήθηκαν. Αυτή την εβδομάδα μίλησα με τον προπονητή της Οσασούνα και μού είπε πως απολαμβάνει τη δουλειά του όλη την εβδομάδα. Αυτό για εμένα δεν ισχύει. Σε άλλες χώρες, στην Αγγλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, μπορείς να απολαύσεις τη διαδικασία. Εδώ νομίζω πως όχι».