Ο Τσάβι ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την Μπαρτσελόνα!

Τσάβι

i

PrtScr

Ο Τσάβι ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την Μπαρτσελόνα!

Sportal newsroom 23:08 - 27.01.2024 / Ανανεώθηκε: 23:24 - 27.01.2024

Μετά την ήττα από τη Βιγιαρεάλ ο Τσάβι τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ότι θα φύγει από την Μπαρτσελόνα μετά το τέλος της σεζόν.

Απίστευτο παιχνίδι έγινε στη Βαρκελώνη με την Μπαρτσελόνα και τη Βιγιαρεάλ να βάζουν οκτώ γκολ και τα «κίτρινα υποβρύχια» να παίρνουν ένα τεράστιο «διπλό» στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων νικώντας με 5-3.

Μετά την εντός έδρας ήττα των Καταλανών από το «κίτρινο υποβρύχιο» σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, ο Τσάβι σε δηλώσεις που παραχώρησε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου έριξε... βόμβα.

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός τεχνικός ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει από τον πάγκο των «μπλαουγκράνα» μετά το τέλος της σεζόν, τονίζοντας ότι αυτό είναι το καλύτερο για τον σύλλογο και πως δεν θέλει να είναι πρόβλημα για την Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Θέλω να ανακοινώσω ότι στις 30 Ιουνίου δεν θα συνεχίσω ως προπονητής της Μπαρτσελόνα. Το είχα αποφασίσει πριν από λίγες μέρες, αλλά νομίζω ότι ήρθε η ώρα. Ο σύλλογος χρειάζεται μια αλλαγή δυναμικής. Ως culé, σκέφτομαι τον σύλλογο, τους παίκτες... Οι ποδοσφαιριστές θα είναι πιο ήρεμοι.

Νομίζω ότι είναι μια κατάσταση κοινής λογικής. Να σκέφτομαι τον σύλλογο, περισσότερο από εμένα. Έχει γίνει καλή δουλειά, αλλά νομίζω ότι το έργο μου ως προπονητής πρέπει να τελειώσει στις 30 Ιουνίου. Αυτό θα απελευθερώσει τους παίκτες. Θέλω το καλύτερο για τον σύλλογο και το καλύτερο είναι να μη συνεχίσω μετά τις 30 Ιουνίου.

Ευχαριστώ τον πρόεδρο για την εμπιστοσύνη του. Ο πρόεδρος είναι ο καλύτερος. Έχουμε συναντηθεί, ήταν μια πολύ ανθρώπινη συζήτηση. Εκτιμώ πολύ τον Λαπόρτα.

Νομίζω ότι κάνω το καλύτερο για όλους. Έχω σκεφτεί τον σύλλογο, τον πρόεδρο, τον Ντέκο και πάνω από όλα τους παίκτες που χρειάζονται μια αλλαγή δυναμικής. Δεν το αξίζουν αυτό. Κάπως έτσι, χωρίς άλλη καθυστέρηση. Το σκέφτομαι με τη γυναίκα μου, με τον αδερφό μου, με το προσωπικό φυσικά. Δεν θέλω να είμαι πρόβλημα για τη Μπαρτσελόνα, είναι το τελευταίο πράγμα που θέλω να είμαι».

Όταν ρωτήθηκε για το τι θα γίνει σε περίπτωση που η Μπαρτσελόνα κατακτήσει το Champions League, είπε: «Δεν πρόκειται να αλλάξω γνώμη. Ελπίζω να κερδίσουμε το Champions League, είμαι αισιόδοξος...».