Αυτοί είναι οι τρείς αστέρες που ΔΕΝ πρόκειται να πάνε στην Μπαρτσελόνα αν φύγει ο Τσάβι
i

© PrtScr

Αυτοί είναι οι τρείς αστέρες που ΔΕΝ πρόκειται να πάνε στην Μπαρτσελόνα αν φύγει ο Τσάβι

Γιάννης Λιβανός • 13:37 - 29.01.2024 / Ανανεώθηκε: 13:45 - 29.01.2024

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τσάβι Ερνάντες, θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν κυρίως λόγω των αδυναμιών του ως προπονητής, αλλά και λόγω των κακών αποτελεσμάτων της ομάδας. Ωστόσο, υπάρχουν και πράγματα που θα λείψουν στην Μπαρτσελόνα από τον Ισπανό τεχνικό και ένα από αυτά είναι η ικανότητα του να πείθει παίκτες να έρθουν στην ομάδα του.

Από όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα, ο Τσάβι συμμετείχε σε μεγάλο βαθμό στη μεταγραφή των παικτών - στόχων της ομάδας, συμπεριλαμβανομένων των Λεβαντόφσκι, Κούντε και Κρίστενσεν. 

Ο αντίκτυπος που είχε ο Τσάβι στην υπογραφή αυτών των παικτών ήταν μεγάλη, ενώ ο 44χρονος τεχνικός έπαιξε καταλυτικό ρόλο γενικά στη διαδικασία λήψης αποφάσεων στους «Μπλαουγκράνα».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Βαρκελώνη, ο Τσάβι φέρεται να «έψηνε» τρείς παίκτες να ενταχθούν στην Μπαρτσελόνα. Ο λόγος για τον αμυντικό μέσο της Ρεάλ Σοσιεδάδ, Μάρτιν Θουμπιμέντι, τον εξτρέμ της Μάντσεστερ Σίτι, Μπερνάρντο Σίλβα και το «πολυεργαλείο» της Μπάγερν Μονάχου, Γιόσουα Κίμιχ. Οι τρείς παίκτες μάλιστα φαίνεται να είχαν δώσει τον λόγο τους στον Τσάβι ότι θα γίνονταν «Καταλανοί» αν η ισπανική ομάδα έκανε δελεαστικές προτάσεις στους συλλόγους τους.

Ωστόσο, η Μπαρτσελόνα δεν είχε ποτέ τους οικονομικούς πόρους για να κάνει τέτοιου είδους προτάσεις και κατ' επέκταση συμφωνίες.  Ως εκ τούτου η Μπαρτσελόνα αφού δεν είχε την οικονομική άνεση πήρε δανεικούς τους Ζοάο Κανσέλο και Ζοάο Φέλιξ.

Ο διάδοχος του Τσάβι θα έχει δύσκολο έργο στα χέρια του. Παρόλο που οι «Mπλαουγκράνα» διαθέτουν αρκετούς καλούς παίκτες, αλλά και ανερχόμενα ταλέντα, οι οικονομικοί περιορισμοί του συλλόγου ίσως αποτελέσουν τροχοπέδη σε κάποιες ποιοτικές προσθήκες. Φαίνεται ότι ο προϋπολογισμός που θα έχουν να δουλέψουν ο τεχνικός διευθυντής της Μπάρτσα, Ντέκο και η παρέα του και αυτό το καλοκαίρι θα είναι πολύ περιορισμένος.

Επομένως ο καινούριος προπονητής θα πρέπει εκτός των άλλων να διαθέτει και καλή ικανότητα πειθούς, όπως ο Τσάβι προκειμένου να κάνει καλό «ψηστήρι» στους ενδιαφερόμενους στόχους. Κάπως έτσι εξάλλου οι Καταλανοί απέσπασαν την υπογραφή του Λεβαντόφσκι, την στιγμή που πολλοί άλλοι σύλλογοι, με πολύ μεγαλύτερο οικονομικό εκτόπισμα τον «γυρόφερναν».