Ο Λαπόρτα ονειρεύεται τον Κλοπ στην Μπαρτσελόνα

Τζουάν Λαπόρτα & Γιούργκεν Κλοπ

Ο Λαπόρτα ονειρεύεται τον Κλοπ στην Μπαρτσελόνα

Κώστας Τόπας 13:17 - 26.01.2024 / Ανανεώθηκε: 14:20 - 26.01.2024

Ο Γιούργκεν Κλοπ αποτελεί διακαή πόθο του προέδρου της Μπαρτσελόνα, Τζουάν Λαπόρτα και μετά την απόφαση της αποχώρησης του Γερμανού τεχνικού από την Λίβερπουλ, όλα τα σενάρια είναι πιθανά...

Ο Γιούργκεν Κλοπ αποχωρεί από τo «Άνφιλντ» στο τέλος της σεζόν μετά από 8,5 χρόνια στα οποία έχει εδραιώσει το έργο της Λίβερπουλ, καταφέρνοντας να κατακτήσει ξανά την Premier League και να κατακτήσει το Champions League. Ο Γερμανός θεωρεί ότι ο χρόνος του στην Premier League έχει τελειώσει και περιέργως είναι ένας προπονητής που πάντα άρεσε πολύ στον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Τζουάν Λαπόρτα, ο οποίος στην θητεία του ως ηγέτης των «μπλαουγκράνα» πάντα ανέφερε το όνομά του σαν όνειρο. 

Ο Λαπόρτα πάντα θαύμαζε τους προπονητές γερμανικής καταγωγής, θεωρώντας ότι έχουν προσαρμοστεί καλά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και, εκτός από την επιτυχία, σε πολλές περιπτώσεις μπόρεσαν να ξαναρχίσουν έργα ελέγχοντας καλά τα αποδυτήρια. Σύμφωνα με την καταλανική «Sport», ο Κλοπ αποτελούσε πάντα όνειρο για τον Λαπόρτα, αλλά προφανώς δεν σκέφτηκε σοβαρά την άφιξή του, καθώς είχε συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ. Από την άλλη και ο Γερμανός δεν είχε σκεφτεί ποτέ στο παρελθόν να φύγει από την Αγγλία, αλλά τώρα η λύση του συμβολαίου του είναι επίσημη και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα βυθίζεται σε μια περίπλοκη αθλητική στιγμή, με το μέλλον του Τσάβι στους Καταλανούς να θεωρείται αβέβαιο. Από την άλλη, η απροσδόκητη ανακοίνωση της αποχώρησης του Κλοπ από τη Λίβερπουλ ανοίγει μια νέα επιλογή για το μέλλον, αλλά στη Μπάρτσα δεν έχουν κάνει καμία κίνηση ή κάτι τέτοιο. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις το προσεχές διάστημα.